1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

DVB-T2 tulee, mutta milloin?

Viestiketju Keskustelua antenniverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi repino 10.04.2011.

 1. repino

  repino Regular member

  Liittynyt:
  07.03.2011
  Viestejä:
  289
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Minä hämmästelen missä on koko tietous?
  Englannissa myyty jo yli miljoona laitetta.
  DVB-T on aivan eri luokan laite kuin DVB-T2. http://www.dvb.org/index.xml
  Kanavapaketithan jaettiin jo operaattoreille.
  Laitteita ei tunnu suomessa olevan vertailussa oikeastaan mitään.
  Tai sitten ne on jonkun alan friikin 2000 €:n laitteita, joilla ei ole mitään tekemistä tavallisen käyttäjän kanssa.
  Minusta normaalihinta / viritin olisi kai joku 50 €:a.
  Eräs asia on minulle mielenkiintoinen, nimittäin katson TV:tä pelkällä näytöllä ja lisälaitteilla.
  Hommasin jo ajemmin tietsikan kautta toimivan ja nyt sain sellaisen jossa on vastaanotin ja viritin samassa, eli en tarvitse tietsikkaa väliin ollenkaan. Kumpikin laite maksoi huomattavasti alle satasen. Molemmissa on nauhoitusmahdollisuus ja tietokoneen 1 TB:n kiintolevylle saisi jonkun verran tavaraa, kaiketi n. 3000 tuntia...
  Eli kaipaisin viisaammilta tietoutta tähän asiaan.
   
 2.  
 3. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  DVB-T2/MPEG-4 purku vaatii vähän enemmän tehoja kuin tavallisen MPEG-2 -lähetyksen purkaminen, joten vastaanotin on vähän kalliimpi (ei paljon). Tosin nuo yli 300e laiteet ovat jo aivan törkeän hintaisia. Lisäksi jos asiasta etsii tietoja, niin tällä hetkellä ainoat DVB-T2 vastaanottimet ovat televisioissa sisäänrakennettuina. Mitään erillistä digiboxia ei voi edes Suomessa ostaa...

  Parin vuoden päästä varmaan jokainen maksukortin tarjoaja vaatii, että loppukäyttäjä käyttää heidän hyväksymäänsä/myymäänsä televisiota.


  UK:ssa ja Saksassa myydään tälläkin hetkellä DVB-T2 verkkoon tarkoitettuja erillisiä vastaanottimia, mutta Suomessapa on päätetty kaikessa viisaudessa, että kaikki DVB-T2 -lähetykset käyttävät salausta, joten nämä halvat (alle 100e) freeview/FTA -laitteet eivät täällä toimi. Lisäksi on tällä hetkellä täysin mahdotonta sanoa toimivatko esim. UK:n tai Saksan DVB-T2 laitteet Suomessa, kun mitään teknisiä tietoja ei voida asiasta julkaista kaikelle kansalle. Suoranaista kusetusta alkaa olemaan.

  EDIT: Lähin boxi minkä löysin mikä saattaisi toimia Suomessa on Digital Streamin DHR8203U Freeview+ -vastaanotin jossa on yksi CI-paikka ja 320Gb tallennustilaa. Hinta on todennäköisesti jotain 250e toimitettuna (amazon.co.uk).
   
  Viimeksi muokattu: 03.05.2011
 4. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,167
  Kiitokset:
  165
  Pisteet:
  93
 5. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Eilen iltapäivällä/illalla saivat vasta tuon hyväksynnän ja näissäkin se ongelma, että pitää ostaa joku toinen laite ja DVB-T2 tulee siinä mukana. Toisaalta noista nähnee mitä vastaanottoon tarvitaan, jolloin voinee ostaa ulkomailta jotain parempaa kuin tätä Suomen kuraa.

  EDIT: Eli hakusessa on edelleen PELKKÄ digiboksi. Suomen kansa tuskin tarvitsee laitteita joissa tulee hiustenkuivainta, Blu-Ray soitinta, kameraa tai muuta turhaa sen varsinaisen digiboksin mukana, koska he ovat jo semmoiset laitteet hankkineet jos ovat tarvinneet. Pelkkä digiboksi tuntuu olevan aivan mahdoton käsite.

  Lisäksi "Toppy" ja hyväksytytlaitteet ovat kääntäneet tuon väärinpäin, eli Samsung valmistaa Blu-Ray -soittimia joissa tulee mukana PVR, ei digibokseja joissa on Blu-Ray -soitin mukana.
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2011
 6. repino

  repino Regular member

  Liittynyt:
  07.03.2011
  Viestejä:
  289
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kiitoksia tiedoista. Se onkin ollut omituisen vähäistä noilta asiaa hoitavilta. Eli taas on niinsanottu rahastaminen alkamassa. Minä meinaan kypsyin viime syksynä erääseen ennen hyvään kanavaan, kun maksutv:n puolella sillä oli ohjelmaa 10 min ja sitten 5 minuuttia mainoksia. Periaate, että jos maksan 25 euroa kanavasta niin saisin sen ilman mainoksia.
  Onkohan taas samanlaista kohellusta koko homma. Ensin tehdään päätös ja sitten aletaan tutkia mitä siitä seurasi. Koko maa on jo täynnä HD televisioita, eikä lähetyksiä tule oikein mistään. Sitten itketään piratismia, joka taitaa olla ainoita keinoja saada HD- ohjelmia. Suurimmat menot taitaa olla TV:yhtiöillä, kun pidetään suojatyöpaikkoja pystyssä. Nykytekniikalla saadaan tehtyä ihan kelpo ohjelmia pienellä porukalla ja vaikka kännykällä kuvaamalla. No, kärjistin kai hivenen liikaa, mutta muistan TV:2:ella käydessäni , kuinka kehuivat kameroiden maksaneen miljoonia. Eikä mistään HD-tasosta ollut tietoakaan.
   

Jaa tämä sivu