1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Divx vs SVCD

Viestiketju DivX, XviD ja muut MPEG-4 -formaatit -osiossa. Ketjun avasi Wire 31.07.2002.

 1. Wire

  Wire Guest

  tein eilen ensimmäisen Divx:ni ja laatu oli paljon paljon parempi kun SVCD. Tiedoston koko oli saman verran SVCD:llä pienen näppivirheen takia. Ei tarvi enää tuijottaa SVCD:n rakeista kuvaa.

  Suosittelen lämpimästi niille jotka voivat katsoa leffaa tietokoneen DVD-soittimen kautta TV:llä. Yön tunteina tuli visio olisko mahdollista tehdä DVD soittimen tyyppinen itsenäinen Divx Player? Mallia MP3 player. Tietysti vanha kone pieniin kuoriin niin sillähän siitä selviää.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 31.07.2002
 2.  
 3. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,835
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
  Parempaa kuin SVCD? Ihan mielenkiinnosta kysyisin, miten olet pakannut SVCD:si?

  IMHO, DVD2SVCD:llä pakattaessa 4-pass CCE:llä en huomaa enää juurikaan eroa originaaliin DVD:hen.
   
 4. Khauron

  Khauron Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1,112
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
  Eipä kauheasti huomaa Divx 5.02 PRO:llakaan. Siis jos aletaan 2 - 3 CD:n versioita tekemään. Mielestäni Divx:llä saa hitusen parempaa jälkeä kuin SVCD:llä. Kuva on jotenkuten terävämpi ja parempi. Tai sitten ole sokea :)
  Ei vaan, itse pidän Divx:stä enemmän. Ja se tuottaa oikeilla asetuksilla todella hyvää laatua.

  Mutta kyllä DVD2SCVD:llä saa totisesti melkein DVD-tasoa jo aikaseksi.
   
 5. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,835
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
  Jep, MPEG-4 pakkaa paremmin, onhan se nyt jo tavallaan logiikan pohjalta selvä asia -- MPEG-2 on noin 10v vanha pakkausstandardi ja MPEG-4:n ensimmäiset speksit vahvistettiin 1999 ja sama consortium on ollut luomassa pelisäännöt molemmille.

  MPEG-4:n käyttötarkoitushan on nimenomaan matalissa bitrateissa (joihin humoristisesti lasketaan kaikki alle 5Mbps :), kun taas MPEG-2:n TV-tuotannossa, jne (juu, käytännössä siis kaikki TV-ruutuun tuleva kuva, analogista tai ei, on vähintään kerran MPEG-2:lla jossain välissä pakattua).

  DivX -- tai ennemminkin MPEG-4, koko DivX -termi on nykyisin täysin turha -- on muuten mainio formaatti, mutta homma vaatisi pelisäännöt pakkostandardien muodossa. Eli siis SVCD ei toimi, jos reso ei ole tietty, äänet tietyssä muodossa, jne... Jos lyötäisiin säännöt, että mikään maailman softa ei avaa MPEG-4:sta, jos sen resona ei ole jotain tyyliin 1024x768 ja audiona AC3, niin homma helpottuisi kummasti.

  Tietty HD-DVD, jos se tulee muodossa jota nyt valitettavasti ajetaan eteenpäin (MPEG-4 nykyisellä punalaser DVD-kiekolla eikä MPEG-2 sinilaserkiekolla), tulee tekemään nämä pelisäännöt jokatapauksessa.
   
 6. Khauron

  Khauron Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1,112
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
  Noista pelisäännöistä olen dRD:n kanssa täysin samaa mieltä. Edes jonkinmoiset standardit olisi pakko tehdä!
  Tällöinhän mahdollistettaisiin esim. black-box DVD-soittimille tuki Divx-leffoille (MPEG-4 leffoille, mukaan voisi tulla vaikka Realmediat sun muut). Arvatkaa vaan millaisen boostin tuo Divx-koodaus saisi jos joku DVD-soitin soittaisi levyjä ihan tuosta vaan? Niin, _todella_ kovan boostin.

  Myös noista ärsyttävistä pikku-bugeista olisi aika päästä eroon ja tehdä yhtenäinen linja. Eli Divx 3.X sarja (joka on alunperin MS:lta varastettu ja laiton) pois jollain tavalla käytöstä. Myös käyttäjille tulisi tehdä erittäin selväksi että Divx 5.X on laillinen ja täysin eri systeemi kuin 3.X -sarja.

  Myös tuo paljon lupailtu Divx:n (lue siis MPEG-4:n) streamaus olisi saatava kuntoon. Vieläkään ei siis ole yhtään softaa joka valmistaisi streamattavaa kuvaa ja myös pystyisi vastaanottamaan tätä. MP4 my ass!

  Itse olen tässä pidemmän aikaa odotellut jo Divx 5.1:stä joka huhujen mukaan pitäisi tulla ulos pikkuhiljaa. Projektina on kuulemma ollut lisätä jotain ominaisuuksia kooderiin sekä parantaa ulostulevan kuvan laatua sekä toimivuutta. Nythän ominaisuudet ovat järkyttävän bugisia (double buffering...) ja hitaita. Tältä versiolta odotankin sitten paljon enemmän kuin alkuperäiseltä 5.0:lta jonka tiedettiin olevan buginen.
   
 7. Wire

  Wire Guest

  dRD: pakkasin TMPGEnc:llä kun CCE 2.50 ja 2.64 jumivat jostain syystä. Se divx:n näppivirhe tuli asettaessa kbit/s lipsahti vahingossa pikkuisen yli 2000 kbit/s. :))

  Khauron: Miksi ei vois lisätä dvd soittimeen divx ominaisuuksia? Xbox:ssa käytetään pc tekniikkaa lisä softa. (Amatööri arvioi)

  jos divx:stä tehtäis standardi niin elokuvayhtiöt vois olla k...ssa samallalailla kuin musiikkiyhtiöt mp3:n kanssa. Se kyllä rajoittais levitystä hieman kun leffaa ei koskaan sais niin pieneen tilaan.
   
 8. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,835
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
  DVD-soittimeen ei voida lisätä DivX-toistoa sen takia, että DVD-soitin _ei_ ole PC eikä muistuta PC:tä käytännössä mitenkään. Laitteessa on omat purkupiirit MPEG-1/2:lle, jne.. Ja systeemin "BIOS" on tehty mahdollisimman yksinkertaisesti eli elämään sen varassa, että on tietyt säännöt, joiden mukaan homma toistetaan. Ja DivX:ssä -- tai siis MPEG-4:ssa, DivX ei ole formaatti -- ongelma on se, että mitään standardia ei ole. Hyyyvin helppohan se olisi lisätä toisto DVD-soittimiin jatkossa, jos sovittaisiin vaikka, että käytetään SVCD:n rakennetta pilkulleen, mutta että video on MPEG-4 MPEG-2:n sijaan ja kaikki muut aspektit olisivat jetsulleen samat kuin SVCD:ssä (480x480 reso, max bitrate 2600kbps, MP2 tai MPEG5.1 audio).

  Mutta kun kukaan ei saa moista aikaiseksi. ja tietysti samalla kaikki vanhat "DivX":si olisivat jokatapauksessa turhia, koska 99.999999% niistä ei mahtuisi spekseihin.
   
 9. Khauron

  Khauron Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1,112
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
  Olihan johonkin DVD-soittimeen lisätty nuo Divx-ominaisuudet, mutta jos leffassa oli käytetty jotain niistä kolmesta ruksista tai psychovisualseja niin se ei toiminut laitteessa. Että se siitä. Ei ole kai ihan helppo prosessi saada sitä toimimaan niin että sen voisi esimerkiksi päivittää sen softan siellä piirin sisällä. Ja tuo on pakko-ominaisuus sillä MPEG-4 on vielä niin lastenkengissä.

  Ja sitä X-Boxin ominaisuutta ei ole demotettu vielä missään (jos tuota Divx:ää haet) ja se piiri on kai erittäin vaikea juottaa sinne. Enkä usko että se edes toimisi, sillä jokaisesta piiristähän jouduttaisiin maksamaan Divx:lle jotain-maksuja...

   
 10. Wire

  Wire Guest


  En ole ennen kuullutkaan mistään xbox chipistä. No nyt kuulin. Ajattelin vain että väsäilihän ne jotkut gameboy:n jonkun mp3playerin niin miksi nyt xboxiin ei onnistuis? Siinähän on hyvä grafiikka kortti ja bios huomattavasti kehittyneempi. Sitä en tiedä miten se käytännössä tapahtuis.

  Miten SVCD:n ac3 äänet? Onko mahdollista? En tunne SVCD:n äänipuolta kovin hyvin kun olen aika uus "alalla"
   
 11. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,835
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
  Hackejahan saa tehtyä, mutta XBox != DVD-soitin eikä koskaan tule olemaan mikään "standardi" (epäilen pahasti josko koskaan edes suosituin konsoli). Saahan DVD-soittimeenkin varmasti kolvattua jotain virityksiä, joilla se alkaisi pyörittämään MPEG-4:sta, mutta SVCD/VCD/DVD-R -ajattelussahan on ideana se, että kerran vedät datat levylle, niin ne toimivat missä tahansa DVD-soittimessa (VCD varsinkin, SVCD ei nyt ihan). Ihmisillä on sellainen hassu taipumus meinaan päivitellä laitteitaan, uskon että aika harvalla enää on sitä mummovainaan Nokia 2110i:tä tai sitä aikaisempaa mallia arkikäytössä, jne.

  Mutta alkuperäiseen kysymykseen palaten, niin siis sellainen vähän DVD-soitinta muistuttava ihme hybridi _on_ mahdollista kasata kyllä, ei ongelmaa sen suhteen, muutakuin kolvia käteen ja virittelemään. Mutta sellaisia tuskin markkinoille tulee (muilta kuin Kiinavalmistajilta, jotka kaupallistavat tuota em. ideaa "ihmevirityksestä" eli PC:stä DVD-kotelossa) ennenkuin MPEG-4:lle saadaan jonkinlainen standardi tallennustapa.
   
 12. r_sainio

  r_sainio Member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  19
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kyllä leffa täytyy saada sopimaan yhdelle CD:lle huippulaatuisena ja vain DivX pystyy siihen tällä hetkellä. Sitten kun polttavat DVD:t tulevat inhimillisiin hintoihin tämä ongelma poistuu. Neljään gigaan saa jo elokuvan kuin elokuvan sopimaan jopa MPEG2:na. SVCD:ssä on surkea resoluutio 480x480. Kuva on tosi epätarkka jos vertaa laadukkaasen DivX rippiin. DivX senkuin vaan paranee mitä suurempi reso on. Koneessa täytyy vaan olla tarpeeksi potkua. SVCD:n paras puoli on se, että se käyttää levyn koko kapasiteetin, eli 740MB tai 800MB eikä 650 tai 700MB. DivX:ääkin kyllä pystyy polttamaan CD:lle näin, mutta luettaessa sitä levyltä Windowsin CDFS.SYS tunkee jotain VCD kökköä väliin eikä virheenkorjauksestakaan ole tietoa.
   
 13. Khauron

  Khauron Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1,112
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
  No kyllä on Divx 5.02 PRO:n yhden CD:n taso aikas matala niihin lupauksiin nähden mitä silloin hehkutettiin.
  Ei sillä, minäkin olen Divx:n vankka kannattaja ja minunkin mielestä se on erittäin hyvä ratkaisu MPEG-4 pakkaukseen.

  Mutta kyllä sieltä ominaisuuksia puuttuukin. Esimerkiksi multipass-valinta on joko 1 tai 2. 1 ei tule kysymykseenkään kamalan laadun takia. 2 multipass on hyvä mutta ajatellaanpa jos niitä olisi enemmän.
  Seuraava on Divx:n ärsyttävä bugi jossa napsuu pahimmillaan 300 MB liian pieniä tiedostoja koska kooderi vain sattuu päättämään ettei bittivirtaa tarvita kohtaukseen enempää.
  Psychovisualsit olisi hyvä saada kuntoon, lightillä lähtee valoisuus ja gamma täysin käsistä ja normal on taas liian rankka valinta. Strongia en edes viitsi kokeilla.

  Jos yhden CD "varmuuskopioita", phyh, rippejä, tekee, niin kyllä on yksi CD aivan liian vähän. Tai sitten alkuperäinen DVD on noin yhden tunnin pituinen. Kahden tunnin normaalista elokuvasta ei yhdelle CD:lle säilöttävää laatua tee. Se on vissi se.

  Napsaisee monitoriin 1280 X 1024 resot niin johan alkaa näkymään pikselit sun muut artifaktit aika kivasti. Kahdelle CD:lle (tai oikeastaan bitraten ollessa >1100) ei näitä tule läheskään samaa tahtia.

  Ja DVD2SVCD:llä saa erittäin hyvää SVCD:tä aikaseksi kun vain pistää ne asetukset kuntoon. Katso tuolta toisesta threadista jonka kirjoitin parhaat asetukset ja ihaile laatua. Ei huomaa pikseliä ei.
   
 14. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,835
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
  "huippulaatuisena"?-) Pelkästään jo tosiasia, että bitratet laskevat 120min leffoissa naurettavan alas, tekee laadusta muutakuin huippua. MPEG-4 on jo täysin historiallisistakin syistä selkeästi MPEG-2:sta tehokkaampi pakkaus (jatkokehitys..), mutta IMHO yli 100min elokuvat _pitää_ jakaa DivX:lläkin kahdelle levylle tai tehdään kompromisseja.

  Lisäksi tuot DivX:ää toistettaessa mukaan vuoren häiriömahdollisuuksia viedessäsi kuvaa TV-outilla -- graffakortin laatu, TV-outin laatu, liittimien ja johtojen laatu, häiriökesto, jne.

  Google kauniiseen käteen ja kaivetaan vähän faktaa, käytännössä vain pystyresoluutiolla on merkitystä ja jos omistat leveäkuva-TV:n voit tehdä semi-anamorfista SVCD:tä, jolloin saat täydeksi pystyresoluutioksi anamorfisista elokuvista 576 (480x480=NTSC, 480x576=PAL).

  Oletkohan koskaan tehnyt DVD->SVCD ja DVD->DivX -muunnosta ja verrannut tuloksia? Väitän, että saat aika kultasilmä olla, jos pystyt 2-CD SVCD ja 2-CD DivX:stä eroja kaivamaan. Tämä siis tietysti parhailla mahdollisilla työkaluilla tehtäessa (CCE 4-pass, DivX5 2-pass tai SBC) isolla bitratella olevasta DVD:stä (jolloin originaalissa oleva MPEG-2 -röhnä ei ole näkyvää).

  Katson, että kumpikin formaatti toimii, on olemassa tarkoituksen vuoksi ja molemmilla on kannattajansa. Käytännössä kuvanlaadussa IMHO ei ole eroa, ainoa ero syntyy siitä kumpaa kannattaa:

  -elokuvan katselu DVD-soittimella ilman PC:tä - SVCD
  -keskipitkän (90min) elokuvan mahduttaminen säällisellä kuvanlaadulla yhdelle CD:lle - DivX

  ...lisäplussana AC3-äänet DivX:ssä, joita SVCD:hen ei saa ilman standardien rikkomista.
   
 15. r_sainio

  r_sainio Member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  19
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ei huippu DivX:ää saakaan millään automaatilla, vaan sen tekemiseen täytyy nähdä vaivaa. Kompressoin leffan viiteen kertaan eri bitrateilla ja sitten yhdistän ne AviRevolution nimisellä ohjelmalla. Siinä tietenkin täytyy olla kokemusta, jotta osaa valita oikeat arvot oikeissa tilanteissa. Käytän vanhaa kunnon pätsättyä DivX 3.11:ta. Nopeita kohtia varten käytän DivX FastMotionia bitrate 6000. Samantyyppistä menetelmäähän DivX vitoset ym. yrittävät jäljitellä, mutta siinä ihminen on ainakin toistaiseksi parempi. Scene change detection on myös erittäin tärkeä juttu, sillä on aivan turha laittaa key framea (I) sellaiseen paikkaan missä sitä ei tarvita. Näin säästetään rutosti tilaa ja kuvan laatukin paranee, koska heti kun kuvakulma vaihtuu tulee key frame ja päivittää kuvan kokonaan. Parin tunnin elokuva menee mainiosti 650-718 megaan. Elokuvan bitrate vaihtelee välillä 100-6000. Mustissa ruuduissa se on 100 ja tapahtumarikkaissa n.6000.
   
 16. Khauron

  Khauron Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1,112
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
  Divx 3.11 on piraattiversio Microsoftin MPEG-4 kodekista. Ja sillä ei varmasti saa yhtä hyvää kuvaa aikaiseksi kuin Divx 5:lla. Etkä siltikään saa streamatttua tuota kuvaasi...

  Parin tunnin elokuvan saat ~700 megaan niin aika Erkki olet. Et varmasti saa kahden tunnin elokuvasta säilöttävää laatua yhdelle CD:lle, oli kodekki mikä vain. Kamalaa pikselöintiä ja artifakteja + roskaa kuvassa.

  Lue Doom9:n uusin kodekkivertaili ja katso sieltä miten SBC pärjää pienellä bitratella. Takkiin tulee jopa XviD:ltä niin että hurisee...
   
 17. r_sainio

  r_sainio Member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  19
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ei ole pakko uskoa jos ei halua. Jokainen saa tehdä miten haluaa. Kaikki pakkaukseni nähneet ovat kyllä vahvasti toista mieltä kuin sinä...
   
 18. Khauron

  Khauron Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1,112
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
  Luultavasti kaikki pakkauksesi nähneet ovat yhtä mänttejä kuin sinä?
  Pistäppä resoluutioksi 1280 X 1024 tai jopa 1600 X 1200 ja anna leffan pyöriä fullscreeninä ilman post-processing:a tai muitakaan filttereitä. Johan näkee roskat + muut pikselit. Yhden CD:n ripissä siis.

  Mutta se on totta että jokainen saa tehdä mitä haluaa. Ja minä en halua tuollaista laatua.
   
 19. r_sainio

  r_sainio Member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  19
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Post processing on ihan paskaa. Se tekee kuvasta epätarkan. Ja kuka haluaa ripistä yhtä hyvän kuin DVD? Sillä resolla DVD:lläkin on paskaa ja muutenkin MediaPlayerin, ym. DirectX Media -tekniikan Overlay pehmentää niin paljon kuvaa, että ei ole enää nautinto katsoa sitä.

  Eikö muuten ole ihan kiva väitellä tällaisista jonninjotavista asioista?
   
 20. Khauron

  Khauron Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1,112
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
  Minä ainakin haluan ripistäni niin hyvälaatuisen kuin vain mahdollista.
   
 21. Formula

  Formula Member

  Liittynyt:
  17.08.2002
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Voiko Mpeg 4-filmin muuttaa SVCD:ksi ja liittää samalla kiinteän tekstin?
   

Jaa tämä sivu