1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

DVD:stä DivX ohjelmalla DVDx+apuohjelmilla

Viestiketju Käyttäjien tekemät oppaat -osiossa. Ketjun avasi cronos 11.08.2003.

 1. cronos

  cronos Regular member

  Liittynyt:
  13.03.2003
  Viestejä:
  795
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  DVD ELOKUVASTA DIVX VARMUUSKOPIO
  OHJELMALLA DVDX JA MUUTAMALLA
  APUOHJELMALLA.
  Sama ohje kuvitettuna+paljon muita asiaan liittyviä ohjeita:
  http://divxbycronos.sytes.net

  Käydään ensiksi läpi tarvittavat ohjelmat:
  1.joku DVD-Player esim.PowerDVD tai WinDVD
  2.Smartripper - Ohjelma jolla puretaan DVD levyltä pelkkä elokuva+äänet, eli elokuvan sisältämät VOB-tiedostot ja 1 IFO-tiedosto=ohj.tiedosto VOB:lle
  3.DV-Tool - Bitrate laskuri, ohjelma jolla lasketaan haluttu bittivirta elokuvalle, erittäin tärkeä pakkauksen laadun kannalta.
  4.DVDx - Itse pakkaus projektiin.
  5.DivX Codec - Uusin divx pakkaus koodekki(www.divx.com)
  6.NANdub - Avin katkaisuun.
  7.Subrip - Tekstitysten purkamiseen VOB:eista.
  8.Asenna ohjelmat.

  ELIKÄ HOMMIIN….
  1.Avaa DVD playerillä anna leffan pyöriä muutama minuutti, lukko aukeaa

  2.Smartripper.
  Avaa ohjelma Smartripper(jos tulee herjaus ”Aspi not available, Do you want continue without aspi”taikka jotain tohon tyyliin siihen klikkaa YES.
  Sitten ohjelma valitsee DVD levyltä itse elokuvan sisältävät Vob:it, seuraavaksi valitse kohdekansio(tilantarve n.3,5-10gigaa leffasta riipuen, valitse vasemmalta kohta Movie ellei ole valittuna, sitten klikkaa nappia Start . Rippaus kestää 10min eteenpäin riippuen DVD aseman nopeudesta, leffan pituudesta, DVD levyn kunnosta jne…huom! tämän homman voi hoitaa myös DVDx:lläkin mutta tässä ohjeessa teemme sen nyt erillisellä ohjelmalla. Kun ohjelma ilmottaa ripanneensa VOB:it onnistuneesti siirry kohtaan 3.

  3.DV-Tool.
  Ensin valitse kohtaan Storage media valmiin tuotoksen haluttu koko megabitteinä, elikä sääntönä voi pitää ettei kannata yli 105 min. pitkää elokuvaa tunkea yhdelle cd:lle eli 700mb, siihen valitset joko 680mb tai 1350mb(valmis tuotos on yleensä hivenen isompi), jos elokuva on isompi kuin 3,5 tuntia sitten lisäät 700mb lisää lukemaan, sitten kerrotaan ohjelmalle elokuvan pituus minuutteina kohtaan Movie lenght , sitten valitset minkä tason äänet haluat elokuvaan(tässä ohjeessa käsitellään DVD:llä mahdollisesti olevan 5.1 äänijärjestelmän muutamista MP3 stereo formaattiin), elikä kohtaan Audio laitetaan esim.160kb/s tai 128 kb/s.


  Voi tietysti laittaa enemmänkin tai vähemmänkin se on ihan oman halun mukaan, mutta mitä parempi äänenlaatu sitä enemmän tilaa se vie. Näiden kolman kohdan täytön jälkeen kohdassa kbit/s---àDivX tulisi lukea laskettu bittivirta/s joka kirjoitetaan lapulle ylös myöhempää tarvetta varten, ja luku ei saisi laskea alle 700 koska kuvanlaatu heikkenee mitä pienempi luku on ja tarkotushan olisi tehdä hyvälaatuista DivX - elokuvaa.
  Sitten ohjelman voi sulkea ja siirtyä kohtaan 4.

  4.DVDx


  Eli luodaan itse kääntöprosessi, tässä ohjeessa käytetään 2-passin tekniikkaa koska kuvanlaatu on huomattavasti parempi vaikkakin aikaa kuluu noin puolet pidempään. Ensiksi avaa ohjelma dvdx, valitse ylhäältäFile-àOpenIFO ja etsi kohdekansiosta äskettäin rippaamasi IFO tiedosto, valitse se ja DVDx hakee automaattisesti elokuvan sisältämät VOB tiedostot ohjelmaan ja aukeaa ruutu Input settings(kuva), siihen ei kosketa tarkista vain että kohta Deinterlace filter on none, ja kohdassa Index lukee elokuvan pituus ja kohtaan shutdown computer when job is done ruksi jos jätät esim.yöksi kääntämään eli kone sammuu homman jälkeen.  Sitten siirrytään yläpalkkiin kohtaan Settings-àOutput settings(kuva) ja sinne määritellään elokuvan kaikki säädöt, valitse ylös vasemmalle AVI (divx yuv…), sitten kohtaan Audio lame ruksatuksi Use lame, klikkaa nappia Audio lame ja aseta sinne samat audio arvot jotka laitoit ohjelmaan Dv-tool , sitten pass nappien yläpuolelta valitse pakkaus koodekki joka tässä tapauksessa on DivX Pro 5.0.5 Codec(kirjoitushetkellä uusin koodekki), sitten kohtaan export AVI+premiere vaihtoehto RGB24, sitten kohtaan Resolution tarkista DVD levyn takakannesta alkuperäinen kuvasuhde ja määrittele 4:3 = 640*480reso, 16:9 = 640*360, 2,35:1 = 640*273, ja tästä voidaan olla montaa mieltä että mikä pikseli koko on hyvä divx pakkaukselle itse olen todennut että juuri tuolla 640*? tulee hyvä laatuista kuvaa mutta mikään ei tietenkään estä kokeilemasta isompia/pienempiä pikseli kokoja, kunhan lasket että pikseli koko vastaa suhteeltaan alkup.kuvasuhdetta(ellet halua muuttaa kuvasuhdetta). Kohtaan Zoom valitaan Custom , kohtaan Resize valitaan MMX, kohtaan Max frame laita vaikka 2000, silloin ohjelma kääntää 2000 kuvan testipätkän josta voi tarkastaa kuvan/äänen laadun (jos haluat kääntää koko elokuvan ilman testin tekemistä klikkaa Whole ja luvuksi pitäisi ilmestyä koko elokuvan kuva määrä. Siiten kohdassa Volume dont exeed määritellään katkooko ohjelma AVIn yhdelle vai useammalle cd:lle mutta tässä ohjeessa katkaistaan AVI NANdubilla manuaalisesti, joten siihen valinnaksi Infinitive sitten ei suljeta ikkunaa vielä vaan siirrytään kohtaan 5.

  5.DVDx 2-Pass settings
  Ensiksi ruksaa kohdat Enable video ja Enable 2nd ja kohtaan multipass myös ruksi sitten klikkaa pass1 settings aukeaa divx koodekin asetukset valikko(kuva), kohtaan Variable bitrate mode valinta multipass 1st pass , sitten kohtaan Encoding bitrate kirjoitat lukeman jonka bitrate laskurista kirjoitit ylös(kbit per seconds), sitten ruksi kohtaan Write MV file ja tiedostopolut pitäisi näkyä siinä valmiina. Muut asetukset pitäisi olla kunnossa alun perin, sitten kuittaa ok.

  Sitten klikkaa pass 2 settings annetaan asetusten olla samoina kuin ensimmäisessä muutetaan vain Variable bitrate modeksi Multipass nth pass, Encoding bitrateksi sama luku kuin ekaan passiinkin, ja ruksit kohtiin Update log file ja read mv file ja tarkista että hakemistot näkyy valkoisissa alueissa ja kuittaa ok. Sitten klikkaa Apply, ja mene vielä File valikkoon ja valitse kohdekansio valmiille AVIlle Destination. Siiten tarkista että elokuvan ympärillä oleva kehys menee juuri elokuvan reunoja myöten, koska kehyksen sisään jäävä kuva ainoastaan koodataan valmiiseen AVIin ja siinä vaiheessa voit halutessasi muuttaa kuvasuhdetta ja poistaa mustia reunoja elokuvasta, joita yleensä kuvasuhteella 2,35:1 varustetuissa elokuvissa on ylhäällä ja alhaalla (itse muutan tällä kuvasuht. olevat elokuvat 16:9 kuvasuhteelle ilman noita mustia palkkeja ylh. ja alh. elikä ne rajataan pois kehyksellä ja kohdassa resolution annetaan olla 16:9 yhteen sopiva pikselikoko. Sitten kun nämä kaikki on tehty klikataan alhaalla oikealla olevaa pyöreää punaista nappia = Convert ja käännön pitäisi alkaa, leffa näkyy nykivänä kuvana ruudulla jos valitsit asetuksista valinnan Whole niin silloin leffa kääntyy kokonaan, jos laitoi esim.2000frames silloin kääntyy 2000sivun testipätkä josta voit tarkastella kuvanlaatua ja sen jälkeen samoilla asetuksilla kääntää kokonaan jos olet tyytyväinen kuvanlaatuun. Elikä leffan kääntö on saatu alkuun, se kestää 2ghz prossulla noin 90min.elokuva 105 min./pass, elikä 2 passilla noin 2*105min. ja passien välillä tulee tauko ja tulee ilmoitus Releasing AVI file siinä vaiheessa ei kannata koskea mihinkään vaikka vaikuttaisi että homma tyssäs siihen , siitä huolimatta kone työskentelee koko ajan 100% teholla, joten odotetaan kärsivällisesti kyseisen esimerkin mukaan väliaika on noin 0,5 tuntia. Sitten kun molemmat passit on käyty läpi pitäisi kohdekansiossa olla suunnilleen sen kokoinen AVI tiedosto minkä määrittelit kohtaan Storage media , jos teit 2 tai useamman cd:n version siirry kohtaan 6, muuten kohtaan 7.

  6. NANdup (AVIn katkasu)


  Eli avaa ohjelma nandup, mene valikkoon File-àOpen video file ja valitse juuri tekemäsi AVI tiedosto, sitten mene valikkoon Video ja valitse Direct stream copy sitten Audio valikosta sama valinta, sen jälkeen valitse Edit-à Set selection start sitten vedä liukusäätimellä elokuva suunnilleen puoleen väliin(2cd:n versio) ja mene Edit-àSet selection end sen jälkeen valikkoon File-àSave asAVI ja kirjota vaikkapa leffan nimi cd1 sitten Tallenna ja homma lähtee käyntiin, sen jälkeen tarkista onko tiedosto halutun kokoinen jos ei ole toista sama niin kauan että saat oikean kokoisen tiedoston. Kun on saatu halutun kokoinen cd1, tehdään sama juttu cd2:lle mutta alkupisteeksi cd1:n loppu ja loppupisteeksi elokuvan loppu. Halutessa voidaan jättää lopputekstit pois, kohtaan 7.

  7.Subrip
  Avaa Subrip ohjelma klikkaa vasemmalla ylhäällä VOB kuvaketta, aukeaa uusi ikkuna sitten klikkaa Open ifo valitset kansiosta johon rippasit elokuvan VOB:it ja ifo tiedoston, kyseinen ifo tiedosto, alempaan ikkunaan tulee näkyviin VOB:it ja kohdassa Language streams näkyy yleensä muutama kieli ja loput kielet numeroituna valitse haluamasi kieli ja klikkaa Start jos etsimäsi kieltä ei löydy luettelosta klikkaa nappia Verify ja ohjelma tutkii kaikki mahdolliset tekstitiedostot VOB:eista(kestää hetken aikaa), ruksaa kohta Show all 32 streams sen jälkeen valitse niistä vaikka ensimmäinen missä ei lue kieltä perässä ja klikkaa Start näet tekstien ensimmäisen rivin, jos kieli ei ole oikea palaa takasin ja valitse seuraava jatka kunnes löydät oikean kielen, monesti vaikka lukisi kieli Suomi se ei välttämättä ole oikea kieli, ne saattaa olla hieman väärässä järjestyksessä. No niin olet löytänyt oikean kielen ja ohjelma kysyy sinulta kirjain/merkki kerrallaan, ja kerrot ohjelmalle mikä kirjain tai merkki on kyseessä ja jokainen iso ja pieni kirjain/merkki kysytän yhden kerran elikä homma etenee koko ajan nopeammin sitten kun etenemispalkki on 100% homma on tehty kaikkien asetusten pitäisi olla kohdallaan ellet ole itse muutellut niitä mutta voit tarkistaa menemällä alemman valikon kohtaan Correction-àPost OCR spelling correction ja varmista että kolme ylintä on valittuna ja kieli on englanti. Sitten mene valikkoon File-àSave as ja tallennat juuri rippaamasi teksti tiedoston.
  Nyt sinulla on tekstitykset elokuvaan, jos kyseessä oli kahden tai useamman cd:n versio kirjoitan ohjeet tekstien katkasuun ohjelmalla Subtitle Workshop ja tekstien ajastamiseen ohjelmalla Time Adjuster joten siirry niihin.

  Harvinainen ongelma--àJoissan DVD elokuvissa on sen tyylinen tekstitys että SUBRIP ei jostain syystä osaa lukea sitä oikein vaan tarjoaa rippaajalle mahdollisuuden kirjoittaa jokainen rivi yksi kerrallaan, mutta siinä on aikamoinen homma(riippuen tietysti että kuin paljon elokuvassa puhutaan), siinä vaiheessa joko toimit niin tai etsit toisen rippausohjelman ja koitat sillä.
  Ohjeet laatinut Janne Melkko (Cronos)


   
  Viimeksi muokattu: 11.08.2003
 2.  

Jaa tämä sivu