1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

DVB-T antennien vertailu

Viestiketju Keskustelua antenniverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi xbkrypt0n 02.05.2011.

 1. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Onko missään minkäänlaista vertailua DVB-T antennien vastaanottokyvystä ja vahvistimien toiminnasta?

  Tällä hetkellä itselläni on käytössä Triax Unix 100 Digital ja ihmettelen mistä löytyisi parempi antenni mm. maksukanavien ja tulevien HD-kanavien/DVB-T2 -kanavien vastaanottoon.
   
 2.  
 3. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Moinen vertailu olisi erittäin hyödyllinen. Ihan triviaalia sellaisen tekeminen ei tosin taida olla. Koska lähetystaajuudet vaihtelevat eri puolilla maata, pitäisi antennit testata koko käytössä olevalla taajuuskaistalla. Mahdollisen sisäänrakennetun vahvistimen kohina(luvunki)n mittaaminenkin vaatii vähän kerskivertoharrastelijan laitteita kalliimmat vehkeet.

  Google kyllä löytää joitakin ulkomaisia testejä, esim. http://www.hdtvprimer.com/ANTENNAS/comparing.html . Minulla ei ole aavistustakaan, onko ko. malleja jotenkin järkevästi saatavilla Suomeen.

  Ns. laatuvalmistajat kyllä ilmoittavat antennin rakenteellisen vahvistuksen melko tarkasti, joten sen avulla jotain ostovertailua voi jo tehdä. Kaiki tosin eivät kerro tarkasti, kuinka vahvistus käyttäytyy eri taajuuksilla, joten optimiantennin osto juuri omalle katselupaikalle on melko hankalahkoa.
   
 4. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Jenkkimalleja lähes kaikki. Televes nyt ainut mitä edes myydään Suomessa. Siitäkin olisi mukava jos löytyisi jotain vertailua mm. tuon triaxin kanssa (Televés vs. Triax).

  Todennäköisesti jos jostain löytää jotain vertailua johon voisi luottaa, niin lähin maa missä näitä edes myydään on Saksa. Suomessa tuntuu olevan asutusta vain kaapelin läheisyydessä tai metrin päässä lähetystornista jolloin vastaanotto onnistuu vaikka pelkällä antennikaapelilla.

  EDIT: Eri valmistajatkin ilmoittavat vahvistuksen kivasti eri tavalla. dB, dBi, dBd, jne. Ei helpota vertailua.

  EDIT2: Triax ehdottelee usean antennin käyttöä:
  http://www.triax.com/upload/gb-stackning_of_antennas.pdf

  EDIT3: Editoidaan nyt sitten urakalla kun kerran ryhdyttiin. Eli paras "antenni" tuntuu googlen mukaan olevan Triaxilta (muut eivät tee tämmöisiä):
  2x 140005 (Bracket arm)
  1x 315115 (741/UHF)
  4x 107769 (Unix 100 Digital)
  1x vapaavalintainen vahvistin

  Jenkkilästä asti ovat tilanneet Euroopasta ja ainakin vapaamuotoisten arvioiden perusteella paras mitä saa. Hintaa tuolle toki tulee, mutta ei vielä lähellekään esim. tuon satelliittilautasen arvoa mikä tällä hetkellä kääntyilee katolla :)
   
  Viimeksi muokattu: 02.05.2011

Jaa tämä sivu