1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Digio2 (tai Digi02) DVB-T USB viritin?

Viestiketju Keskustelua PC:n digikorteista -osiossa. Ketjun avasi teme565 10.11.2006.

 1. gallop

  gallop Guest

  joo, mun kummassakaan koneessa tää digio ei oikein pelitä. Kone on Pavillion dv9014 MCE:n kanssa ja toinen deskari XP PRO:n kanssa (kummassakin vaaditut raudat ja viimeisimmät updatet jne.). Hakee kaikki kanavat, mutta äänessä ja kuvassa 2- 4 sekunnin pätkiä (kokeiltu siis mukana tulleen softan kautta, tvjukebox). Installoitu monta kertaa, jopa niin että rekisteristä pois kaikki vanha + driverit. Mikään ei auta. Vaihdettu liikkeessä toiseen samanlaiseen ja taas sama homma. Luultaavasti tässä koneessa jotain ristiriidassa tuotteen drivereiden tai softan kanssa. Toisaalta kaverin Handic usb tikku toimii ihan ok tv jukebox ohjelman kanssa. Vain Urheilukanava ja the voice eivät löydy skannauksessa. Toimi jopa MCE:ssä.

  Nyt menossa taas vaihtamaan liikkeeseen. Täytyy ottaa varmaan MCE:tä tukeva tikku mukaan. Mitään hyvää en siis pysty sanomaan tästä tuotteesta. Kokeilin muuten digiota myös deskarilla jossa xp pro ja siinä löytää kanavat myös mutta eipä tule kuvaa eikä ääntä ollenkaan ! Olen kummassakin tapauksessa asentanut pilkulleen ohjeiden mukaan, eli ekaks softa jne. ja sitten vasta tikku käyttöön. Paska mikä paska : )
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 12.01.2007
 2.  
 3. Eippuri

  Eippuri Member

  Liittynyt:
  10.01.2007
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eli tikku pitää olla minulla koneesta irti kun käynnistän sen ja laitan tikun vasta paikoilleen, kun olen käynnistänyt TV-Jukeboxin ja se näyttää kysymysmerkkiä koneen ja sovittimen välillä.

  Kokoonpano on seuraava:
  AMD Athlon XP 2600+ @ 2.3GHz
  1Gt DDR400
  MSI K7N2 Delta ILSR (nForce 4 ultra)
  GeForce 6800
  Win XP Pro

  Minulla tosiaankin toimii ihan ok tätä käynnistys pulmaa lukuunottamattta. Välillä kuva saattaa vähän pätkiä, etenkin MTV3 ja SubTV. Urheilukanava toimii ainakin ku junanvessa.
  Mitenkähän on tuleeko tähän ikinä uutta ohjelmistoa tai mitään muuta esim. ajuri päivitystä?

  Onko kellään muuten tiedossa mitään freeware editointi ohjelmaa, joka olisi nopea ja simppeli käyttää? Pitäs päästä mainoskatkoista eroon eikö jaksaa alkaa niitä millään Adobe Premierellä pilkkomaan...
   
 4. gallop

  gallop Guest

  No nyt digio palautettu ja Pinnaclen PCTV dual stick asennuksessa. Tuntuu löytävän kaikki kanavat antenneilla ! siitä ei digiolla tai handigilla jota myös kokeilin voinut haaveillakkaan. Piti ottaa signaali talon verkosta. Kohta pääsen ihmettelemään toimiiko kuva ja ääni myös....
   
 5. gallop

  gallop Guest

  Pinnaclella homma toimii !!! kaikki kanavat näkyy ja toimii jopa MCE:n kanssa. Löytyipä vihdoinkin todella hyvin toimiva paketti. Kolmas kerta toden sanoo....
   
 6. crope

  crope Member

  Liittynyt:
  12.10.2006
  Viestejä:
  34
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Käväsin myös ostamassa moisen tikun Oulun SERV-IT:istä. Antenniadapteria ei paketissa myöskään ollut, pistin siitä mailia maahantuojalle. Saas nähä mitä vastaavat...

  Näitäkin tikkuja lienee liikenteessä ainakin kahdella piirisarjalla.. Omani näkyy USB-ID:llä "0ace:13a1 ZyDAS" ja mukana tulleessa manuaalissa näytti olevan asennuskuvassa ULi M9206-piirisarja. Mieluummin olisin kyllä sen ULin piirillä olevan ottanut linux ajurien kehitystä varten. Onko kelleen sattunut tulemaan ULin USB-ohjaimella olevaa versiota?
  /antti
   
 7. June74

  June74 Regular member

  Liittynyt:
  25.06.2006
  Viestejä:
  417
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  minulla näyttää olevan zydas myös , pientä ongelmaa on vielä , nimittäin tahtoo pätkiä/nykiä ja nauhoitetussa saattaa hetkellisesti pätkäistä ääni ja välillä tulee laatikoita kuvaan.
  Se antenniadapteri on luvattu toimittaa jälkitoimituksena , tosin itse tein jo adapterin , sillä oulusta Sp-elektroniikasta löytyy sopivaa MCX-liitintä ja sitten löytyy myös MCX-liitin jossa on valmiiksi kiinni Teflon koksia (tosin 50ohm impedanssi) ja siihen on helppo laittaa vaan kiinni IEC antenniliitin .
  Tuli kyllä mieleen että onkohan Tietokone-lehden testiin toimitettu joku huippuyksilö , koska ei minusta kyllä vaikuta niin herkältä tuo vastaanotin mitä pitäisi olla , tai sitten vain paikka on huono tai tuo 110KV voimalinja häiritsee vastaanottoa (siinä kyllä eristimet vuotaa).

  Edit: jos ottaa setting: (eli kuvan päällä klikkaa hiiren oikealla) ja sieltä general välilehti , option kohdassa on Render ja vaihtoehtoja siihen: Regular render (VMR7), Overlay Render ja 3D Render (VMR9)
  mitähän noista kannattaisi käyttää?

  ilmeisesti sen antenniadapterin pitäisi olla saapunut liikkeisiin.
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2007
 8. Eippuri

  Eippuri Member

  Liittynyt:
  10.01.2007
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Minulla on kanssa ZyDASin piirillä.
  Edelleen on täällä sitä ongelmaa, että tikku ei saa olla paikallaan konetta käynnistettäessä, muuten tulee TV Jukeboxissa error ja koko ohjelma ei enää toimi ennen uudelleen asennusta.
  Onko kellään tiedossa mitään vaihtoehtoista ohjelmaa ton TV jukeboxin tilalle? Jokin "yleis mallinen" tv-kortti softa joka sattuisi tukemaan tätä Digio2:sta?
   
 9. juhtu

  juhtu Member

  Liittynyt:
  06.11.2004
  Viestejä:
  59
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Eipä ole tuollaista ongelmaa. Olettehan asentaneet ajurit oikein. Ensin ohjelman asennus, ohjelmalevyllä klikkaus drivers-kansion exe-tiedostoihin, tikkukiinni, jolloin löytyä pitäisi uuden hardwaren DigiO2 DVB-T USB receiver. Toimii on sitten käynnistyksessä kiinni tai ei...:)
   
 10. crope

  crope Member

  Liittynyt:
  12.10.2006
  Viestejä:
  34
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Adapterit olivat saapuneet liikkeeseen ja käväsin hakemassa omani pois :)

  Pistinpäs sitten palasiksi oman tikkuni jotta näin mitä piirejä se oli syönyt. Tikkua ei muuten saa auki hajoittamatta kiinnikkeitä...
  Tuolta löytyy kuvia:
  http://otit.fi/~crope/v4l-dvb/DigiO2_TVO2/

  Näyttää siltä että siinä on USB-ohjain ja demodulaattori samalla piirillä (ZyDAS ZD1301-QF) ja viritin erillisellä piirillä (Microtune MT2060). Linux ajuria löytyy tuolle virittimelle, yhdistetty USB-ohjain & demodulaattori onkin sitten pahempi palanen. Valmistajalta tuskin speksejä saa...

  Laite vaikuttaa olevan aavistuksen verran herkempi kuin Sigmatek DVB-110 tai MSI Megasky, ero ei kuitenkaan ole suurensuuri mielestäni. Kuva tuntuu jotenkin jumivan ~10sekunnin välein hieman häiritsevästi. Ehkäpä joskus uusilla ajureilla korjaantuu.
  /antti
   
 11. crope

  crope Member

  Liittynyt:
  12.10.2006
  Viestejä:
  34
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Katseluun pitäisi käydä melkeinpä mikä tahansa ohjelma joka tukee BDA-ajureita, koska laite asentaa BDA-ajurit. Itse käytin MSI Megaskyn mukana tullutta Presto-ohjelmaa, hyvin pelasi.
  /antti
   
 12. 44o

  44o Member

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hankin myöskin Digio2 usb digivirittimen koneeseeni, mutta ei toimi sitten millään. kaupunkialueella asun ja antennia olen pyöritellyt vaikka miten, mutta ei palkin palkkia ole tullut signaalia.

  Pitäisikö tuossa palikassa olla koko ajan sininen valo, kun se on kytkettynä koneeseen? Minulla se vaan vilahtaa kun palikan asettaa koneeseen.

  Kanavien virityksessä, kun painaa scan niin nanosekunnissa se on muka skannannut kaikki kanavat läpi ja ilmoittaa, että kanavia ei löydetty???

  Onkos kenelläkään samanlaista ongelmaa?

  Mistäs vikaa voisi etsiskellä?
   
 13. Digi_x2

  Digi_x2 Member

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Uusinta asennuksen jälkeen täällä ainakin on ollut sama vika kuin 44o:lla.

  Ennen uusinta asennusta skannaus sentään kesti huomattavasti pitempään, mutta lopputulos on ollut sama molemmilla tavoilla.

  On aivan sama mille puolelle taloa koneen vie tai laittaako antennin vaikka ulos niin yhtään kanavaa ei löydy vaikka kaikki on OK koneen päässä ja ohjelmisto asennettiin ennen tikun kytkemistä.

  Onko muuta tehtävissä kuin jatkaa uusinta asennuksia vai onko parempi antaa periksi ja vaihtaa korttia ?
   
 14. June74

  June74 Regular member

  Liittynyt:
  25.06.2006
  Viestejä:
  417
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  poistuuko varmasti kaikki ajurit ja rekisteri merkinnät ennen uudelleen asennusta ?

  itselläni toimii sinäänsä hyvin , mutta tahtoo kuva nykiä ja nauhoituksessa joskus ääni pätkii ja tulee johonkin kohti kuvaa laatikoita , sinäänsä viittaa huonoon signaaliin .
  ehkä parhaimman signaalin saan rengasluuppi antennilla jonka tein 75ohm koksista. RG59 kaapeli toimi hyvin tässä kokeilussa.
  eli otetaan 75ohm koaksiaali kaapelia sopiva pätkä . Toiseen päähän tulee antenniliitin (Uros) joka menee digio2:lle tai johonkin muuhun digivirittimeen , vapaa pää kaapelista kuoritaan päästä keskijohdin näkyville ja kaapelin vaippa eristetään kokonaan ettei pääse mihinkään ottamaan . sitten mitataan siittä vapaasta päästä josta on otettu se keskijohdin näköisälle ja vaippa eristettynä , mitataan 48cm matka josta kohti kuoritaan vaippa näköisälle ja tämä vapaan pään keskijohdin juotetaan sinne 48cm päähän vaippaan kiinni.
  ja jos tuntuu että matalemmat taajuudet vastaanottaa huonommin , niin voidaan muuttaa mitaksi 49cm . eli tästä koksin päästä muodostuu rengas. sitten vain kokeilemaan ja etsimään paikkaa jossa tulee paras signaali , voi toimia esim seinälle ripustettuna , tai jopa että on vaakatasossa jonkun hyllyn päällä .
   
  Viimeksi muokattu: 23.01.2007
 15. Digi_x2

  Digi_x2 Member

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Poistin taas eilen asennuksen ja putsasin käsin rekisterin, sekä asensin kaikki uudestaan.

  Hakuaika piteni ja vaikuttaa uskottavalta, mutta ei ensimmäistäkään kanavaa ja signaalinvoimakkuus palkki ei värähdäkään vaikka pyörisin antennin kanssa talon ympäri.

  Löytyykö jostakin valmiina tehokkaita ja riittävän pitkällä johdolla olevia antenneja??

  Asennan tuon vielä kokeeksi läppäriin ja lähden metsästämään signaalia eri puolilta kaupunkia, mutta sen jälkeen taitaa palikan vaihto olla lähempänä kuin lähellä :(

   
 16. tmthippie

  tmthippie Member

  Liittynyt:
  10.06.2005
  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Onko kenelläkään ollut ongelmia tuon katselusoftan kanssa, mikä tikun mukan tuli? Itsellä tuo TV Jukebox tuppaa tilttaamaan, jos singaali heikkenee ja lähetys rupeaa pätkimään. Käyttiksenä XP home sP2, alustana toimii Toshiban Equium L30 läppäri ja antennina 36 dB vahvistukseen yltävä sisäantenni, kun satun kaapelitalossa asumaan.

  Olen myös toisaalla testannut kattoantennin kanssa ja silloinkin pientä nykimistä, tosin ei häiriöksi asti, ilmeni, mutta muuten toimi ihan mallikkaasti ilman kaatuilua.
   
 17. June74

  June74 Regular member

  Liittynyt:
  25.06.2006
  Viestejä:
  417
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  kyllä saattaa jumia softa jos on pitkään ilman signaalia , esim antennin paikkaa hakiessa.
  myöskin nykimistä on havaittavissa , tosin jos tallentaa .TS muotoon , niin silloin nauhoite on yleensä parempi ja ei tule nykimistä eikä pikselöitymistä . pitäisi kertoa ongelmista eteenpäin , jotta tekevät korjauksia. teksti-tv ongelman olen ilmoittanut (saattaa näkyä väärät sivunumerot teksti-tv kuvassa)
  olen harkinnut dvbviewer softan ostamista .
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2007
 18. tmthippie

  tmthippie Member

  Liittynyt:
  10.06.2005
  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Löysin tässä juuri uuden softan, jolla tuntuu toimivan paremmin tämä Digi02 tikku. DVBDream toimii ainakin näin alustavien testien mukaan TV Jukeboxia paremmin ja siinä on enemmän ominaisuuksiakin, jopa PIP toiminto.

  Kesti hetken, ennen kuin tajusin miten saa kanvataajuudet kohdilleen ja tikun käyntiin, mutta sitten kuin onnistui, niin ei mitään muita ongelmia. Tosin kaukosäädintä en ole saanut toimimaan.

  Muutaman tunnin katselun aikana ei ole tilttaillut kertaakaan. Pitää antaa lisä infoa jahka on pidempää testiä alla.
   
 19. June74

  June74 Regular member

  Liittynyt:
  25.06.2006
  Viestejä:
  417
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  itse yritin tuota dvbdream , mutta en kyllä saa kanavoita haettua , nytkin yrittää hakea hotbird satelliittia , vaikka valitsin DVB-T
  Edit: taisi sittenkin onnistua , piti syöttää manuaali hakuun jokaisen kanavanipun taajuus ... ja piti olla joku satelliitti valittuna että pääsee edes hakuun

  HEH näyttää muka 100% signaalin tasoksi ja laaduksi myös 100%?
  toimiikohan tässä ylen tekstit
  Heh jostain syystä jos valitsen MTV3 niin rupeaa pätkimään ihan sikana ja prossun käyttö nousee pilviin...
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2007
 20. tmthippie

  tmthippie Member

  Liittynyt:
  10.06.2005
  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Se on aikamoinen tehosyöppö, itselläkin pyörii prossun käyttö siinä 60-90%. Tosin ohjelman minimi prossuksihan ilmoitetaan 1,5 gigaa.

  Mullakin DVDdream näyttää 90% laatua 100% tasoksi, mutta ylen kanavat tuntuvat vähän pätkivän.

  Mutta bonuksena sanottakoon, että ohjelmalla voi nauhoittaa samasta nipusta useampaa kanavaa.
   
 21. Eippuri

  Eippuri Member

  Liittynyt:
  10.01.2007
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mulla ei tykkää hakea kanavia tämä DVB Dream. Voisko joku heittää tarkkaa faktaa miten kanavien hakeminen onnistuu?
   

Jaa tämä sivu