1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma DNA laajakaistassa vikaa jo pari viikkoa

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi ristoh 14.04.2018.

 1. ristoh

  ristoh Member

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Jostain syystä DNA ei ole korjannut laajakaistansa vikaa, vaikka se on ollut päällä paria päivää lukuunottamatta jo viime kuun puolelta. Useat valittajat ovat Turun seudulta, muutama muualtakin.
  Kiusaa erityisesti pelaajia, google mapsia, Yle-Areena, Teamviewer etäyhteyksiä, ja varmaan muutakin.
  Taviskäyttäjä ei välttämättä mitään huomaa, menee tavanomaisen netin takkuilun piikkiin. Nopeustestit näyttävät normaalilukemia.

  Häiriötiedotetta ei ole näkynyt DNA:n sivuilla, haluavatko salata vian?
  Olisiko aihe jo uutisoinnin arvoinen?

  https://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/yhteys-ulkomaiden-peliservereille-hidastelee/
   
 2.  
 3. tarantella

  tarantella Senior member

  Liittynyt:
  20.10.2012
  Viestejä:
  5,648
  Kiitokset:
  1,113
  Pisteet:
  223
  Tee vikailmoitus asiasta dna:lle, on tehokkampi kuin valittaminen. Kovin valikoivasti vika tuntuu esiintyvän, oletko varma, että vika ei ole toisessa päässä?
   
  ristoh kiitti tästä.
 4. ristoh

  ristoh Member

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Olen tehnyt vikailmoituksen kaksikin kertaa. DNA:lta soittivat, sovittiin asentajan käynnistä. Kävi ja totesi laitteiden toimivan täällä, mutta totesi vian olevan muualla verkossa. Tulikin kuntoon välillä pariksi päiväksi, asentajakin soitti että runkoverkossa oli vika korjattu. Sitten samanlainen vika tuli uudestaa.
  Kaikki pelaa Elisan ja DNA:n mobiiliyhteyksillä samoja tietokoneita käyttäen, vain DNA:n laajakaistan kanssa ongelmat ilmenevät. Kokeiltu myös kytkeytymällä suoraan sulakekaappiin ethernet-tuloliittimeen. Että varmasti vika liittyy DNA:n laajakaistaan, mahdollisesti heidän reitityksensä menee viallisen laitteen kautta.

  Tietysti pitää tehdä vikailmoitus, mutta minuakin varoitettiin että jos vikaa ei ole, niin asentajan käynnistä tulee maksu. Rohkenin kuitenkin hyväksyä asentajan tulon, koska uskoin pystyväni osoittamaan pitävästi ongelman olevan laajakaistassa. Hieman hermostutti kun asentajalle näytin Teanviewer yhteyden jumittumista, ja ei vikaa tullutkaan esiin pariin minuuttiin, vaikka jumittuu yleensä muutamassa sekunnissa.
  Tämä netissä valittaminen on minusta ihan paikallaan, koska vian korjaaminen kestää, ja tätä kautta muutkin asiasta kärsivät saavat tietoa että eivät ole yksin. Moni voi epäillä omien latteidensa vikaa, täältä saa tietoa että tallainenkin vikamahdollisuus on olemassa.
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2018
 5. ristoh

  ristoh Member

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  18
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Nyt on toiminut jo muutaman päivän.
   

Jaa tämä sivu