1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Dvd -levyt jumittaa

Viestiketju DVD-soittimet -osiossa. Ketjun avasi Nannuli 13.02.2016.

 1. Nannuli

  Nannuli Member

  Liittynyt:
  11.04.2012
  Viestejä:
  56
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Dvd -soittimeni on alkanut jumittaa, eli siis pysähtyy johonkin kohtaan eikä suostu menemään eteen- eikä taaksepäin ja kuva muuttu todella vialliseksi ja siinä on viivoja ym, kuin levyssä olisi naarmuja. Tämä ongelma on nykyään ihan millä levyllä tahansa ja usein myös uusia levyjä katsottaessa. Kyseessä on Lg: n useampia vuosia vanha dvd/vhs. Tuon jumituksen saa joskus "ohitettua", kun keskeyttää elokuvan katsomisen ja katkaisee virran, ejectillä levy ulos, käynnistää laitteen uudelleen ja syöttää levyn uudelleen laitteeseen sisälle ja sitten kelaa jumittavan kohtauksen yli, joskus ei pikakelauskaan auta.

  Mikähän on vikana ja miten sen voisi kotikonstein mahdollisesti "korjata".
   
 2.  
 3. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,519
  Kiitokset:
  228
  Pisteet:
  93
  Haiskahtaa joko levyn lukulaserin servon väsymiseltä tai koko laitteen virtalähteen elektrolyyttikondensaattorien väsymiseltä.
  Molemmissa tapauksissa kotikonstein voipi olla korjaus vaikeaa, kun joko lukupää, koko levyn soittokoneisto tai useampi elektrolyyttikondensaattori olisi vaihdettava (juottamalla) ja mielellään vielä oikean tyyppisiin.
  Taitaa halvemmaksi tulla koko laitteen vaihtaminen uuteen BD-soittimeen esim.
  Noitten ihan halvimman pään BD-sottimien DVD-soittokyky ei sitten välttömättä ole kaikkein korvia hivelevin, kokemusta on...
  Satasen Sonyllä pärjää kyllä..

  T: Vesku
   
 4. Nannuli

  Nannuli Member

  Liittynyt:
  11.04.2012
  Viestejä:
  56
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Millaiset "oireet", jos lukupää on likainen? Voisiko liittyä siihen? En millään viittisi hommata uutta laitetta, jos vanhan saisi vielä toimimaan.
   

Jaa tämä sivu