1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Digiboksia hankkimassa 2011,wlan - internet yms?

Viestiketju Keskustelua antenniverkon digibokseista -osiossa. Ketjun avasi Henriha 08.10.2011.

 1. Henriha

  Henriha Guest

  Vuosia vanha digiboksi hajosi ja nyt pitäisi päivittää tietoja nykyajan antenniverkon digibokseista uutta hankkiessa. Täällä varmaan osataan vinkata kiteytettynä mitä nykyään syksyllä 2011 on tarjolla ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota.

  Boksi tulee antenniverkkoon 42 tuumaisen plasma HD - telkkarin eteen ja maksu TV ei ole tärkeä asia. Virittimiä taitaa kaikissa olla riittävästi ja kiintolevyäkin. Verkkoon liittäminen WLANin ja/tai sisäverkon kautta voisi olla kiva ja mahdollisuus varmuuskopioida videot verkon yli johonkin. Oikea nettiselain olisi iso plussa. Hintaraja on kolminumeroinen.

  Mitähän näillä eväillä mahtaisi löytyä?
   
 2.  
 3. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Kunnollista nettiselainta ei taida olla noissa digibokseissa tai -telkkareissa vieläkään, joten sille ei kannata paljon painoarvoa laittaa.

  Myös tuo videoiden varmuuskopioiminen verkkoyhteyden ylitse ei onnistu kovin monessa laitteessa. Ja tulevaisuudessa siitä tulee varmaan vieläkin harvinaisempi ominaisuus, kun tuo korttilinkitys ei salline tallennettujen ohjelmien kopiointia eteenpäin.

  TF600 PVRt on yksi vaihtoehto (jos selainta ei tartte), mutta omakohtaisia kokemuksia ei siitä ole.
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2011
 4. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Nyt on taas sellainen käymistila tämän tekniikan saralla että on aika huono aika ostaa digiboksia. Siirtyminen teräväpiirtoon eli HD-aikaan tekee sen että vanhoihin SD-malleihin ei ilmesty uusia, parannettuja versioita ja uudet HD-digiboksit kärsivät kaikki erilaisista lastentaudeista ja lisäksi niihin on tehty tehokkaat suojaukset jotka käytännössä pitkästi rajoittavat tuota toivomustasi "varmuuskopioinnnista" jne.

  Koska itselläni yli 4 vuotta vanha ja hyvin toiminut Humax 9200T boksi niin olen tässä ajan kuluksi jo koko vuoden seurannut sivulta keskustelua uusista digiboksimalleista täällä:
  http://www.dvdplaza.fi/forums/forumdisplay.php?f=102

  Lopputulos on toistaiseksi se että en tänä päivänä huolisi noista ensimmäistäkään, ainakaan ennenkuin niihin on saatu kunnon softapäivitykset joissa korjattu selvät viat mutta myös joitakin "ominaisuuksiin" laskettavia seikkoja.

  Eli vanhoissa malleissa on vanhat viat ja uusissa uudet viat. Taas digiboksialalla meneillä sama onneton räpeltämien kuin silloin 6 vuotta sitten.

  Joku voi ehkä suositella sinulle jotain mutta muista että virheetöntä laitetta ei ole olemassa ja kun itse kuitenkin joudut sen laitteen kanssa elämään niin kannatta kyllä itsekin paneutua asiaan hiukan enemmän...
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2011
 5. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Komppaan sikäli että mieluummin ehkä tässä vaiheessa edullinen vanha malli jossa ainakin perustoiminnot ovat käyttökelpoiset kuin kallis uusi HD-malli jonka käytettävyys on kysymysmerkki.
  TF600:sta myydään usein käytettynäkin n. 100-200 euron haarukassa...
   
 6. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,170
  Kiitokset:
  165
  Pisteet:
  93
  "Kusiaisen" WLAN on pelkkä vitsi, nopeudeltaan se on n. viisi (5) kertaa hitaampi kun Topparin usbi hitaimmillaan, lisäksi viimeisimmät firmikset tappaa sen aika tehokkaasti...
  Lisäksi "kusiaisen" virtalähde on Toppareista ylivoimaisesti kaikkein paskin, eli jos sellaisen käytettynä ostaa, kannattaa siitä ensimmäiseksi modata se kunnon LOw-ESR-kondensaattoreilla.

  Toinen modauksen kohde on vaihtaa kovalevy 2,5" WD:ksi tuon avulla, jolloin kovalevyn irroitus ja ohjelmien kopiointi käy usbitelakalla ja Topfhdrw:llä paaljon nopsemmin, kuin edes Toppyn usbilla...
  Ja jos ei SATA-adapteriä ole, tuossa on sama, mitä Toppyn huoltokin käyttää...
  Sen jälkeen fileet kannattaa käsitellä ja muuttaa .TS:ksi ja katsella jollain paremmalla toistotavalla.

  Muuten "kusiainen" on ehkä paras kuvaltaan, ainakin kuva siitä 1080i:ksi skaalattuna on parempi, kuin töllön oman virittimen.
  Kake on myös hyvä...

  T: Vesku

  E: Linkkejä...
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2011
 7. Japsu1

  Japsu1 Active member

  Liittynyt:
  05.09.2003
  Viestejä:
  2,563
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Kuten kirjoitin: "vanhoissa malleissa on vanhat viat ja uusissa uudet viat." =)

  Koska itse en tarvitse digiboksissa wlan eikä usb-ominaisuutta (muuta kuin ehkä firmispäivitykseen) eikä ole kokemusta Toppystä niin on hyvä että tuot esille laitteen huonot puolet. Mutta SD-digiboksitarjonta alkaa olla aika heikko ja tiedän että markkinoilla on vieläkin kehnompia malleja ja siksi olinkin aika haluton suosittelemaan mitään tiettyä mallia. Helpompaa olisi luetella malleja joita en huolisi, yksi varoittava esimerkki on Finsat FST05-PVR malli joihin en koskisi pihdeilläkään vaikka sen mainonnassa kovasti käytetään "sinivalkoista" retoriikkaa tyyliin "Suomalainen käyttöliittymä ja ohjelmisto käyttävät hyväkseen viimeisintä tekniikkaa. Finnsat digiboksi on aina nopea ottaa käyttöön, looginen käyttää ja kaukosäädin on selkeä".

  Kokeilin boksia hetken Expertillä enkä voisi Humaxin jälkeen ajatellakaan tuollaista käyttöliittymää, niin onnettoman tuntuinen se oli. Tässä siitä yksi arvostelu jonka kanssa olen samaa mieltä:
  http://www.edukas.fi/tuote.cfm/20080/finnsat_fst05-pvr#arvostelut

  Yleensä harvassa liikkeissä uskalletan pitää esittelykappaleita näistä bokseista vaikka sille olisi huutava tarve. Sika säkissä pitää boksi ostaa ja sitten kiroilla kun se ei olekaan sellainen kuin kuvitteli...
   
 8. Henriha

  Henriha Guest

  Kiitokset kaikille vastanneille!
  Pidin kuitenkin parin tunnin tietojenpäivityssession netissä ja tulin samaan tulokseen kuin täällä kerrottiinkin. Tilanne on nyt HD:n takia murroksessa ja HD boksien bugiharavointi ei oikein kiinnosta. Nykyboksit ovat varsin samanlaisia kuin vanha Medion 4040, joten tietojen päivitystä ei oikein tarvinnut edes tehdä.

  Päädyin topparin TF520PVRt malliin pitkälti sen muokattavuuden perusteella. Käyttöönotto meni tosi hyvin ja kerrasta oikein. Ainoastaan turhien kanavien poistaminen oli ainoa työläämpi homma.

  Tykkäsin Medionissa erityisesti ohjelmaoppaasta ja vastaavaa tai parempaa pitäisi nyt etsiä. Medionissa oli hyvää se että viikon ohjelmat sai silmäiltyä nappi pohjassa yhtä kyytiä pysähtymättä. Topparissa tuntuisi olevan tietoa siinä määrin paljon samassa ruudussa etten pysty sitä enää kelaamaan vauhdilla läpi. Hakusanatyyppinen tallennus olisi oikeastaan se mitä oikeasti tarvitsisin. Mutta siitä löytynee keskusteluja ennestäänkin.

  Henri
   
 9. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,170
  Kiitokset:
  165
  Pisteet:
  93
  TAP:peja kysyy Toppariin, jotkut tykkää Plasmasta, jotkut jostain muusta...
  Vissiin tuo 520 pitää modata 500:n firmikselle jotta Plasma pelaa siinä, en tiä....

  T: Vesku
   
 10. M.P.T

  M.P.T Member

  Liittynyt:
  04.07.2002
  Viestejä:
  37
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kysyisin täällä, että saisiko mistään boksia joka nauhottaisi 2 kanavaa ja maksaisi alle 200e? Vanha Maxium alkaa katkomaan ja rutisemaan niin ei tätä kauaan jaksa katsella. Kanavat hukkuu, jos tulee virtakatkos. Nykyään se on siis UPS:in perässä. Yritin kaupoista etsiä edullista kahden virittimen boksia, mutta halvimmat tuntuvat olevan 250e?

  Päivitystä. Nyt olen saanut tarjouksen 249? mutta ärsyttää, jos joutuu taas 3-5v päästä laittaa nipun viisikymppisiä pöytään. Vanha Maximium maksoi citymarketissa about 150? ja en kirveelläkään muista mitä siitä maksoin.
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2011

Jaa tämä sivu