1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Digiboksi ei löydä kanavia

Viestiketju Digiboksit -osiossa. Ketjun avasi Benares 03.07.2018.

  1. Benares

    Benares Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2008
    Viestejä:
    118
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Sain eilen käyttööni Vu+ Duo2-digoboksin. Digiboksissa on yksi tuplaviritin ja 2000 Gt kiintolevy sekä SatShopin asentamat valmiit imaget.

    Harmikseni en ole saanut digiboksia vielä toimimaan. Kun liitin boksin mukana tulleella HDMI-kaapelilla Full HD -televisiooni (Sony KDL-40EX500), sain näkyviin SatShopin aloitusnäytön ja viestin Please wait. Ohjevihkosessa luvattua vaihe vaiheelta etenevää opastusta ei tullut näkyviin. Kanavia ei löydy automaattihaulla eikä manuaalisellakaan. Kuvaakaan en ole osannut säätää ruutuun sopivaksi; nyt se pursuaa yli reunojen. Edes aika-asetuksia en ole saanut tehdyksi. Osaisikohan joku antaa vinkkejä, kuinka pääsisin eteenpäin. Onko vika TV:ssä, antennissa vai digiboksin asetuksissa? Televisio on kyllä toiminut nykyisellä antenniliitännällä hyvin; signaaliongelmia en ole havainnut.
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,787
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    123
    Onko tarkoitus vastaanottaa antenni-, kaapeli- tai satelliittikanavia?
     
  4. Benares

    Benares Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2008
    Viestejä:
    118
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Antennikakanavia (TV:n viritin DVB-T).
     
  5. Benares

    Benares Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2008
    Viestejä:
    118
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Asia ratkesi onnellisesti. Kiitos vastanneille!
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,787
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    123
    Olisi kuitenkin kiva kuulla, mistä asia oli kiinni?
     
  7. Jolensio

    Jolensio Member

    Liittynyt:
    13.02.2018
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Lainaanpa tätä säiettä.
    Projektinani olisi virittää kanavat uuteen AB CryptoBox 752HD Combo digiboxiin.
    Automaattivirityksellä Ylen kanavat, MTV3 ja Nelonen eivät löydy.
    (mm. LIV, SUB, TV5, Kutonen, AlfaTV, Frii, näkyvät).
    Kysyin neuvoa ongelmaan laitteen myyjältä ja sieltä neuvottiin tarkistamaan puuttuneen nipun tiedot operaatorilta, lisäämään ne manuaalisesti ja tekemään sitten haun. Laite on kytkettynä DNA:n kaapeliin Espoossa.

    Olisiko jollakin antaa kanavahakuun syötettävät tiedot, kun netistä en ole onnistunut löytämään?
     
  8. aints

    aints Member

    Liittynyt:
    12.03.2006
    Viestejä:
    88
    Kiitokset:
    2
    Pisteet:
    18
    http://dvb.welho.fi/cable.php
     
    Jolensio kiitti tästä.
  9. Jolensio

    Jolensio Member

    Liittynyt:
    13.02.2018
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kiitokset!

    Tuolta kun katson, niin LIV, SUB, MTV3, Nelonen, kaikilla taajuus on 250 (MHz) ja ilmeisesti muutkin viritykseen vaikuttavat parametrit samoja.
    (Omassa - ei siis kyseessä oleva CryptoBox - digiboxissa manuaalisessa kaapeliverkkohaussa valittavina parametreina ovat: Taajuus, Symbolinopeus (aina 6900), QAM -tila).
    Joten tulkintani mukaan vika lienee jossain muualla kuin väärissä viritysparametreissa LIV:n ja SUB:n näkyessä mutta MTV3:n ja Nelosen puuttuessa?

    Edit: Seinäpistokkeelle menevän antennikaapelin uusiminen ja uudelleen suoritettu automaattiviritys oli tuonut nuo kaivatut kanavat näkyville.
     
    Viimeksi muokattu: 06.11.2019
  10. Jolensio

    Jolensio Member

    Liittynyt:
    13.02.2018
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tehtiin yritys virittää antenniverkon kanavat Topfield CRC-1410CT kaapeli-/antenniverkon digiboxiin.
    Tulos oli täysi nolla kanavien löytymisen suhteen.
    Antennina on vasta hankittu sisäantenni One For All SV9420, josta antennikanavat virittyivät televisioon ongelmitta.
    Kaapelikanavat kyseiseen digiboxiin virittyvät.
    Hakumoodina virityksessä kokeiltiin 'Pikahaku' ja 'Auto' moodeja.
    QAM Mode oli 'Auto'.

    Laitteen valikoissa ei ole erikseen antenni- ja kaapeli -puolen viritystä.
    Myös Antenni-/Kaapeli -liitäntä on sama (ANT/CABLE), johon sisäantennin kaapeli kytkettiin ennen virityksen käynnistämistä.
    Käyttöohje ei myöskään kerro, että virityksen Ant/Cable suhteen olisi mitään eroja.

    Lieneekö niin, että digiboxin virittimen herkkyys ei ole samaa luokkaa kuin on käytössä olevassa TV:ssä vai onko käyttämässämme viritysmenetelmässä joku pielessä?
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,787
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    123
    TV-lähetyksissä käytetään ns. kanavanippuja, jotka sisältää useita TV-kanavia samalla taajuudella.
    Laitan tähän esimerkiksi minulla tietokoneen TV-kortin yhden kanavan Telian kaapeliparametrit, jotka olen itse editoinut ini-tiedostoksi, koska valmiina noita TV-korteille ei ole saatavilla tai on mutta ne sisältää kaikki mahdoliset ja haku kestää sen mukaisesti pitkään.

    Eka on taajuus, QAM ja Symbolrate, niiden perään olen editoinut tässä nipussa nähtävät kanavat:

    3=250000,5,6900|Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema & Fem, Liv, FOX, TV5 Monde, TV7, Kutonen, Harju & Pöntinen

    Ps. QAM on tässä laitteeni ymmärtämällä numerolla 5, joka vastaa 256 QAM arvoa.

    Harava-antennilla lähetysparametrit ilmaistaan eri tavalla, esim tässä yksi nippu Espoon lähetysantennin parametreista.

    1=262000,8,|Mux A C32
    Huom. merkin | jälkeen on kommentti, sillä listassa ei ole merkitystä, sama kaapelilistassa.

    Edit: Yleensä viritystavalle on oma valita erikseen: Antenni tai kaapeli. Oletko nyt varmasti perehtynyt Menun eri valikoihin / toimintoihin?
     
    Viimeksi muokattu: 12.03.2020
  12. Jolensio

    Jolensio Member

    Liittynyt:
    13.02.2018
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Noin itsekin muistan asian aina olleen ja sitä nytkin odotin. Yleensä löytyvät helposti; vieretysten saman päämenun alakohtina.
    (Laite ei ole omassa käytössäni, joten en pääse nyt asiaa uudelleen tarkistamaan).
    Aina aiemmin muistelen myös olleen omat erilliset tulo/lähtö liitäntänsä antennille ja kaapelille. Tässä laitteessa vain yhdet yhteiset (ANT/CABLE: IN - OUT).

    Netistä löytyvää (varsin seikkaperäistä) käyttöohjetta lukemalla saa käsityksen, että kanavien viritykseen on vain yksi valintamenu: 'Asennus/Kanavien haku', jonka alla viritysparametrit asetetaan ennen virityksen aloitusta.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,787
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    123
    Ei koskaan kannattaisi laittaa omaa ongelmaansa, jo toisen aloittamaan keskuteluun, koska se sekoittaa asioita.
    Antenni- ja kaapelilaitteissa on vaan yksi antennin sisääntulo. Onko siellä mahdollista tehdä haku taajuuden alimmasta suurimpaan taajuuteen asti ja muut haussa automaatille. Onko sinulla tuon B CryptoBox 752HD Combo manuaali?

    Laitan Welhon kanavaparametrit, jonka mukaan voi suorittaa manuaalisesti haun.
    Edelleen kyllä ihmettelen, jos sieltä ei löydy selkeästi antenni ja kanavahakua erilleen, ilman mitään parametrien laittoa.
    Liittämässäni listassa taajuusalue on 146000KHz - 394000KHz. Katso myös miten taajuudet ilmoitetaan digiboksissa KHz tai MHz.
    Täällä http://dvb.welho.fi/cable.php
     
  14. Jolensio

    Jolensio Member

    Liittynyt:
    13.02.2018
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Kyseessä oleva laite on siis Topfield CRC-1410CT digibox.
    Johon kaapelikanavat virittyvät oikein mutta eivät antenniverkon kanavat sisäantenniin kytkettäessä.
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,787
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    123
    Menen sekaisin noissa digibokseissa, kun niitä on monia mainittu kysymyksessä.

    Monet antenniverkon sisäantennit ovat sellaisia rimpuloita, ettei niillä kunnon kuvaa ja kaikkia kanavia saa näkymään. Pitäisi hankkia kunnon antenni. Ilmeisesti kyse on Espoon tv- ja radiomaston lähetyksistä?
     
  16. Jolensio

    Jolensio Member

    Liittynyt:
    13.02.2018
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Espoo on kyseessä ja TV virittyi ongelmitta.
    Mastoon on asunnosta matkaa 2,5km ja suora näköyhteys viidennen kerroksen ikkunasta, jossa laitteet sijaitsee.
    Sisäantennille luvataan toiminta 15km etäisyydeltä lähettimestä.
    Täytyy vielä tarkistella niitä viritysparametreja kun menee uudelleen paikalle.
    Käyttäjä toki on varsin tyytyväinen kun saa kanavan näkyviin - tallennusmahdollisuus olisi vaan plussaa.
    Kyseessä on kanava, joka näkyy ainoastaan antenniverkossa.

    Mikäli viritys tulee jossain vaiheessa onnistumaan, niin lienee olemassa jokin 'palikka?', jolla saisi liitettyä antenni- ja kaapelijohdot samanaikaisesti tuohon 'ANT/CABLE' -liittimeen?
     
  17. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,100
    Kiitokset:
    158
    Pisteet:
    93
    Valitettavasti ei, soon joko antenni- tai kaapeliviritin käytössä.
    Itse asiassa tietääkseni mikään värkki ei osaa useampia kuin joko satelliitti- ja antenni- tai kaapeliyhteys ja kaikissa eri piuhat...

    T: Vesku
     
  18. pentsu

    pentsu Active member

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    1,313
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    68
    Mä epäilen sitä sisäantennia. Yleinen käsitys on se että niillä ei tee yhtään mitään. Vai onko jollakin päinvastaisia kokemuksia?
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,787
    Kiitokset:
    988
    Pisteet:
    123
    Jos asunnosta on matkaa lähetysantenniin 2,5km ja suora näköyhteys viidennen kerroksen ikkunasta, jossa laitteet sijaitsee. Silloin toimii varmaan antenni kuin antenni.

    Muuten olen pentsun kanssa samaa mieltä, että ne antennit ovat todella heikkoja, mutta tuolta etäsyydeltä ja suoralta yhteydeltä ei voi epäonnistua. Saattaisi toimia ilman antenniakin.:)
     
    Viimeksi muokattu: 14.03.2020

Jaa tämä sivu