1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Digiboxi vai media center?

Viestiketju Keskustelua antenniverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi tmm68 01.05.2006.

 1. tmm68

  tmm68 Regular member

  Liittynyt:
  03.01.2005
  Viestejä:
  677
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Olen tässä pohtinut miten siirtyä digiaikaan vastausta vielä löytämättä. Vaihtoehdot ovat karkeasti seuraavat:

  1) halvin/yksinkertaisin digiboxi
  2) halvin kovalevyllä ajansiirtoon
  3) paras mahdollinen kovalevyllä ajansiirrolla ja liitännöillä
  4) media center pc olohuoneeseen.

  (1) Verkkokaupan Kansalaisboxilla pääsisi varmaan hyvin alkuun. Hintaa on vajaat 50€. Mitään uutta se ei oikeastaan tuo.

  (2) Ajansiirto olisi ihan kiva juttu. Perusboxin saa varmaan luokkaan 250€, mutta liitänöjä taitaa puuttua. Onnistuuko siirto pc:llekään? Voiko kovalevyn vaihtaa isompaan myöhemmin?

  (3) Kunnon boxi maksaa sitten 600€. Siinä pitäisi olla lähes kaikki. Pakkaus divX tai vastaavan ei taida kuitenkaan onnistua?

  (4) Media center pc tekeekin sitten kaiken (paitsi ylen tekstitykset). Hintaakin on 1400€. VoD-palvelukin onnistunee olohuoneessa?

  Miten homma muuttuu IP-TV:n ja laajamittaisen VoD:n kanssa? Set-top-Boxi tarvitaan digiboxin lisäksi?

  Miten teidän mielestä kannatttaa menetellä ja miksi?
   
 2.  
 3. cpenter83

  cpenter83 Regular member

  Liittynyt:
  28.05.2005
  Viestejä:
  1,353
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Koko digihommassa on vielä sen verran murrosvaihe menossa, että jos et välttämättä tarvi ajansiirtoa ja muu laitteisto on kunnossa niin suosittelen ostamaan halvan perusboksin ja katsoa miten tilanne kehittyy.
   
 4. z3nz3

  z3nz3 Regular member

  Liittynyt:
  19.08.2004
  Viestejä:
  269
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  no jos haluut paljon muutakin tehä kun katella vaan telkkaa nii osta media center. mutta sinuna kattelisin mihin tää homma menee
   
 5. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  Muutamia ajatuksia:

  Ei "Media Centeriin" kyllä tarvitse laittaa 1400 euroa, ellei halua. Hiljainen peruskone (ilman näyttöä, digikortilla) maksaa luokkaa 500-700 € ja siinä voi pyörittää vaikka ilmaista Linuxia ja ilmaista "media centeriä". Hienommat kotelot, kaukosäätimet, langattomat näppikset jne. tietysti nostavat hintaa.
  Myös käytettynä ostetulla koneella varmaan pärjäisi, ainakin jos ostaa kotelon ja hiljaisen powerin erikseen.

  Kansalaisboksin ostolla hyötyy kaapelitaloudessa lähinnä Ylen Teeman verran ja menettää (mielestäni) hieman käyttömukavuutta, kun pöydälle tarvitaan taas uusi kaukosäädin. Lisäksi ohjelmien tallennus videolle on hankalaa.
  Jos on "pakko" siirtyä digiaikaan (huono kuva, ana-lähetykset loppuvat, ...), niin on ainakin halpa vaihtoehto, johon sidottu rahasumma ei varmaankaan jää harmittamaan.

  Kovalevyllinen perusboksi on ihan hyvä vaihtoehto ajansiirtoon. Kannattaa vain asennoitua niin, että jälleenmyyntiarvo ~0 eli boksin pitää maksaa itsensä takaisin parin vuoden käytöllä. Paljon TV:tä katsovalle ajansiirrosta saatu käyttömukavuus on kyllä mielestäni hinnan arvoinen (käsitykseni analogisen kovalevytallentimen omistajana).
  Isosta levystä ei mielestäni ole erityistä hyötyä, sillä kovolla tieto ei ole turvassa - ei sinne kannata varastoida hirveästi tavaraa, koska levy voi hajota koska tahansa.

  Kunnon boksi, kuten Topfield 5100, antaa siirtää tavaran "turvaan" PC:lle, jossa sen voi myös pakata vaikka DivX:ksi ja/tai polttaa DVD:lle. Useimmlla tutuillani on sellainen ja itsekin ostaisin sellaisen, jos juuri nyt tulisi vastaan riittävä syy siirtyä digiin.

  Viimeistään joulumyyntiin pitäisi kyllä tulla digivirittimellisä DVD-polttajiakin, hinta vaan varmaan lähestyy ainakin aluksi tonnia.
   
 6. Takajammu

  Takajammu Regular member

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  508
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Philipsiltä on jo tullut tallentava dvd-soitin digivirittimellä, jossa on vielä 160 gigan kovalevy. Malli numero DVDR7250H ja hintaa ~650€. Miinuksena on yksi viritin, jolloin on pakko katsoa sitä kanavanippua, jota nauhoitat

   
 7. fevrier

  fevrier Member

  Liittynyt:
  03.02.2005
  Viestejä:
  72
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  wipe 2000
  Lainaus tekstistäsi:"Kansalaisboksin ostolla hyötyy kaapelitaloudessa lähinnä Ylen Teeman verran".
  Uskon, kun noinkin kokenut ja pätevä kaveri niin sanoo, mutta haluaisin kuitenkin kysyä omaksi opikseni, että miten se Kansalaisboxi hyödyntäää kaapelitalouksia edes sen Ylen Teeman, joka on omasta mielestäni kyllä ihan jees kanava. Mulla on ollut vankkumaton käsitys siitä, että Kansalaisboxi on terrestiaalimallia, eikä niillä ole olemassakaan (eikä liikkeellä olevien tietojen mukaan ole tulossakaan) kaapelimallia. Taidan wipe 2000 kysyä tyhmiä, mutta miten terrestiaaliboxi (kuten em.) voi vastaanottaa kaapelijärjestelmän signaalia ja etenkin vain yhtä kanavaa niistä kaikista vaihtoehdoista (mainitsemasi "Ylen Teema"). Oletan vastaukseesi saakka, että kyseessä oli "kielikuva" tai jokin "retorinen" vertaus täysin tyhjänpäiväisyyteen. Vastauksen kuultuani saatan taas kerran pitää iteäni täysin vesipäänä, mutta eihän sitä opi, jos ei kysy. Lopuksi omana mielipiteenäni mainitsisin, etten oikein ymmärrä koko boxin myyntiargumentteja, paitsi ehkä parikymppiä halvempi hinta, mutta haloo, ei siinä ole edes kortinlukijaa, muista halpojen tai keskihintaisten perusboxien perusominaisuuksista puhumattakaan. Voi olla, että moni katuu vielä tänä kesänä (ikävä kyllä).
   
 8. wipe2000

  wipe2000 Senior member

  Liittynyt:
  05.08.2002
  Viestejä:
  6,109
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  118
  fevrier: Tarkennetaanpa sitten vähän, mitä yritinkään aiemmin sanoa.

  Kansalaisboxi oli mainittu alkuperäisessä kysymyksessä. Siitä ei ole kaapelimallia eikä boksissa ole kortinlukijaa.
  Terrestiaalimallista boksia voi kuitenkin käyttää kaapelitaloudessakin erillisen sisäantennin avulla (eli kaapeliTV:tä ei siis silloin käytetä lainkaan).

  Kaapelitaloudessa näkyvät jo nyt useimmat tai sanotaanko vaikka että merkittävimmät ilmaiskanavat. Ostamalla boksin saa siis tässä vaiheessa muutaman kanavan lisää ja niistä "uusista" kanavista itse arvostaisin lähinnä tuota Teemaa.

  Jos maksullisia (kaapeli)kanavia haluaa katsoa, niin silloin kaapelitaloudessa (ainakin meillä Tampereella) on käytännössä jo ollut pakko hankkia digoboksi aiemmin.
   
 9. fevrier

  fevrier Member

  Liittynyt:
  03.02.2005
  Viestejä:
  72
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  wipe 200
  Se oli selvää tekstiä ja homma tuli ymmärrettyä. Ja sehän on selvää, että maksullisia kanavia varten tarvii aina kortinlukijalla varustetun boxin. Ihme kun en huomannut tuota sinun ajatustasi (taisi olla silloin jo liian myöhä ja pää väsyksissä), sillä onhan minulla itsellänikin 2 TV:tä varten 1 kaapeli- ja 2 terrestiaaliboxia. Toisessa telkassa 2 boxia jo nauhoituksen takia ja tietysti saadakseni muutenkin kaikki mahdolliset kanavat samaan lootaan näkyviin niin halutessani. Toisessa telkassa pelkkä T, jota katselen aktiiviantennilla, johon boxi itse syöttää käyttöjännitteen, ettei tarvi niin paljon niitä piuhoja. Kiitos vastauksestasi.
   

Jaa tämä sivu