1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Digiboxin asennusongelma

Viestiketju Keskustelua kaapeliverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi Muffe 06.12.2006.

 1. Muffe

  Muffe Guest

  Muuton yhteydessä en saa haettua kanavia enää. Laite on Finlux 420c. Edellisessä kämpässä kaikki sujui suitsait kun laittoi autom. haun päälle. Nyt jostain syystä kanavia löydy. Tai siis löytyy joitain ulkolaisia, mutta ei esim. TV1-4. Laitteen manuaalia ei kuulemma löydy. Seinästä kaapeli menee 'antenna'-pistokkeeseen ja scartti telkkuun. Mikä avuksi?
   
 2.  
 3. Beaver

  Beaver Regular member

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  421
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kaikissa "kaapeliverkoissa" ei ole automaattiviritystä. Kannattaa kysyä naapureilta, tai isännöitsijältä taajuudet, QAM-arvot ja symbolinopeudet eri kanavapaketeille manuaalista viritystä varten.
   
 4. Muffe

  Muffe Guest

  Voiko systeemi olla eri vaikka muutto oli vain pari kilsaa ja kaapelin tarjoaja sama?

  Katsoin kaapelin tarjoalta netistä noita taajuuksia/arvoja ja muistini mukaan ne olivat samoja kuin mitä siinä autom. haussa käytettiin. En nyt pääse heti testaamaan mitään kun ei ole oma laite.
   
 5. Beaver

  Beaver Regular member

  Liittynyt:
  22.10.2002
  Viestejä:
  421
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kaapelin tarjoajia on monenlaisia. Tässä esimerkiksi sellainen, johon ei ole automaattiviritystä olemassa. http://www.digikanavat.fi/Viritykset.html
  Tuon Finluxin manuaalista ei asia selviä. Automattivirityksellä näyttäisi olevan kaksi tilaa, jotka scannaavat kanavia hieman eri perusteilla. Hakutila "Automaattinen" hakee oletusarvoisesti matalataajuus 110, korkea taajuus 862, symbolinopeus 6900, modulaatio "auto", etsintäasetukset kaikki. Hakutila "NIT" hakee taajuus 162, symbolinopeus 6900, modulaatio 64, etsintäasetukset kaikki. Manuaalissa kerrotaan vain, että mikäli kaikkia kanavia ei automaatilla löydy, ne pitää hakea manuaalihaulla ja siihen tarvitset taajuusalueen, QAM-arvon ja symbolinopeuden kaapelin tarjoajalta.
   
 6. Muffe

  Muffe Guest

  Kaapelintarjoaja, ennen ja nyt

  Pitänee kokeilla seuraavan kerran manuaalista hakua ja katsoa, että kaikki arvot ovat samat kuin linkin takana. Autom. haussa ne muistaakseni olivat samoja.
   

Jaa tämä sivu