1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Division VDC4400 digiTV -tallenteen käsittely ProjectX:llä ei onnistu

Viestiketju Videon muuntaminen toiseen formaattiin -osiossa. Ketjun avasi Hotsiminh 27.04.2013.

 1. Hotsiminh

  Hotsiminh Member

  Liittynyt:
  27.04.2013
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei,

  Yritän saada digiboksille kerättyjä ohjelmia poltetuksi DVD:lle (DVD-soittimelle kelpaavaksi "oikeaksi" DVD:ksi), toistaiseksi huonolla menestyksellä. Ylen tekstien säilyminen prosessissa olisi tärkeää. Apua kaivataan!

  Boksi on: Division VDC4400 (kaapeliverkko)
  ProjectX versio: 0.91.0 (viimeisin ladattavissa oleva?)

  ProjectX ei mielestäni ymmärrä tiedostoa oikein. Eli ohjelma toimii joten kuten, mutta avattu klippi palikoituu ja pikselöityy voimakkaasti työstön aikana. Myös lopputuloksena syntyy voimakkaasti pikselöitynyt kelvoton kippi.

  Onko kyseessä koodekkiongelma? Boksin ohjelmapaketissa on mukana koodekki/muunnosohjelma, jolla tallenteen saa muokattua mpeg:ksi. ProjectX ei kuitenkaan osaa avata tätä mpeg:ä. Siten en tiedä hukkuuko ylen tekstit tuossa muunnosprosessissa :0

  Eli voiko projectX:n virittää ymmärtämään boksini tallenteita? (Raakaversioita tai mpeg:jä)
  Jos ei voi, onko olemassa jotain muuta (ilmaista) ohjelmaa, joka ymmärtäisi boksini tallenteet?
  Mikä voisi olla sopiva ohjelma mpeg-tiedostojen leikkaamiseen (jos en saa projectX:ää tomimaan)?
  Kannattaisiko ohjelmat, joissa "kiinni poltetut tekstit" muuntaa ensin boksin omalla ohjelmalla, ja sitten leikata jollain mpeg editorilla?
  Voiko boksin koodekilla muunnetut clipit (ylen ohjelmat) "demugata" jollain, jotta näkisi onko niissä tekstit mukana?
  Ja lopuksi, millä kannattaisi mpeg:t muokata DVD:ksi? Olisiko AVI2DVD tähän hyvä?

  Löytämistäni ProjectX:n ohjeista ei ole ollut hyötyä. Ei myöskään googlailusta tällä palstalla tai muualla.
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2013
 2.  
 3. OlliJulle

  OlliJulle Regular member

  Liittynyt:
  14.09.2011
  Viestejä:
  246
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  28
  ProjectX:n tekemät tiedostot sinun pitäisi vielä "muxata" Muxmann -nimisellä ohjelmalla (löytyy Afterdawnin ohjelmat -osiosta ja ladattavissa ilmaiseksi). Se tekee vähintään 5 tiedostoa riippuen muxattavan videon pituudesta. Jos filmissä oli poltetut tekstit, niin Muxmannin tekemistä tiedostoista valitset .vob -tiedostot numerojärjestyksessä ProjectX:ään, ja valitset esim. Ts-muokkauksen. Saat tulokseksi Ts-tiedoston joka aukeaa varsin monella videonkatselu -ohjelmalla. Jos filmissä oli Ylen DVB-tekstit, niin valitset vob-tiedostot, ja valitset PID-Filter -muokkauksen. Sillä saat tulokseksi PES-tiedoston, joka avautuu VLC-ohjelmalla jossa saa tekstityksen kutsuttua esiin: >video>teksti>raita1. Jos haluat polttaa DVD:n, niin poltto-ohjelmaasi valitset kaikki Muxmannin tekemät tiedostot, jolloin myös tekstit "palavat" kiinni muokkaukseesi.
  Muistutan vielä, että kannattaa imuroida, ja jopa tulostaa myös näiden muokkausohjelmien käyttöohjeet.
   
 4. Hotsiminh

  Hotsiminh Member

  Liittynyt:
  27.04.2013
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitos vinkistä. Ladattavissa ohjelmissa näkyi kaikkea muutakin mielenkiintoista :) Muksmannilla voinen siis luoda DVDtä varten tarvittavat tiedostot.

  Ensimmäinen ongelmani on kuitenkin edelleen se, että ProjectX:n avaamat videotiedostot ovat pikselöityneet katselukelvottomiksi. Kyseessä on siis boksin muokkaamattomat tallenteet, tiedostotyyppi tuntematon, mahdollisesti jokin 0-file. Boksin näistä omalla siirto/käännösohjelmalla luodut mpeg:t ovat kuitenkin siistin näköisiä. Voiko/kannattaako käyttää noita mpeg:jä siihen DVD:n tekoon? Pitäisikö niissä olla jossain myös ne ylen tekstit?

  Niin, ja jollain pitäisi vielä ne klipit yhdistää (jos osissa) ja editoida...? Leikkaussoftalla ei kai niin väliä, mutta onko väliä leikkaako alkuperäistä tallennetta vai mpegiä? Keyframen tarkkuus saa mulle riittää.
   
 5. OlliJulle

  OlliJulle Regular member

  Liittynyt:
  14.09.2011
  Viestejä:
  246
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  28
  Jos ProjectX ilmoittaa, että tiedostotyyppi tuntematon, niin eihän se silloin suostu tekemäänkään sille mitään, joten koneellesi siirretty tiedosto pitäisi käsitellä jollain muulla muokkausohjelmalla. Enpä valitettavasti osaakaan neuvoa sinua siinä asiassa, sorry.
   
 6. Hotsiminh

  Hotsiminh Member

  Liittynyt:
  27.04.2013
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Jos ProjectX ilmoittaa, että tiedostotyyppi tuntematon, niin eihän se silloin suostu tekemäänkään sille mitään, joten koneellesi siirretty tiedosto pitäisi käsitellä jollain muulla muokkausohjelmalla. Enpä valitettavasti osaakaan neuvoa sinua siinä asiassa, sorry.[/quote]
  Ei se projectX ilmoita, että "tiedostotyyppi tuntematon". Tarkoitin, että itse en onnistunut näkemään tiedostotyyppiä (päätettä). Tiedoston saa kyllä auki, ja sitä voi jopa leikata ProjectX:llä. Kuva vain ei näy oikein. Se on voimakkaasti pikselöitynyt, nykii, ja välillä näkyy sinisiä vaakajuovia ja jopa kokonaisia sinisiä screenejä. Lopuksi kun ProjectX:n ajaa (sen muunnoksen, tai demuxin tai mikä se nyt on), niin tuloksena on yli 500 virhettä, ja samalla tavalla katselukelvoton mpeg, kuin minkä ProjectX näyttää avatessa.

  Joskus vuosia sitten jollain on ollut sama ongelma, ja viestiketjusta päätellen se jäi silloin ratkaisematta. Olisiko kenelläkään heittää mitään asetuksia tai jotain ProjectX:ään millä kokeilla? Joku oikean napin "strip medion to jotain" -kikka on olemassa, mutta sitä en löytänyt. Ollut vissiin jossain vanhemmassa ProjectX:n versiossa.
   

Jaa tämä sivu