1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Discord ja herjat

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Whatta Heck 20.09.2019.

  1. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,717
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Heip :)

    Eilen koetin ladata koneelle Discord appin. Asennus (exe) ei alkanut asentumaan vaan välittömästi pukkasi herjan (*). Poistin ladatun tiedoston, ohjauspaneelin poistolla sekä käynnistysvalikosta. C:n tiedostoista ei löydy mistään asiaan viittaavaa. Sama juttu toistuu nyt kun sammuttaa koneen ja käynnistää uudelleen (**):

    *
    discord.PNG

    **
    Näyttökuva (30).

    lisäys
    Jotain JavaScriptista mutta mulle vähän hepreaa.

    Oliskos jollain aikaa ja/tai mielenkiintoa niin saataisiin roska pois silmästä. :)
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,328
    Kiitokset:
    3,636
    Pisteet:
    223
    Kattele palautuspisteitä. Taitaa olla toivotonta muuten.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,717
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Juu, kiitti vinkistä. Prkl muistanut koko asiaa. :D

    muoks
    Tuollaista olis tarjolla... hmm...

    Näyttökuva (31).

    Nyt kun vielä hoksaa kuinka palautetaan tiettyyn päivämäärään niin bueno. Eli eiliseen / toissapäivään.
     
    Viimeksi muokattu: 20.09.2019
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,328
    Kiitokset:
    3,636
    Pisteet:
    223
    Kirjoitappa hakuun palautuspiste ja napsauta mitä ehdottaa. Sieltä löytyy.

    Tää kymppi on varsinainen perstuska.
     
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,352
    Kiitokset:
    876
    Pisteet:
    193
    Whatta Heck kiitti tästä.
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,717
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Meinaa ettei ole palautuspisteitä...

    Olenkohan vahingossa poistanut ne itse prkl. Kun tarjosi luettelosta vaan tätä päivää.

    muoks
    Käynnistys ja vipuja toiseen asentoon. Eipä enää herjaile. Tuntuu kuitenkin ettei ole ihan oikea poistaminen noille herjoille. :( Koneella on selainversio Discordista.

    upload_2019-9-20_12-11-0.

    Tämä koko souvi vaan sen takia että selainversiossa ilmoitukset uusista viesteistä tulevat hyvin epämääräisesti, jos ollenkaan. Tuumailin että versio joka on myöskin luurissa toimisi paremmin edellä mainittujen asioiden johdosta. Tuttavan koneella juurikin viestin #1 linkistä ladattu ja toimii ok. Jää kuvake tehtäväpalkkiin vilkuttamaan hetkeksi ja on siinä esillä tulleen viestin merkkinä.
     
    Viimeksi muokattu: 20.09.2019
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,352
    Kiitokset:
    876
    Pisteet:
    193
    Mielestäni palautuspisteille varattu enimmäistila vaikuttaa jokseenkin pieneltä. En tunne Win 10:ä, mutta mieleen on joskus jäänyt, että palautuspisteille pitäisi varata n. 4% levytilaa, jolloin voidaan tallentaa useita palautuspisteitä, joista valita.

    Jo tallennetut palautuspisteet poistuvat tuossa kuvalla näkyvällä painikkeella tai, jos järjestelmän suojauksen ottaa välillä pois päältä. Muuten niitä ei käsittääkseni voi vahingossa poistaa. Järjestelmä itse poistaa vanhimpia palautuspisteitä, kun tila alkaa loppua.

    Ai niin - Windowsin varmuuskopiointitoiminto poistaa vanhat palautuspisteet, kun tallennetaan täydellinen näköiskopio. Silloin palautuspisteet saa käyttöön varmuuskopiolevyltä.

    Edit. Kyseessähän on niin tuore tilanne, ettei varmuuskopioista ole apua.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  9. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,328
    Kiitokset:
    3,636
    Pisteet:
    223
    Mullakin näköjään vain yksi palautuspiste. Jippii. Voisi kommentoida asiaa enemmänkin, mutta kaikki varmaan tietää muutenkin mitä systeemistä tykkään.
     
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,717
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Noh tilanne on nyt se että laastaroinnilla tuo herja pysyy käynnistyksessä pois. Mullakin on tässä aika fhressi winukka, viime kuussa asennettu.
     
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,328
    Kiitokset:
    3,636
    Pisteet:
    223
    Ei niitä ole. Oletuksena näköjään yksi ainokainen.

    Pitää yrittää säätää itse, mutta aika harvalle varmaan tulee mieleen.
     
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,352
    Kiitokset:
    876
    Pisteet:
    193
    Jos näkyvissä on ruutu "Näytä lisää palautuspisteitä", sen valitseminen tuo näkyviin vanhempia palautuspisteitä. Normaalisti vanhimpia poistetaan vasta, kun palautuspisteille varattu tila alkaa täyttyä (kuten edellä jo totesinkin).

    Tuolla on juttua palautuspisteiden tilantarpeesta:
    https://answers.microsoft.com/fi-fi...levytila/242a17b5-ef44-4ed5-a89f-30be00a48195

    Edit. wwallu näköjään ehti jo vastaamaan, kun kirjoitin viestin uudelleen ja lisäsin tuon linkin.

    Edit2. Olisikohan Win 10:ssä oletuksena niin pieni tila palautuspisteille, ettei useampaa päivää mahdu, ellei tilaa laajenna?
     
    Viimeksi muokattu: 20.09.2019
  13. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,197
    Kiitokset:
    796
    Pisteet:
    123
    Viimeksi muokattu: 20.09.2019
    Whatta Heck kiitti tästä.
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,328
    Kiitokset:
    3,636
    Pisteet:
    223
    Joo. 7,83 gigatavua mihin sopii yksi ainoa palautuspiste.
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,324
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Onko sinulla koneessa CCleaner? Sillä voisi katsoa "Työkalut" -> "Käynnistys", onko jotain Discord käynnistyksen osia jäänyt käynnistykseen ja poistaa sieltä sen (ottaa pois automaattinen käynnistys). Siitä näkee sen sijaintikohteen myös, mahdollisesti jossain käyttäjätiedoissa, jolloin loput poistosta manuaalisesti jos ohjelmallisesti ei onnistu.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  16. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,328
    Kiitokset:
    3,636
    Pisteet:
    223
    Voisi myös asentaa ohjelman uudelleen ja poistaa ccleanerilla. Eipä tullut mieleenkään.
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,324
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Jos kokeilee uudelleen asentaa saattaa saada pikaviestintä- ja VoIP-ohjelman toimimaan jopa, jos ei niin poisto Ccleanerilla ja varmistaa lopuksi käynnistys osiosta, että kaikki poistui. Loput manuaalisesti.
    Kannattaa kuitenkin ensin ladata ohjelma uudelleen, jos latauksessa tullut ongelma.

    Edit: onko sinulla jotain Script juttuja tai estoja ohjelmalaajennuksissa?
     
    Viimeksi muokattu: 20.09.2019
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,324
    Kiitokset:
    907
    Pisteet:
    123
    Whatta Heck kiitti tästä.
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,717
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Kiitoksia vastaajille. :) Ei ole koneella CCleaneria. Nyt herja pysyy pois mutta jäi hieman hapan maku suuhun koko hommasta. Poistin tuon otsikon "Ongelma" ja tutkaillaan tässä pikkuhiljaa ehdotettuja asioita ja vinkkejä.
     
  20. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,717
    Kiitokset:
    1,187
    Pisteet:
    223
    Sorry tuplaviesti.

    Meinaat selainta? Chromella ajellaan. uBlock Origin estää mainokset.

    Kokeilin myöskin viestin #17 Discord lataamista, sama juttu.

    Näyttökuva (32).

    Lataan vielä CC:n ja kokeilen jos löytyisi jotain jämiä. Osaan kyllä aika tarkkaan penkoa käyttislevyn sokkelot.

    cmd → sfc /scannow löysi jotain muttei pystynyt korjaamaan tilannetta.

    sfc scannow.PNG

    On myöskin mahdollisuutena asentaa winukka uusiksi. Tämä on nyt ollut kuukauden päivät ja vasta alkaa asettumaan omaan malliinsa. Chromella on kirjanmerkit tikulla ja muutenkin warmuuskopiointi ulkoisella kovolla. Ei ole hommana kummoinen. Katsellaan tilannetta. Hyviä syksyn jatkoja kaikille. :)

    e. typo
     
    Viimeksi muokattu: 21.09.2019
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,328
    Kiitokset:
    3,636
    Pisteet:
    223
    Helpompaa olisi asentaa discord uudelleen. Cc poistaa kyllä koko roskan eikä tartte ittellä penkoa mitään.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.

Jaa tämä sivu