1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Dvd-soitin ja televisio av-in

Viestiketju DVD-soittimet -osiossa. Ketjun avasi VilleVauva 17.06.2013.

 1. VilleVauva

  VilleVauva Member

  Liittynyt:
  31.05.2010
  Viestejä:
  55
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Hei!

  Minulla on Samsungin (UE32C4005) LCD-tv ja Samsungin (DVD-P270K) soitin, jotka pitäisi saada kytkettyä toisiinsa. Ongelma on, että DVD-soittimessa ei ole kuin Scart- ja RCA-liitäntä mahdollisuuksia ja tv:ssä puolestaan ei ole kyseisiä liittimiä. Tv:ssä on kuitenkin 3,5mm av-in liitin, joten ostin JOHDON, jonka toisessa päässä on tämä 3.5mm urosliitäntä ja toisessa päässä keltainen (s-video) ja valkoinen sekä punainen (audio) johdot. Sitten yhdistin laitteet NÄIN. Mitään ei kuitenkaan näkynyt.
  Sitten kokeilin liittää saman ostamani johdon videollakin näkyvään vihreään (component in) liittimeen mutta pidin toisessa päässä eli dvd-soittimessa liitännät s-video ja audio liittimissä. Televiossa luki sen jälkeen, että (tilaa ei tueta, vaihda tarkkuutta). Miten tätä tarkkuutta vaihdetaan vai onko jokin toinen konsti saada laitteet kytkettyä toisiinsa

  Kiitos jo näin etukäteen
   
 2.  
 3. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,201
  Kiitokset:
  173
  Pisteet:
  93
  Käytettävissä on komponentti lähtö DVD:stä ja tulo töllöllä.
  Komponentti on 5xRCA-piuha...
  Linkkaamallasi piuhalla ei onnistu.

  T: Vesku
   
 4. VilleVauva

  VilleVauva Member

  Liittynyt:
  31.05.2010
  Viestejä:
  55
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Moro!

  Sain kuvan näkymään tv:ssä yhdistämällä ostamallani johdolla (linkki) dvd-laitteen komponenttilähdöstä (Vihreä, Sininen, Punainen) television 3.5mm:n komponentti liitäntään. Ääntä en saanut toimimaan yhdistämällä valk. ja pun. rca piuhat dvd-laitteesta adapterin välityksellä tv:n 3.5mm:n kuulokeliitäntään, vaan ääni piti laittaa tulemaan erillisten kaiuttimien vahvistimen kautta. Kyseisiä kaiuttimia en nyt käytä kuin dvd-laitetta käytettäessä.

  Tv:n kuva on kuitenkin nyt vihertävä. Johtuuko tämä nyt siitä käyttämässäni piuhassa on väärät värit? Johdon värit ovat pun. valk. ja kelt. kun taas komponenttiliitännän värit ovat vihr., sin, pun. Dvd-laitetta käytän vain karaoke laitteena, joten vihreä väri kuvassa ei liiemmin haittaa mutta jos sen saa normaaliksi olisi ihan jees. Elokuvat tulee kuitenkin katsottua läppärin kautta hdmi-piuhalla.
   
 5. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,201
  Kiitokset:
  173
  Pisteet:
  93
  Nuo piuhojen värit on vain piuhojen tunnistamista varten....
  Konponenttiliitännässä tarvitaan kolme (3) kpl RCA-johtoa kuvalle ja kaksi (2)) kpl RCA-johtoa äänelle ja ne piuhat voi olla minkä värisiä vaan...
  Noi värikoodaukset on olleet "tapana" ja eivät ole mitenkään ehdottomia.
  Se, ettet ole ääniä saanut kuulumaan, johtuu ihan siitä, että se 3,5 mm liitin töllössä on ulostulo, ei sisäänmeno!

  Töllösi käyttöohjeet ja DVD:n käyttöohjeet.
  Katso niistä miten kytketään ja saadaan käyttöön...

  T: Vesku
   
 6. VilleVauva

  VilleVauva Member

  Liittynyt:
  31.05.2010
  Viestejä:
  55
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Kiitos vastauksista!

  Sen verran tässä vielä kyselisin, että kun johtojen värit ovat nyt väärät niin en voinut tietää, mikä piuha laitetaan mihinkin. Piuhoja kun on kolme niin mahdollisuuksia laittaa niitä eri järjestykseen on 6(?). Kokeilin niitä summamutikassa ja yhdellä tavalla sain kuvan näkymään, mutta vihreänä. Mielestäni muulla tavalla en voi enään kokeilla, joten kuva varmaan jää vihreäksi.
   
 7. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,445
  Kiitokset:
  1,086
  Pisteet:
  243
  Kyseisessä televisiossa näköjään käytetään 3,5 mm jakkia AV-liittimenä, kuten joissakin kameroissa. Lisäksi samanlaista 3,5 mm liitintä käytetään komponenttivideotulona. Liittimet ja tarvittavat kytkennät on selvästi merkitty telkkarin käsikirjassa ja näkyvät myös tuolla videolla. (Käsikirjasta sai myös käsityksen, että AV- ja komponenttivideoadapterit sisältyisivät toimitukseen.)

  Aivan ensimmäisessä viestissäsi kuvaamasi kytkennän olisi pitänyt toimia, kun vaihdat televisiossasi signaalilähteeksi AV-liitännän. Tosin puhut viestissä S-videosta, mutta eihän tuossa ostamassasi johdossa S-videoliitintä ole, vaan keltainen RCA-liitin komposiittivideota varten.

  Viimeisemmän viestisi mukaan olet yhdistänyt AV-adapteriin komponenttivideota ja kytkenyt adapterin television komponenttivideotuloon. Adapterin sinänsä pitäisi toimia, mutta en osaa sanoa, mitkä AV-adapterin johtojen värit vastaavat mitäkin komposiittivideojohdon väriä. Ilmeisesti johtojärjestys ei nyt ole oikein, koska kuva on vihreä.

  Jos haluat komponenttivideota käytettäessä myös äänen mukaan, tarvitset lisäksi RCA-AV-adapterin ääntä varten. Kytket DVD:n äänilähdöt adapterin punaiseen ja valkoiseen, jätät keltaisen liittimen tyhjäksi ja liität adapterin telkkarin AV-liittimeen. Kätevintä on silloin tietysti käyttää "oikeaa" komponenttivideoadapteria kuvaa varten ja tuota AV-adapteria pelkästään ääntä varten, niin ei tarvitse pähkäillä värien kanssa.
   
 8. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  78
  Kyllä sen kuvan pitäisi normaalisti näkyä tuollakin piuhalla, eihän siinä ole kuin kuparia sisällä. Voi tietysti olla että piuhan sisäinen johdinjärjestys on erilainen kuin valmistajan virallisen tähän tarkoitukseen tarkoitetun johdon ja tästä syystä kuva on vihreä. Tästä syystä kannattaa kokeilla saatko kuvan näkymään normaalisti piuhojen järjestystä vaihtamalla.
   
 9. VilleVauva

  VilleVauva Member

  Liittynyt:
  31.05.2010
  Viestejä:
  55
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Morjens!

  Joo, elikkä aluksi kokeilin liittä dvd-laitteen av-liitännästä televison av-liitäntä mutta kyseinen kytkentä ei tuottanut minkäänlaista tulosta. Seuraavaksi yritin kytkeä dvd:n av-liitännästä suoraan tv:n kompenentti liitäntään, jolloin tv "löysi" dvd-laitteen mutta sanoi, että "Tv ei tue tilaa, vaihda tarkkuutta".

  Tämä viimeisin kytkentä, jossa kytkin dvd:n komponentti-liittimestä tv:n komponentti-liittimeen, toimi sen jälkeen, kun sain johdot oikeaan järjestykseen. Vain yhdellä järjestyksellä sain kuvan näkymään mutta vihertävänä. Muissa järjestyksissä tv ilmoitti saman tekstin "Tv ei tue tilaa, vaihda tarkkuutta". Näin siis sain kuvan näkymään.
  Minulla oli sitten tuollainen adapteri, jolla yhdistin audiopiuhat siihen tv:n av-liitäntään mutta äänet eivät toimineet. Eikä toimineet yhdistämällä kuulokeliitäntään (joka minulle selitettiin).

  En tiedä, onko tv:n mukana tullut mitään piuhoja mutta minulla ei ole niitä tallessa, jos on ollut.

  Äänet sain sitten toimimaan erillisten kaiuttimien kautta :)
   
  Viimeksi muokattu: 25.06.2013
 10. OlliJulle

  OlliJulle Regular member

  Liittynyt:
  14.09.2011
  Viestejä:
  246
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  28
  Siis onhan sinulla varmasti komponenttipiuha, jossa molemmissa päissä on urokset. Komponenttipiuha siirtää vain kuvaa ja järjestys on yleensä sellainen, että keskellä on sininen ja toisessa laidassa punainen ja toisessa vihreä. Kumpaisessakin laitteessa pitää kytkeä oikea väri oikeaan reikään, joiden värit ovat laitteessa selkeästi näkyvissä. Jos kuva on väärän värinen, niin säädä laitteen (yleensä töllön) värisäätöjä asetuksissa. Äänen siirtoon tarvitset sitten piuhan jossa ovat punaiset ja valkoiset urospäät, tai sitten vaihtoehtoisesti optisen kaapelin (spif).
   
 11. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,445
  Kiitokset:
  1,086
  Pisteet:
  243
  Jos vertaat tuon audioadapterin pistikettä tuon aiemin ostamasi AV-adapterin pistikkeeeseen, huomaat, että ne ovat erilaiset. Television AV-liitin on tarkoitettu pistikkeelle, jossa on sekä ääni- että videoliitännät. En tiedä Samsungin käytäntöä, mutta esimerkiksi videokameroiden AV-liittimen johdotus poikkeaa paljonkin 3-napaisen audioliittimen johdotuksesta. AV-liittimeen tulee kytkeä vain 4-napainen pistike. Pelkässä äänikäytössä videoliitin jätetään tyhjäksi.

  Koska saat kuvan näkyviin television komponenttiliitännästä, on sinulla silloin television lähteeksi valittuna komponenttivideo. Silloin kun kokeilit käyttää television AV-liitintä, olisi signaalilähteeksi pitänyt vaihtaa AV. (Aivan kuten tuon linkkaamasi videon lopussa sanotaan.)
   
 12. VilleVauva

  VilleVauva Member

  Liittynyt:
  31.05.2010
  Viestejä:
  55
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Okei, siinä syy miksi ääni ei toiminut televison kautta. Minun täytynee hankkia toinen samanlainen piuha, kun aiemmin, jos haluan äänen toimimaan tv:n kautta. (Tai vastaavasti ostaa nyt se oikea komponentti-piuha ja vaihtaa niiden paikkoja).

  Kun kokeilin käyttää AV-liitäntää muistin kyllä vaihtaa signaalilähteeksi AV:n mutta mitään ei tapahtunut.

  Onko mitään ideoita, miksi tuo kuva on vihertävä. Kokeilin muuttaa asetuksista television värisäätöjä. Vähentämällä vihersävyn pienemmällä kuvasta tuli vähemmän vihreä mutta ei poistunut kokonaan.

  Niin ja kun olen puhunut s-video piuhasta olen tarkoittanut sitä keltaista piuhaa. Anteeksi tämä väärin käsitys
   
 13. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,445
  Kiitokset:
  1,086
  Pisteet:
  243
  No sitten en keksi muuta selitystä kuin, että television AV-liittimen nastajärjestys poikkeaa johdon värikoodeista. Eri valmistajilla on noissa 4-napaisissa miniplugeissa erilaisia kytkentöjä ja käytössähän eivät ole television mukana tulleet adapterit. http://pinoutsguide.com/Home/av_jack_pinout.shtml

  Ensimmäinen ajatukseni oli, että johdot ovat väärässä järjestyksessä, mutta tosiasiassa en edes tiedä, näkyisikö kuvaa silloin ollenkaan.

  Onhan kyseessä alkuperäinen DVD? Tuli mieleen, että muuten joku kopiointisuojaus voisi johtaa tuollaiseen tulokseen.

  Edit: Jäi mainitsematta, että jos television AV-liitin poikkeaan kytkennältään videokameran vastaavasta liittimestä, saattaisi tuo värivirhe seurata siitäkin.
   
  Viimeksi muokattu: 27.06.2013
 14. OlliJulle

  OlliJulle Regular member

  Liittynyt:
  14.09.2011
  Viestejä:
  246
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  28
  Kyllä ostamallasi adapterilla (punainen-valkoinen-keltainen >>> 3,5mm) pitäisi sekä kuvan että äänen siirtyä telkkariin edellyttäen, että kytket DVD ssä vastaavan värisiin OUT-reikiin, ja töllössä 3,5mm:n AV IN reikään (siihen vasemmanpuoleiseen). Varmista, että myös 3,5 mm menee pohjaan asti! Joskus laitteiden äänenvoimakkuussäädöt ovat tosi kaukana toisistaan, niin että lisää volyymiä telkussa. Ketjun neljännessä viestissä annetut linkit laitteittesi käyttöohjeista: DVD >> sorry ei saatavissa.
   
 15. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,201
  Kiitokset:
  173
  Pisteet:
  93
  Komposiittivideo siirtynee, mikäli adapterin töllön reikä vastaa kytkentäjärjestykseltään...
  Kyseessä olikin komponenttivideo.
  Ja noihin käyttöohjeisiin, vaihda selainta, niin alkaa latautumaan...
  Itsellä FF ei lataa, mutta Kromi lataaa, lienee liikss suotimia ja "virityksiä"....

  T: Vesku
   

Jaa tämä sivu