1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Digiboksin odotettavissa oleva kestoaika

Viestiketju Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta -osiossa. Ketjun avasi Rieti 16.06.2016.

 1. Rieti

  Rieti Member

  Liittynyt:
  11.12.2008
  Viestejä:
  39
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kuinka pitkään digiboksit yleensä kestävät? Kannattaako ottaa 5 vuoden lisätakuu ja maksaa siitä 85 €, jotta saisi kympillä uuden, jos boksi särkyy takuuaikana? Kuinka pitkään boksinne ovat kestäneet? Minkä merkkisiä ne ovat olleet? Itsellä on kokemusta vain digitv:stä.
   
 2.  
 3. Persjalka

  Persjalka Active member

  Liittynyt:
  07.06.2011
  Viestejä:
  1,792
  Kiitokset:
  398
  Pisteet:
  93
  Oma boksi on maximum c8000 cx-ci ja on kestänyt hyvin varmaan yli 10 vuotta.Ei tuo paha hinta ole mielenrauhasta jos boksi satuu tilttaamaan.
   
  Rieti kiitti tästä.
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,571
  Kiitokset:
  922
  Pisteet:
  193
  Vastaus ensimmäiseen kysymykseen riippuu digiboksin merkistä ja sen valmistuksessa käytetyistä komponenteista. Myynnissä on ollut digibokseja, joiden virtalähteessä on käytetty huonolaatuisia kondensaattoreita, jotka ovat alkaneet pettää jo muutaman vuoden käytön jälkeen. Toisaalta on olemassa digilähetysten alkuaikoina myytyjä bokseja, jotka yhä toimivat.

  Toiseen kysymykseen on mahdotonta vastata tietämättä, mikä on laitteen hinta, ja kuinka todennäköistä laitteen vikaantuminen 5 vuodessa on. Vikaantumisen todennäköisyyttä nykyisin ei välttämättä voi arvioida merkin historian perusteella, vaikka itse helposti ajattelen, että kerran pa**a aina pa**a, eli en edes hankkisi vikaherkäksi tunnettua laitetta. Googlella voi yrittää selvittää merkin aikaisempien mallien kestävyyttä.

  Itse olen hankkinut kaksi digiboksia. Tallentava Kaon on edelleen käytössä vakituisessa asunnossa, mutta maalle hankittu Philipsin perusboksi vaihdettiin aikanaan takuuna ja uusi boksi toimii edelleen. En enää muista, miten se ensimmäinen oireili.

  Kaon maksoi aikoinaan jotain parin sadan luokkaa ja Philips kolmisen kymppiä. Nykyisin tallentavien boksien hinta taitaa alkaa sadasta eurosta, joten aika kallis laite täytyy olla, jotta sille kannattaisi hankkia jatkotakuu 85 eurolla.
   
  Rieti kiitti tästä.
 5. Rieti

  Rieti Member

  Liittynyt:
  11.12.2008
  Viestejä:
  39
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Boksi on Topfield TF6200 HD Hybrid ja hinta 369 €. Onko luotettava merkki ja malli? Tuossa maksaa ainakin terainen levy. Tuo malli ei ymmärtääkseni ole ollut kovin montaa vuotta myynnissä. Tämä viikko on aikaa perua lisätakuu.
   
 6. Persjalka

  Persjalka Active member

  Liittynyt:
  07.06.2011
  Viestejä:
  1,792
  Kiitokset:
  398
  Pisteet:
  93
  Eikös nuo topfieldit ole aika luotettavassa maineessa,tutuilta mitä olen kuullut niin ei ole yksikään vielä hajonnut.
   
 7. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,571
  Kiitokset:
  922
  Pisteet:
  193
  Itselläni ei ole merkistä omia kokemuksia, mutta eikös Topfield ollut tunnetuimpia noista kondensaattoriongelmaisista bokseista? Ainakin googlehaut tyyliin "virtalähteen kondensaattorit" tuottaa paljon Topfield-osumia. Vähän paha sanoa mitään, kun omia kokemuksia ei ole, saati sitten tietoa siitä, onko virtalähteen komponenttien laatua parannettu, mutta ehkä tuossa lisätakuussa sittenkin on ideaa. https://fi.wikibooks.org/wiki/Topfield_TF5X00/Kondensaattorien_vaihto

  Ehkä enemmän minua huolettaisi ne mahdollisesti useat sadat gigatavut tallennettuja ohjelmia, jotka menetetään jos/kun kiintolevy lopulta hajoaa. Toisaalta omien kokemusteni mukaan aikoinaan VHS-kaseteille tallennetut elokuvat ehtivät tulla televisiosta uusintana ennen kuin kasettia oli tullut katsottua.
   
 8. torttu77

  torttu77 Member

  Liittynyt:
  04.04.2005
  Viestejä:
  91
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  18
  Itellä Topfield TF-5100PVRc HDMI (Tallentava) ollu jo käytössä vajaa 9 vuotta
  ja jotain pientä on jo ruvennu näkymään (ei aina tallenna ohjelmaa, välillä pitää ottaa seinästä pois (resetoida).
  Varmaan konkat rupee kuivumaan tai jotain mutta muuten toiminu hyvin.

  Nuo uudemman sukupolven topparit ollunna kuulemma murheekryyni!
   
 9. Tepsu9

  Tepsu9 Active member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  2,143
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  93
  Eka tallentava Topfield kesti 4 vuotta jonka hankin silloin kun oli ns. pakkohankinta jotta pystyi katsomaan tv-lähetyksiä. Nyt on toinen tallentava Topfield menossa heti ensimmäisen jälkeen ja ainakin vielä toimii hyvin. Ekasta hajosi kiintolevy ennen koneen lopullista hajoamista mikä ei ainakaan näyttänyt olevan virtalähteen kondensaattori vika. ( Ei pullistumia konkissa).
   

Jaa tämä sivu