1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

DivX ja audioformaatit

Viestiketju DivX, XviD ja muut MPEG-4 -formaatit -osiossa. Ketjun avasi oh4kju 09.07.2002.

 1. oh4kju

  oh4kju Member

  Liittynyt:
  25.12.2001
  Viestejä:
  28
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tarkoituksena olisi päästä eroon VHS-nauhoista ja siirtyä digitaaliseen tallennukseen. Olen tehnyt paljon kokeiluja MPEG-2 formaatin parissa (TMPGEnc) ja todennut sen hyväksi, joskin paljon tilaa vieväksi. Kaappaukset olen tehnyt Pinnaclen Studio DC10:llä ja ATI Radeonilla, MJPEG AVI muotoon VirtualDubilla. Systeemi on tällä hetkellä Windows 2000:n päälle rakennettu ja videohommia varten on 120 GB kiintolevytilaa.

  Eli nyt ei ole kyse tutusta DVD-levyjen rippailusta DivX-formaattiin, vaan ihan omien kaapattujen/editoitujen videopätkien arkistoimisesta DivX-formaattiin. Ostin toistoa varten Real Magic X-Cardin http://sigmadesigns.com/products/xcard eli tämä on kuten vanha kunnon Hollywood+ mutta toistaa myös DivX-tiedostoja.

  Tarkoitus olisi luoda mahdollisimman pitkälle standardeja DivX-tiedostoja, joita voi toistaa X-Cardilla ja/tai vastaavilla rautapohjaisilla purkajilla. Videopuoli on jo hallinnassa, mutta ongelmana on audio. X-Card lupaa toistaa mm. MPEG Layer I...III ja MPEG-4 AAC-formaattia.

  Kysymys: Mistä ihmeestä löytäisin esimerkiksi tuon AAC-koodekin, sellaisen joka toimii VirtualDubissa? Tällä hetkellä näkyvistä koodekeista toisella ei voi pakata mitään yli 22 kHz formaatteja (mikä lie ihmekoodekki) ja toisella voi mutta pakkaus kaatuu aina 300 sekunnin kohdalla (mikä lie bugi-ihmekoodekki).

  Olen yrittänyt etsiskellä audiokoodekkeja (varsinkin AAC:lle, joka kuulostaa kiinnostavalta) mutta turhaan. Erillisiä ohjelmia on, mutta koodekkeja ei. Audion pakkaus erillään vienee A/V-synkan pieleen ja lisäksi pitäisi keksiä miten erikseen pakatun äänen saisi multipleksattua takaisin AVI:in.

  Kaikki vinkit koodekeista olisivat tervetulleita! En ole vielä ainuttakaan omatekoista pätkää X-Cardin kautta nähnyt, vaikka olen kortin omistanut jo kohta kuukauden.. Olisi kait jo korkea aika...
   
 2.  
 3. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,835
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
 4. r_sainio

  r_sainio Member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  19
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Sulla on standardi Fraunhoferin MP3 kodekki. Sillä ei pysty kompressoimaan kuin surkealaatuista MP3:sta (osaa avata kyllä parempiakin). Etsi Razorin rippaamaa Fraunhoferin kodekkia, niin sitten alkaa bitrateja löytymään myös VirtualDubissa.
   
 5. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,835
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
  LAME parempi, IMHO. Uusin ACM löytyy suoraan LAMEn levityspaketista.
   
 6. Khauron

  Khauron Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1,112
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
  Ei dRD mitään "IMHO". ;-) Eikös tästä olla puhuttu? ;-) LAME vaan on yksinkertaisesti paras MP3-kodekki. Uusissa versioissa jopa tuo ACM (Windowsin palveluihin taitaa astuttaa itsensä) saatu toimimaan niin, että myös FlaskMPEG:n käyttäjät saavat pakattua suoraan MP3:ksi.
   
 7. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,835
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
  Nojuu, mutta mä mesoan muutenkin liikaa aina, pitää hillitä :)

  Jep, hydrogenaudio ja r3mix.net on saitit, jossa kannattaa pyörähtää, jos pääparkaa painaa asiasta epäilys. Tai ihan pelkästään aD:n englanninkielisissä audioforumeissa avautuminen asiasta aiheuttaa varsin hyvän palautevuoren ;-)
   
 8. r_sainio

  r_sainio Member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  19
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  No LAME on paras, mutta totesinkin vain että kodekki vaikuttaa normaalila Fraunhoferilta.
   

Jaa tämä sivu