1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

DVD-elokuvan avaaminen kaataa Windows XP:n.

Viestiketju Videon toisto -osiossa. Ketjun avasi mupelo 29.12.2011.

 1. mupelo

  mupelo Member

  Liittynyt:
  08.09.2005
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Terve!

  DVD-soittimeni lopetti DVD-elokuvien toistamisen. Tein pari erinäistä testiä ja ostin uuden DVD-aseman, mutta ongelma ei poistunut. Datalevyissä ei ole mitään ongelmaa, mutta kun yritän käynnistää joko poltetun tai alkuperäisen DVD-elokuvan DVD-aseman kautta joko Windows Media Playerilla tai VLC-playerillä, ehtii kone avata kyseisen playerin mutta siihen se sitten jääkin. Hiiri menee tiimalasitilaan ja mitään ei voi enää tehdä ja elokuva ei pyöri. Ainoaksi ratkaisuksi jää koneen sammuttaminen virtanapista. Sama homma jos yritän käynnistää DVD:n kopioimisohjelmaa DVD Shrinkiä, ohjelma ehtii juuri ja juuri käynnistyä, mutta sitten iskee jumi.

  Poistin k-lite codecpackin ja asensin se uudestaan, ei tulosta. Poistin DVD Shrinkin, ei avita. Lämmöt on normaalissa lukemissa alle 40C. Poistin turhaa tavaraa C:ltä, nyt tilaa on noin 2,5 Gt (Kovalevyni on osioitu). Ajoin Ccleanerista puhdistuksen ja korjasin rekisterivirheet. Nothing.

  Yksi johtolanka vielä on. Windows Playerin troubleshoot ehdottaa että mpeg2 -tiedostot eivät pelitä, olikos nuo DVD:n videofilet mpeg2:sia? Löysin Afterdawnista keskustelun, jossa joku mainitsee, että jossain hänen .dll -tiedostossa on häikkää ja se aiheutti mpeg2:sten ongelmat. Homma korjaantui kun hän vaihtoi MCMpgDec.dll päätteeksi .bak. En vielä näin kaukaa haettuun toimenpiteeseen ryhtynyt. Search ei löytänyt juuri tuon nimistä fileä, mutta muutama melkein saman niminen file löytyi Adoben Encoder- ja Premiere -kansioista. Lisäksi tuo sama kaveri mainitsee, että:

  "Ilmeisesti joku muu ohjelma sotkee Atin- ja Mediaplayerin toimintaa. Käsittääkseni Atin Fileplayerissä pitäis olla mpeg2-tuki, joten ei minun mielestäni tarvi mitään muita mpeg2-codeceja. Meikäläisen ongelmat aiheutti Ulead VideoStudio 7/ Premiere 6.5 ja varsinkin toi Uleadin dll-tiedosto. "

  Itselläni myös on asennettuna Adoben Premiere, tosin CS4:sena ja sen olen aiemminkin joutunut asentamaan uusiksi codec -ongelmien takia, joten voisiko tuossa piillä vastaus? En vielä uskalla lähteä poistelemaan tuota Premiereä koska tarvitsen sitä usein ja uudelleen asennus saattaa olla taas vähän konstikasta.

  Kiitoksia mahdollisista vastauksista!
   
 2.  
 3. mikkrihen

  mikkrihen Member

  Liittynyt:
  09.01.2011
  Viestejä:
  59
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Itellä tuli tuon tyylistä vikaa ku näytönohjain päivitti ajurit automaattisesti, mutta mulla ei tee sitä joka kerta, enkä ole kerinny vielä asenteleen uudestaan niitä ajureita.
   

Jaa tämä sivu