1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

DVD/Laserdisk->SVCD

Viestiketju DivX, XviD ja muut MPEG-4 -formaatit -osiossa. Ketjun avasi pandora 20.11.2001.

 1. pandora

  pandora Guest

  Hei!
  Mikä olis paras/nopein keino kaapata DVD kovolle ja polttaa se SVCD:ksi? Mitä korttia suosittelette ja mitä mieltä olette hauppaugen PVR(Personal video recorder)kortista? Kannattaako ostaa vai sijoittaa se 2 donaa johonkin muuhun korttiin? Tarkoitus olisi siis dvd(kotisoitin) ja laserdiskiltä kaapata kuvaa ja ääntä ja muuntaa se SVCD muotoon. Jos jollain on tuollainen PVR kortti niin kokemuksia ois kiva kuulla ja jos joku haluaa vaikka myydä kyseisen kortin niin oisin kiinnostunut.. Entäpä Pinnacle Studio DC10+ kortti, kumpi parempi..

  -Pete- petesi@suomi24.fi
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 20.11.2001
 2.  
 3. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,841
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
  DVD:tä ei _todellakaan_ kannata vetää kotisoittimesta kaappauskortin kautta koneelle, koska

  a) signaali muutetaan digitaalisesta analogiseksi ja siitä taas takaisin digitaaliseksi -> kuvan ja äänen laatu huononee väistämättä
  b) PC:n DVD-asemat maksavat alle 500mk, joilla saman homman voi tehdä 100% digitaalisesti ilman mitään lisäkortteja

  ...mutta jos tarkoituksena on nimenomaan LaserDiscien repiminen levyltä koneelle, olet oikeassa, kaappauskortti on pakko-ostos. Kaappauskortteja katsellessa kannattaa sitten samantien unohtaa mainoshype "pakkaa lennosta MPEG-1/2:ksi softalla" -- mikään kone ei ole vielä niin nopea, että järkevälaatuista VCD/SVCD streamia saisi pakattua lennosta. Hauppaugen kortit ovat tunnetusti varsin hyviä, valitse joku sellainen, joka tulee normaalien kaapelien lisäksi ainakin S-Video -sisääntuloa sekä mahdollisesti digitaalista sisääntuloa ainakin audiolle.

  Ainoa ja isoin ongelma on se, että LD-levyt (aivan kuten DVD:tkin) sisältävät yleensä Macrovision-koodauksen ja kaappauskorttien valmistajien on __pakko__ lisätä Macrovision-suojaus korteilleen eli jos et löydä mistään hackia ostamallesi kortille, et pysty Macrovision-suojattuja leffoja kaappaamaan.
   
 4. multi

  multi Member

  Liittynyt:
  13.11.2001
  Viestejä:
  24
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ei taida tosiaan kannattaa kovoon satsata noissa kaappausasioissa. Olen kuullut, että nyt on tullut uudentyyppisiä kaappauskortteja, jotka ensin kaappaavat "raakana" löysällä pakkauksella ja sitten off-line tilassa sama rauta tekee uudelleenpakkauksen multipass-tekniikalla, niissä kuulemma jälki on jo välttävää. Jos haluat laatua, tutkipa viereiseltä keskustelualueelta "DVD2SVCD" ;O)
   

Jaa tämä sivu