1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma DNA kaapeli ongelma

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi cLonx 02.05.2021.

  1. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,231
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Kortti kyllä tuntuu, että voisi toimia jos sitä ei laittaisi kiinni ruuvilla mutta toimivuuden kannalta ei kovin ideaali vaihtoehto. Tuntuu tavallaan ettei kortti istu suoraan jos sen kiristää kiinni.
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,603
    Kiitokset:
    1,110
    Pisteet:
    223
    Kyllä se kiinni pitää ruuvata, mutta sitä pitää vääntää niin, että kiinni ruuvattaessa ei nouse irti emon pistokkeesta.
    Ettet väännä korttia rikki, sen voi kiinnitysraudasta parilla ruuvilla irrottaa ja vääntää sitten yläosasta vähän taaksepäin.
    Laitoin mallin siitä, jotta näet, mitä tarkoitin. Ehkä vähän liioiteltu kuvassa.
    Nimetön.
     
  4. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,231
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    PCE-AX3000 haettu ja laakistahan se lähti toimimaan. Jätän tuo varalle tuon Archerin ja teen tuon vääntämisen jos joku päivä tulee vielä tarvetta. Luultavasti on vielä ihan soiva peli, mutta vaatii tuon vääntämisen että saa kunnolla kiinni.

    [​IMG]
     
  5. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,231
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Itseasiassa kyseessä voi olla myös rikkinäinen PCI väylä, alkoi uusikin kortti tiputtamaan nettiä pois ja jouduin ottamaan äänikortin pois jottain sain toisen väylän testattua. Tällä tuntuu toimivan paremmin, ikävästi tullut otettua emolevy jossa ainoastaan 2 PCI väylää + näyttiksen PCI. Noh äänikortti oli lähdössä lähiviikkoina kuitenkin, joten pidetään tuossa väylässä verkkokorttia sitten.
     
  6. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,231
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Ongelma sittenkin jossain ihan muualla:

    Testasin toista PCI väylää ja toimikin pari tuntia, kunnes sammutin koneen ja käynnistin uudelleen parin tunnin päästä. Yhteys häviää siis jostain syystä aina kun koneen sammuttaa eikä enää bootissa löydä verkkoja. (ei löydä verkkoja ollenkaan vaan tuntuu että wifi on kokonaan pimeänä). Toimii kuitenkin kun ottaa kortin kiinni ja laittaa sen täysin samalla tavalla samaan paikkaan kiinni, joka tuntuu oudolta. Nyt yritin hieman vääntää tuota korttia, ettei siitä jäisi kiinni mutta tuntuu todella oudolta?
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,603
    Kiitokset:
    1,110
    Pisteet:
    223
    Ihan selvyyden vuoksi, tarkoittanet PCI väylällä, PCIe väylää, kun ne ovat kaksi eri asiaa.
    Tarkista nyt tuokin kortti, ettei nouse ruuvien kiristyksellä liittimestä.

    Edit: Onhan tuossa emossa kaikkiaan 5 PCIe paikkaa, 3 lyhyttä ja kaksi täysipitkää paikkaa.
    1x PCIe 3.0 x16 slot
    1x PCIe 2.0 x16 slot
    3x PCIe 2.0 x1 slots*
     
    Viimeksi muokattu: 04.05.2021
  8. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,231
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    PCI ja näköjään onkin, jää näyttiksen alle nuo 2 paikkaa kun tarkistin kuvasta miten paikat sijoitettu. Voisi yrittää vaihtaa noiden paikkaa vielä, jotta saisi testattua nuo paikat. Ei nouse liittimestä mitä katselin kun kiristelin kiinni. Ongelmana tuntuu oudolta, koska kone saattaa toimia parikin tuntia ihan oikein mutta kun kone käy sammuksissa ei tunnista enää verkkokorttia.
     
  9. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,536
    Kiitokset:
    1,000
    Pisteet:
    173
    Hei. Ilmaisin itseäni vähän huonosti tuolla edellisessä viestissä. En siis tarkoittanut kotelon sivulevyä, vaan juurikin tuota kiinnitysrautaa verkkokortissa. Jotenkin vain käytin samaa sanaa mutta mielessä oli juurikin tuo kiinnitysrauta. Mulla on sama asuksen verkkokortti ja koska se kiinnittäessä nousee toisesta päästä ylös, en sitä ole kiinnittänyt. Edellisellä asuksen mallilla oli sama vika. Silloin kokeilin myös vääntämistä, mutta totesin, että mieluummin annan olla ilman kiinnitystä kuin väännän sitä rautaa. Samaa vikaa oli mahdollisesti, (en enää muista varmasti) kahdella vanhemmalla halpis tp-linkillä.

    Ehkä mun kotelo on syystä tai toisesta hieman vääntynyt, mutta kuitenkin niin vähän, että sitä ei silmämääräisesti erota, tai että se vaikuttaisi esim. näytönohjaimeen.

    Varsinkin toi uusi asus on niin kevyt, että se pysyy paikallaan hyvin vaikka konetta siirtelisikin esim. siivouksen takia. Vaikka voi ollakin, että yhteytesi katkeilu johtuu jostain muusta, kokeilisin sitä ilman kiinnitystä, siitäkin huolimata jos se näyttää olevan suorsassa kiinnityksetä huolimatta. Jos muuten laitat ne verkkokortit päällekkäin, näyttääkö siltä, että toinen on vääntynyt? Siis olettaen, että et itse ole kumpaakaan vielä vääntänyt.

    Lisäys: Tulipa sitten luettua vähän tarkemmin mitä olit kommentoinut ja olitkin jo vääntänyt sitä korttia. Voit siis unohtaa ton vikan kohdan.
     
    Viimeksi muokattu: 04.05.2021
  10. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,231
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Toimi tämän n. viikon hyvin tuon jälkeen, mutta nyt alkaa paljastumaan että vika saattaakin olla lepotilassa ja sieltä palaamisessa + verkon hävittämisessä. Eli joku asetus voisi laittaa verkkokortin lepotilaan, josta ei osaa palautua? Käytän konetta paljon lepotilassa päivän mittaa ja äskönkin huomasin tämän tapahtuvan, eli kun käynnistin koneen lepotilasta niin verkkoa ei ollut. Sammutin koneen (vaatii sammutuksen, uudelleen käynnistys ei palauta verkkoa) ja verkko palasi normaalisti. Kun tuo vika on, ei kone tunnista lainkaan verkkokorttia vaan herjaa verkkokaapelin puuttumista, eikä niinkään sano mitään tuohon itse Wi-Fin puuttumiseen.
     
  11. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,536
    Kiitokset:
    1,000
    Pisteet:
    173
    Katso miltä virrankäyttösuunnitelma näyttää.

    Kirjoita windowsin hakuun virrankäyttösuunnitelma ja paina enteriä - Valitse: Muuta Virranhallinnan lisäasetuksia - Langattoman sovittimen asetukset - Virransäästötila. Muuta virransäästötilaksi paras mahdollinen suorituskyky klikkaamalla kohdasta asetus.

    langatonlaiteverkkosovitin.
     
    Viimeksi muokattu: 10.05.2021
  12. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,231
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Jep vaihdoin, oli taas yön aikana kyllä tippunut netti pois. Vaikuttaa olevan paikallaan, mutta lähtee toimimaan vasta irroittamisen jälkeen. Nyt en kiinnittänyt ruuvia testiksi ollenkaan, jos pysyisi mutta saa nähdä. Näyttistä ei voi siirtää, koska kopan takapaneelista on näköjään katkennut tuon alemman PCI-E paikan kohdalta metalli jolloin näyttis ei pysyisi hyvin alemmassa paikassa.

    USB Wi-Fi sovitin voisi olla myös mahdollisuus, mutta lähtökohtaisesti jo kuullostaa vähän heikolta vaihtoehdolta ja taitaa noissa olla maksimi muutenkin 300MBps, jolloin sekään ei riittäisi.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,603
    Kiitokset:
    1,110
    Pisteet:
    223
    Varmistetaan nyt vielä, kun puhut sammuttamisesta, sammutatko oikeasti vai laitatko lepotilaan?
    Aiheutuuko WiFin pois putoaminen molemmissa tapauksissa. Toimiiko LAN verkko noissa tapauksissa kuitenkin?
     
  14. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,231
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Laitan lepotilaan yleensä päivän aikana ja sammutan yöksi jos ei ongelmia ole netin kanssa. Verkko toimii noissa tilanteissa missä pudottaa koneelta verkon. Kun verkko häviää koneelta ei tunnista ollenkaan mitään wifi verkkoja vaan on se maapallon kuva oikeassa alakulmassa noiden wifi palkkien sijasta.
     
  15. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,412
    Kiitokset:
    1,083
    Pisteet:
    243
    Teen varmuuden vuoksi yhden tyhmän kysymyksen: Onhan asetuksissa nykyisen verkon kohdalla valintamerkki ruudussa Yhdistä automaattisesti?
    upload_2021-5-11_15-25-7.
     
    tarantella kiitti tästä.
  16. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,231
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    On joo ja yhdistääkin, jos ei tee tuota verkkokortin hävittämistä. Käynnistelin taas äskön konetta ja kirjautumiskohdassa näytti maapalloa, mutta kun kirjauduin niin löytyikin wifi.
     
  17. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,231
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    Näköjään yhdistävä tekijä on kuitenkin tuo virtojen katkaisu, tänään tehnyt joka kerta kun kone käynyt sammuksissa pidemmän aikaa (yli tunnin). Eli häviää johonkin kun virrat pois ja korjautuu kun kortin ottaa kiinni ja laittaa takaisin. Ei liity PCI väylään, koska testattu toisessa ja myös testattu vääntämällä / ilman vääntämistä tuota levyä kiinnittää ja olla ilman kiinnittämistä mutta ei kumpikaan auta. Ei ole kovinkaan mielekästä jatkuvasti käyttää verkkokorttia irti..
     
  18. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,536
    Kiitokset:
    1,000
    Pisteet:
    173
    Seuraavalla kerralla kun yhteys häviää, älä käynnistä konetta uudelleen ja ota korttia irti, vaan tee sitä ennen vianmääritys verkkosovittimelle.

    Kirjoita windowsin hakuun vianmääritys ja paina enteriä, valitse muut vianmääritykset ja etsi listalta verkkosovitin ja suorita vianmääritys.
    Kun vianmääritys kysyy diagnosoitavaa verkkosovitinta, pistä valinta kohtaan kaikki verkkosovittimet.

    Jos onglmia löytyy, niin ota kuvaus tarkasti ylös tai ota vaikka kuvankaappaus vianmäärityksestä.
     
  19. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,412
    Kiitokset:
    1,083
    Pisteet:
    243
    Jos Windowsin diagnostiikka ei edelleenkään pysty paikallistamaan virhettä, pitää kai aloittaa aivan alusta eli verkkokortin ajurista:
    PCE-AX3000|Langattomat ja langalliset sovittimet|ASUS Suomi
    Jos käytössä on joku muu ajuriversio kuin em. linkissä mainittu, poista se ja asenna Asuksen sivulta ladattu.
     
  20. cLonx

    cLonx Active member

    Liittynyt:
    05.01.2008
    Viestejä:
    1,231
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    68
    On tehty, ei tunnista tuolloin verkkokorttia ollenkaan vaan sanoo ettei ethernet kaapeli ole yhdistetty.

    Nyt viime päivinä on toiminut keskimäärin n. 3 päivää ja monesti aamulla kun koneen käynnistää joutuu käyttämään irti. Kortti on aina silmämääräisesti tuolloin hyvin kiinni ja lähtee toimimaan kun kortin käyttää irti ja palauttaa täysin samalla tavalla kiinni. Outoa.
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,603
    Kiitokset:
    1,110
    Pisteet:
    223
    Tämä olisi tärkeää huomioida.
    Viestisi viittaa LAN yhteyteen eikä WiFi yhteyteen.
    WiFi yhteyden ei pitäisi valittaa puuttuvaan Ethermet johtoon mielestäni.
    Kone toimii WiFi yhteydellä, vaikka LAN yhteyttä ei olisikaan ja samoin päinvastoin.

    Vian haussa kannattaa käyttää sitä yhteyttä, joka pitäisi olla käytössä ja josta vikaa etsitään.
    Muuten se voi sotkea väärään asiaan.
     
    1pertti kiitti tästä.

Jaa tämä sivu