1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

DS ja varmuuskopiot (amatöörille rautalangasta väännettynä)

Viestiketju Kaikki muut pelikonsolit -osiossa. Ketjun avasi Dude77fi 16.07.2007.

 1. Dude77fi

  Dude77fi Member

  Liittynyt:
  06.06.2007
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei

  Tyttäret haluais DS:n ja itselläni tietoisuus aiheeseen liittyen on ihan olematon.

  Pelikonsoleista kokemus on sillä tasolla, että omistin modpiirillä varustetut PS2:sen ja siitä yhdistelmästä ei ollut pahaa sanottavaa.

  Onko DS:ään mitään yhtä yksinkertaista modpiirin tapaista olemassakaan?

  PS2:n levyjen varmuuskopiointi oli yksinkertaista, kun tyhjiä medioita myydään ruokakaupoissakin, mutta DS:n tapauksessa tilanne lienee kovin paljon monimutkaisempi??

  Parissa ketjussa aiheesta keskustellaan, mutta teksti on sen verran sanastoltaan asiantuntevaa, ettei amatööri niistä saa juuri mitään irti.. :)

  Voisiko joku vääntää rautalangasta, miten DS:n modaus eroaa esim. PS2:n vastaavasta ja miten varmuuskopiointi toimii? Mitä pitäisi ostaa itse konsolin lisäksi, että saa pidettyä alkuperäiset pelit turvassa kotona?

  Yksi tuttu väitti, että DS-pelien käyttö muistikorteilta on monimutkaista ja siihen sisältyy paljon ongelmia (kuten kai PS2:nkin tapauksessa alkuaikoina), mutta täällä lukemalla sain hieman toisenlaisen kuvan.. Kaipaisin siis hieman rohkaisua ja ymmärrystä, etten työnnä euroja ihan väärään kaivoon! :)

  KIITOKSIA!
   
 2.  
 3. q-hub-op

  q-hub-op Regular member

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  693
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
 4. Vatez

  Vatez Regular member

  Liittynyt:
  15.06.2007
  Viestejä:
  556
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jos haluat pelata varmuuskopioita dssälläsi tarvitset muistikorttiadapterin. itse suosittelisin R4DS adapteria jonka kanssa tarvitset micro sd muistikortin johon ne pelit laitat tietokoneen kautta. r4ds on slot-1 adapteri ja ds pelin kokoinen ja tukee myös homebrew ohjelmia eli dssälle tehtyjä ohjelmia esim. beup live (messenger dssälle), dsorganizer, omatekoiset pelit, moonshell(median toisto ohjelma) jne. R4DS on myös markkinoiden paras slot-1 adapteri, mutta jos haluaa pelata myös gba varmuuskopioita tarvitset slot-2 adapterin ja passcard nimisen laitteen tai slot-1 adapterin jossa on passme ominaisuus. Slot-2 puolelta suosittelisin m3 adapteria tai r4ds ja ez-flash 3 in 1 yhdistelmää. Joku muu saa sitten enemmän tästä höpöttää koska en oikein hyvin osaa näitä selitellä, mutta tässä olisi lisää tietoa asiasta josta itekkin katsoin omaa dssääni ostaessa.
   
 5. Dude77fi

  Dude77fi Member

  Liittynyt:
  06.06.2007
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitokset vastauksista!


  Tuota R4DS:ää on kovin kehuttu, joten se lienee hankinnan arvoinen.

  Muutamaa tarkennusta olisin vielä vailla, joihin ei ihan suoraa vastausta ole silmiini muissa keskusteluissa osunut (saatan olla sokeakin ja olen kyllä tulkintoja tehnyt, mutta epävarmuus silti vaivaa..), eli:

  Voiko microSD-kortin kapasiteetin hyödyntää 100% esim. tuon R4DS:n kanssa? Eli voiko sille tallentaa useamman pelin ja/tai vaihtoehtoisesti kuvia/musiikkia tms.?

  Jos kortille voi tallentaa muutakin kuin pelejä, miten niiden toisto onnistuu DS:n kanssa?

  Ja vielä viimeinen kysymys.. Miten tuo R4DS toimii käytännössä? Onko siinä joku oma pikku softa, joka käynnistetään microSD-kortin sisällön hyödyntämiseksi vai ymmärtääkö DS suoraan kortin sisällön? Eli miten pelin käynnistäminen tapahtuu adapterin kanssa?

  Nämä lienevät yksinkertaisia asioita adapterin omistajille, joten jos joku heistä vaivautuisi valottamaan näitä käytännön puolia, joista ei adapterin esittelysivuilla juuri kerrota (tai sitten en ymmärrä englantia tarpeeksi). :)
   
 6. jststrtd

  jststrtd Regular member

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  429
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  R4DS:ssä käytettävän microSD:n voi tunkea täyteen tavaraa. Eli jos et saa sitä peleillä täytetyksi niin tyhjää tilaa voi täyttää kuvilla elokuvilla ja musikkilla. Elokuvat täytyy konvata sopiviksi, mutta musiikki soi mainiosti mp3 muodossa. R4DS:n mukana tulee cd jossa on kuvien katselemiseen, elokuvien ja musiikin toistoon tarvittava ohjelma, joten netistä ei tarvitse lähteä sitä etsimään. Ja viimeinen kysymys, mukana tulevalta cd:ltä kopsataan käyttis microSD:lle ja käynnistetään DS, R4 sisässä ja jos/kun kaikki on kunnossa "Terveys ja turvallisuus" -ruudun jälkeen R4 boottaa suoraan käyttikseensä eli DS system screeniä ei tule (cd:llä on myös manuaaleja kortin toimintakuntoon laittamiseen ja käyttöön). Sitten vaan selailemaan DS:llä R4 kortin avulla microSD kortin sisältö (toivottavasti pysyit perässä). Muistikortilla voi olla kansioita juuri niinkuin haluat, R4 tunnistaa ne ja pystyt selaamaan kansioita ja kaikkia tiedostoja helposti kuin Windowsissa konsanaan.
  Tulihan kaikki nyt selväksi? kysy toki lisää, koska asiasta on harvinaisen mukava keskustella niin kauan kun tietoa päässä riittää.
   
 7. Dude77fi

  Dude77fi Member

  Liittynyt:
  06.06.2007
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei

  Kiitokset viestistäsi! Tuo valaisi paljon. Ehdin jo tilata R4:n ja se tuli juuri eilen postissa. Asennus ja testaus herätti muutamia lisäkysymyksiä..:

  Moonshell-ohjelmisto työnsi kortille tiedostoja oikein mittavan määrän, joista osa ilmeisesti saattaisi olla ihan turhiakin? Pikaisesti ohjeita lukaistuani ei mielestäni ainakaan suomenkielisessä versiossa ollut kummemmin eritelty niiden tarkoitusta..

  Lisäksi kirjoitit, että tiedostoja voi laittaa eri hakemistoihin ja R4 osaa käyttää tiedostoja silti. Voiko tosiaan kaikki tiedostot siirtää kansioihin vai pitääkö käynnistyksessä tarvittavat tiedostot jättää juureen? Jos näin, niin mitkä tiedostot on näitä poikkeuksia?

  Voisihan noita yksitellen lähteä koittamaankin, mutta ajattelin, että säästyy vaiva itseltäni ja tämän ketjun myöhemmin lukevilta, jos tietoa löytyy! :)
   
 8. Dude77fi

  Dude77fi Member

  Liittynyt:
  06.06.2007
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ja se vielä, että kun R4 tunnistaa ja pystyy selaamaan kansioita, niin ilmeisesti kuitenkin kansiorakenteen luominen aiheuttaa sen, ettei R4 enää pysty automaattisesti listaamaan kerralla kaikkia pelejä, musiikkia tms.; vaan silloin ne pitää aina manuaalisesti hakea tallennuspaikastaan?

  Eli periaatteessa siistin ja monitasoisen kansiorakenteen virittelemällä aiheuttaa ylimääräistä säätämistä myös käyttämiseen?

  Tämä siksi, että laitteen tullessa pienten tyttöjen käyttöön, kaiken pitäisi olla mahdollisimman mutkatonta ja yksinkertaista!

  Ja lasten käyttöön liittyen vielä.. Onko R4:ssä ominaisuuksia, joilla tytöt voisivat saada vahinkoa aikaan Nintendolle tai R4:lle itselleen? Tiedostoista on toki syytä olla varmuuskopiot tallessa, mutta siis onko microSD-kortti se ainoa haavoittuvainen komponentti?
   
 9. jststrtd

  jststrtd Regular member

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  429
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Se tosiaan jäi huomioimatta että jotkut ohjelmat tarvitsevat olla juuressa tai ainakin joku ohjelman osa, kuten käyttis ja moonshell, Opera-selain ta BEUP live messenger.
  Eli vähän tarkemmin vielä: R4:n käynnistämiseen tarvitset CD:ltä kopioida juureen menu.dat ja kansion _system_ (nimet voivat olla vääriä, koska en pysty nyt tarkistamaan asiaa, koska CD-asemani temppuilee, luultavasti manuualessa lukee mitä pitää kopsata ja mihin). Lisäksi joku Moonshell-niminen tiedosto joka on menu.dat-tiedoston vieressä CD:n kansiossa täytyy olla juuressa, muuten moonshell voi olla kansiossa, niinkuin se taitaa olla jo järjestettynä CD:llä. Simppeli neuvo vielä: kun ei vaihda tiedostojen järjestystä kuin se on CD:llä niin varmemmin toimii kerralla.

  Tarkoitin kansioiden käyttöä sillä että pystyt järjestämään pelit musiikit elokuva ja kuvat kansioihin miten vaan haluaa. Pelit toimivat kyllä vaikka mistä kansiosta tallennuksineen kunhan tallennukset ovat samassa kansiossa pelien kanssa.

  Siinä olet oikeassa, että jos kansiorakenteesta tekee siistin, eli pelit musat ym. järjestää omiin kansioihinsa niin silloin ne tosiaan täytyy R4:lläkin hakea sieltä missä ne on PC:lläkin. Eli ajateltuna tyttäriäsi niin monimutkainen järjestelmä tuottaisi ongelmia, mutta jos juuressa on esim. kansiot: Pelit, Musiikki, Kuvat, Leffat, niin tuskin tuottaa pikkutytöillekään vaikeutta löytää haluamiaan medioita, jos lukea osaavat.

  R4 kortin haavoittuvuudesta en voi sanoa varmasti mitään, mutta en usko, että sitä saa softalla säätämällä solmuun. SD kortti tosin voi jämähtää tai korruptoituessaan hävittää muististaan tiedostoja esim. tallennuksia ja silloin se pitää formatoida. Ja mitä tulee siihen, että saako sieltä itse tuhottua tiedostoja niin varmaksi en osaa sanoa, mutta saattaa olla että niitä saattaa pystyä tuhoamaan.
  Kannattaa muuten alustaa muistikortti aivan ensimmäisenä kun sen ottaa paketista ennen käyttöä.

  EDIT: pieni asiavirhe
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2007
 10. Dude77fi

  Dude77fi Member

  Liittynyt:
  06.06.2007
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Suurkiitokset tiedoista!

  Syvennytään noihin R4-kuvoihin oikein ajatuksella nyt viikonloppuna! Eiköhän hommat luista näillä vinkeillä. :)
   
 11. aaaatu

  aaaatu Member

  Liittynyt:
  14.09.2005
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
 12. Dude77fi

  Dude77fi Member

  Liittynyt:
  06.06.2007
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  JOS nyt asiaa oikein tulkitsin (en todellakaan ole asiantuntija), niin tuossa laitteessa on enemmän ominaisuuksia ja siitä johtuen enemmän hintaa.

  MIKÄLI tulkintani on oikea, valintaan vaikuttaa kai eniten se, onko lisäominaisuuksille käyttöä ja kannattaako niistä siis maksaa.

  Eiköhän molemmat hoida peruskäyttötarkoituksensa ihan yhtä pätevästi, joten sen suhteen lienee samantekevää, kumman ostaa..
   
 13. jststrtd

  jststrtd Regular member

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  429
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Siitä mitä eroa Cyclolla ja R4:llä loppujen lopuksi on ominaisuuksissa ja niiden hyödyistä niin en maksaisi tuota 8 euroa kun muutenkin nuo palikat on Suomessa törkeen kalliita. Ainoaksi merkittäväksi eroksi manitsisin täydellisen Download play-tuen, joka puuttuu R4:stä tai se toimii vain harvoilla peleillä (HUOM siis multicard play ja WFC pelaaminen toimii kunnolla). Itsellä oli tarkotus tulla R4 mutta sattuneista syistä sain SuperCard DSOne kortin joka sijoittuu hinnassa kaiketi R4:n ja Cyclon väliin ja ominaisuuksiltaan kilpailee molempien kanssa hyvin. Mielestäni Supercardissa on parempi käyttis kuin R4:ssä.
   
 14. aaaatu

  aaaatu Member

  Liittynyt:
  14.09.2005
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ongelmani on seuraava: R4DS ja 2 gigan muistikortti saapuivat eilen Hongkongista. Alustin kortin FAT32-formaattiin ja löin tuolta: http://www.r4ds.com/soft/17-en.htm setit kortin juureen, kuten ohjeissa kehotettiin. Kortin juuressa siis seuraavaa:
  http://img76.imageshack.us/img76/3691/korttiad0.jpg
  Puuttuuko mahdollisesti jotain? Jos, niin mitä?

  Peli-romit toimivat normaalisti. Homebrewiä en saa toimimaan, enkä niin ikään mediatoistinta, eli valikosta sitä keskimmäistä valintaa, jonka ikoni on nuottien kuva. Aina nuottien kuvan valitessani tulee seuraava virheilmoitus: http://img49.imageshack.us/img49/2854/virhepv9.jpg

  Eli: Mitä olen tehnyt väärin? Apua. Kiitos.
   
 15. Primmee

  Primmee Regular member

  Liittynyt:
  02.08.2006
  Viestejä:
  171
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Saanko udella paljonko tulivat maksamaan tuolta? Ite oon ajattelut ihan tuolta modpiiri.comista vaikka vähän kalliita ovatkin.
   
 16. aaaatu

  aaaatu Member

  Liittynyt:
  14.09.2005
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  No siis.. Juu, toki saa. Dealextremen kautta tilasin. 2 gigan kingstonin kortti ja R4DS maksavat yhdessä 65 dollaria, eli about 46e. Saman verran siis kuin pelkkä R4DS modpiiri.comissa. :)

  Noiden lisäksi mukaan tuli klikkailtua suojapussukka parilla dollarilla ja ezflash muistilaajennus-gbakortti-tärinäkillike, jota en ole tosin vielä saanut pelittelemään ainakaan Operan kanssa. :s
   
 17. Primmee

  Primmee Regular member

  Liittynyt:
  02.08.2006
  Viestejä:
  171
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Noissa R4:ssa on aika usein ollu jotain vikaa siinä systeemissä, joka pitää microSD kortin R4:ssa. Tämän takia ajattelin sit suomesta hankkia niin toimiipahan takuu nopeasti.

  Noista muistikorteista sen verran, että jotkut sanovat kingstonien olevan hiukan turhan hitaita et parissa pelissä huomanneet pientä lagausta. Useimmat eivät kuitenkaan ole huomanneet mitään tälläistä. Onko täällä kokemuksia? Sandiskin sanotaan olevan nopeampi, joten itse varmaan päädyn semmoiseen gigan korttiin. Gigaan mahtuu kuitenkin varmaan lähemmäs 20 peliä? Youtubessa oli vertailu kingstonin ja sandiskin kortin (käytettiin siis R4DS:ssää) välillä. Nopeus testattiin pelin tallennus kohdassa, jossa sandiski oli vähitään puolet nopeampi. Tosin en tiedä onko tuolla mitään merkitystä loppujen lopuksi. Eli kokemuksia näistäkin olis kiva saada.
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2007
 18. aaaatu

  aaaatu Member

  Liittynyt:
  14.09.2005
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ju. Itselläni hajosi erään kerran Sandiskin MMC-kortti, niin yritän suosia mahdollisimman paljon muita valmistajia tätä nykyä. Mitään lagia ei ole ainakaan minulla peleissä esiintynyt. Minulla on tuolla kortilla joku 16 peliä ja vievät 600-700 megaa, eli jotain tuota luokkaa se gigan kortin vetoisuus varmastikin on.

  Mutta edelleenkään minulla ei toimi tuo mediasoitin, joten jos jollain enemmän näistä tietävällä olisi jotain aavistusta mikä voisi olla vialla, ottaisin mielelläni neuvoja vastaan. :)
   
 19. aaaatu

  aaaatu Member

  Liittynyt:
  14.09.2005
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
 20. jststrtd

  jststrtd Regular member

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  429
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  tjaa no kun katsoin tuolta R4:n mukana tulleelta CD:ltä että mitä sinne muistarille pitäs tunkee niin siellä oli noiden sun kuvassa olevien roinien lisäksi _system_ niminen kansio ja sen sisältöö:

  emt onko vaikuttaako nuo roinat mihinkään kun eivät tuntuneet kovin tärkeitä olevan mut ainakin tuo sieltä uupuu...
  Mulla nyt ei oo R4 niin en voi kokeilla miten se toimii ilman tota kansioo.

  Jos sulla se mukana tullut CD on niin kannattaa kokeilla siellä olevalla käyttiksellä. Lisäksi voit tehdä niin että lataat tuon MoonShell ohjelman erikseen netistä jolloin se ei tule R4 systeemin mukana.

  Ton EzFlashin kanssa on jollain muullakin ollu ongelmia että ei opera lähe toimintaan kun valittaa ettei löydä sitä muistia. Mää en muista yhtään miten se laitettiin toimintakuntoon ja pitikö sille edes tehdä jotain erityistä kun kaveri teki ne kaikki tarvittavat systeemit :p, JOTEN täytyypä kysyä häneltä ja kertoa sitten jos asialle voi tehdä jotain!
   
 21. aaaatu

  aaaatu Member

  Liittynyt:
  14.09.2005
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Joo, _system_ -kansion heitin hukkaan kun sieltä tuli vaan jotain turhia vuodenaikateemoja. :D Ei tunnu vaikuttavan toimivuuden suhteen mihinkään suuntaan.

  Kokeilin myös cd:llä olevaa käyttistä. 1.11 tuossa mukana tuli. Ei toimi silläkään. :/ Ja kokeilin myös paria vanhempaa versiota. Ongelma toistuu aina vain.

  Olisipa tosiaan kiva jos viitsisit kaveriltasi tuosta ezflash 3in1:n värkkäämisestä kysellä. :)
   

Jaa tämä sivu