1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Digi-USB-tikku

Viestiketju Keskustelua PC:n digikorteista -osiossa. Ketjun avasi TeeKoo 09.10.2005.

 1. timtu

  timtu Guest

  Mulla on ollut vähän hankaluuksia tuon Grand DVB-T Pen tikun kanssa. Ensimmäinen käyttökierros lopahti siihen, kun signaali lakkasi tulemasta vaikka kokeili ulkoisella antennilla, buuttasi koneen, asensi softan uudelleen ja koitti kokonaan toisella koneella. Näin jälkikäteen ajatellen taisi kyllä silti olla softavika.

  Nyt se nimittäin teki sen taas, mutta toisella koneella toimii normaalisti. Konstit vaan on loppu, kun 1.3 softa on uudelleen asennettu eikä signaali vaan pääse läpi. Kohdetta tietämättä ei tohdi rekisteriäkään mennä sotkemaan. Jos keksin jotain, niin kerron.

  Onko muilla ollut vastaavia ongelmia softan toimivuuden kanssa ja miten niistä on selvitty? Onko peräti ulkopuolista softaa, joka toimisi tällaisen tikun kanssa?
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 10.01.2006
 2.  
 3. Grandtec

  Grandtec Member

  Liittynyt:
  10.01.2006
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei!

  Koska tällä forumilla on keskusteltu ahkerimmin tuosta otsikon tuotteesta, päätin kirjoittaa viime hetken uutiset ensin tänne.

  Tuotteen valmistajalla on ollut kehitteillä DVB-tekstityksiä ymmärtävä sovellus jo tovin, mutta sen toimivuudessa on ollut joitakin ongelmia (mikä ei toisaalta tullut yllätyksenä :) Tällä hetkellä tekstitys toimii mm. YLE 24:lla, mutta ei esim. ykkösellä, ja eri tekstityskielien valinta ei toimi johdonmukaisesti. Kehitystyö siis jatkuu edelleen...

  Sillä välin olen kuitenkin testannut menestyksellisesti kolmannen osapuolen sovellusta ProgDVB:tä, jolla tekstitys toimii hyvin.

  Sovellus on Freewarea ja sitä saa siis vapaasti käyttää. Koska sovellus on kuitenkin kolmannen osapuolen tekijänoikeuksien suojelema, ei YE voi ottaa mitään vastuuta sen toimivuudesta/vapaasta jakelusta jatkossa. Testaamamme versio on 4.56.2 jolla Grandtec siis toimii.

  HUOM!

  Ennen kun ProgDVB:tä voi käyttää, on asennettava Grand:in oma sovellus, joka mukana asentuvat BDA-ajurit joita ilman ProgDVB ei toimi.

  Tämän jälkeen kun ProgDVB:n on asennettu, valitaan "Settings" -valikosta "Device list". Oikea laite on "{BDA} C&E DVBT". Muuten normaali ProgDVB:n asennusrutiini.

  En voi luvata että lukisin tätä ketjua säännöillisesti, mutta yritän vastailla kysmyksiinne mahdollisuuksieni mukaan. Samat ohjeet ovat tulossa myös omille sivuillemme, mutta web-palvelimen päivitykseen liittyvistä "haasteista" johtuen tieto tulee nyt Afterdawn:ilaisille ensin. Esitän samalla vielä pahoitteluni asian viivästymisestä.

  Jos joku rohkea on valmis toimimaan Grandtec:in oman sovelluksen beta-testaajana, on apu enemmän kuin tarpeen.

  Terveisin,
  "Jose"
  YEInternational


   
 4. timtu

  timtu Guest

  Nyt vaikuttaa siltä kuin koko ongelmani olisi nyt johtunut vain temppuilevasta sisäantennista.
   
 5. Miitti

  Miitti Regular member

  Liittynyt:
  12.02.2005
  Viestejä:
  1,610
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Dataraita, ei lähde ohjelmistopäivityksillä.
   
 6. tsungu

  tsungu Member

  Liittynyt:
  30.07.2003
  Viestejä:
  81
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Mitä mieltä olette näistä uutuuksista, onko jollain ehkä kokemustakin jo:

  http://www.bdog.fi/cgi-bin/netstore/tuote.pl?tuote=0785000002793
  http://www.bdog.fi/cgi-bin/netstore/tuote.pl?tuote=0785000008069

  tai tästä vähän vanhemmasta mallista:

  http://www.bdog.fi/cgi-bin/netstore/tuote.pl?tuote=0785010004017

  Harkitsen paluuta macciin jos mac ministä tulee aikanaan Intel -versio joten nuo usb -väyläiset kortit kiinnostaisivat. Voisin ehkä nyt jo hankkia kakkoslaitteeksi, toi viimeinen on aika halpakin. Kun sais vain tekstitykset tallentumaan, linuxissahan ne näkyy YLElläkin kaffeinella. Löysin viime vuonna myös yhden sivun missä oli kehitelty ajureita macille pc:lle tehtyjä kortteja varten.
   
 7. tsungu

  tsungu Member

  Liittynyt:
  30.07.2003
  Viestejä:
  81
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
 8. tsungu

  tsungu Member

  Liittynyt:
  30.07.2003
  Viestejä:
  81
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tilasin MSI:n kortin mutta ilmoittivat että saavat sitä maahantuojalta aikaisintaan helmikuun alusta.
   
 9. Bantze

  Bantze Member

  Liittynyt:
  06.05.2003
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Pitkään oli digisovittimen osto pc:hen mielessä. Mutta koska loppuvuodesta 2005 sovittimet saivat edelleen aika huonoja arvosteluja testeistä niin ajattelin testimielessä sijoittaa vain johonkin halpaan malliin. Lueskelin kokemuksia eri merkeistä ja totesin että TwinHanista kokemukset olivat kohtuu hyviä. Joulukuussa kävinkin sitten ostamassa Bulldogista TwinhanDTV Alpha USB mallin. Maksoi muistaakseni silloin 70e, joten on hieman jopa kallistunut siitä.

  Joka tapauksessa yllätyin todella positiivisesti kyseisestä tuotteesta. Palikkahan on kooltaan pieni, mutta yllättävän hyvän kuvan sillä sai. Aluksi oli tietysti pientä säätöä ja testailua eri ohjelmistoversioilla. Kuvan saa kaikilta kanavilta näkyviin pienellä sisäantennilla (mukana tulleella 10cm antennilla en sentään kunnollista kuvaa saanut). Nyt käytössä on uusin versio ProgDVB:stä jonka toimivuus ja kuvanlaatu on parempi kuin TwinHanin omassa softassa. Nauhoitus toimii ja Ylen kanaviltakin saa usein ProgDVB:llä tekstit näkyviin. Muutaman kerran on käynyt niin, että tekstit eivät jostain syystä ole suostuneet tulemaan.
   
 10. tsungu

  tsungu Member

  Liittynyt:
  30.07.2003
  Viestejä:
  81
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tallentuivatko Bantze YLE:n tekstitykset myös nauhoituksiin?
   
 11. kkh2005

  kkh2005 Member

  Liittynyt:
  06.06.2005
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tulipa hankittua GRAND DVB-T PEN tikku. Melkoinen pettymys ainakin näin alkuun. Oma DTVplayer softa onnistui kyllä virittämään kanavat ja pari vilausta kuvastakin olen nähnyt, yleensä kuva pysyy mustana ja ääntä kuulu pätkä silloin tällöin.

  Signaalin tasomittari on kyllä vihreäällä (siis se alempi) enkä usko signaalin riittämättömyyteen sillä PCI-korttivastaanottimilla ei ole ollut vaikeuksia samaan antenniin liitettynä.

  Epäilen kyllä näiden ajureiden BDA-yhteensopivuutta. Kokeilin nimittäin myTheatrea joka kyllä tunnistaa tikun DVB-T vastaanottimeksi mutta ei löydä ensimmäistäkään kanavaa. Mulla on myös DVBviewer Pro joka tukee BDA-ajureita, se ei tunnista koko tikkua.

  Kokeilin myös YE:n Josen mainitsemaa versiota ProgDVB'stä. Hyvin huonolla tuloksella. Devicelistalla oli joku BDA DVB-T valinta (vain yksi), sen kun valitsee niin ProgDVB kaatuu eikä enään suostu käynnistymään.

   
 12. Bantze

  Bantze Member

  Liittynyt:
  06.05.2003
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  En ole vielä juurikaan testaillut tekstitysten nauhoitusta, mutta pikatestillä videotiedoston lisäks tallentui vastaava .srt tiedosto. Eli ilmeisesti jossakin muodossa ne tekstit tallentuvat. Data on kyllä aivan erilaista (ihan päätöntä), kun mitä noissa tekstitystiedostoissa normaalisti on. Jos jollain muulla ProgDVB:tä käyttäneellä on tietoa, että saako noita .srt tiedostoja hyödynnettyä niin pistäkääs vinkkiä. Tota vois testailla tarkemmin kunhan kerkiää.

  ProgDVB:stä on käytössä versio 4.71.4 ja TwinHanin palikka toimii ainakin laitteena "{BDA} Local DVB-T Digital Antenna". Listassa on myös mainittu erikseen TwinHan, mutta se on ilmeisesti satelliitti mallille.
   
 13. kkh2005

  kkh2005 Member

  Liittynyt:
  06.06.2005
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Jos joku GRAND DVB-T tikun omistaja voisi kertoa mitä rf power ja rf quality palkit näyttävät toimivassa kokoonpanossa. Mulla power on -42 ja quality heiluu 15-16 välillä.

   
 14. Ponco

  Ponco Member

  Liittynyt:
  11.01.2004
  Viestejä:
  31
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Mulla on tämä Grandin tikku, ja RF-poweri näyttää -42.00 ja RF-quality pyörii välillä 23.00 - 26.00. Molemmat mittarit ovat tapissa, eli molemmissa näkyy kolme vihreetä palkkia. Muuten toimii ilman ongelmia, mutta ylen textit eivät näy. Käytössä on se aluperäinen pikku antenni ja paikka on espoossa.
   
 15. kkh2005

  kkh2005 Member

  Liittynyt:
  06.06.2005
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Sain kuvan viimein näkyviin. Luulin, että talon antennista tuleva signaali on liian heikko ja laitoin antennipiuhan väliin vahvistimen, kuva alkoi näkyä ennenkuin olin laittanut vahvistimeen sähköjä päälle. Tuosta olikin helppo päätellä signaalin olevan liian voimakas tikulle, ilmeisesti sen vastaanotin yliohjautui. Vaihdoin vahvistimen tilalle jakopalikan joka vaimentaa signaalia ja rf quality nousi 15 -> 20, nyt siinä on kaikki vihreenä ja kuva näkyy. Ilmisesti vaimennusta voisi olla vielä enemmänkin.

   
 16. kkh2005

  kkh2005 Member

  Liittynyt:
  06.06.2005
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  LinuxTVWikistä luin, että grandin tikku samoin kuin muutama muukin on klooneja Dibcomin referessitoteutuksesta. YUAN PD300 DVB-T mobility on eräs näistä klooneista ja siihen on tarjolla DBA-ajurit.

  Muokkasin Yuanin ajureiden .inf tiedostojen "vendor id:t" vastaamaan grandin tikkua ja nyt ne asentuvat sen kanssa. Muutaman tunnin kokemusten mukaan kannattava temppu. Nyt toimii myTheatre sekä DVBviewer pro jotka ovat aivan eriluokan softia grandin kökkösoftaan verrattuna. Kummassakin noista toimii mm. dvb-testitys. Kokeilin myös Progdvb:n uusimmalla versiolla ja sekin toimi tosin dvb-tekstiä en saanut näkösälle.
   
 17. Bantze

  Bantze Member

  Liittynyt:
  06.05.2003
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Jäi vielä aikaisemmin mainitsematta, että jos tekstitys ei näy ProgDVB:llä niin kannattaa koittaa vaihtaa asetuksista video-modia (Settings -> Audio and Video -> Direct show -välilehti). Muutenkin mielestäni VMR9 (DX9) toimii parhaiten ainakin tekstitysten osalta.
   
 18. tspran

  tspran Member

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mistä nämä bda-ajurit saa jotta progDVB toimisi?
   
 19. Bantze

  Bantze Member

  Liittynyt:
  06.05.2003
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eiköhän digisovittimen valmistajan sivuilta löydy koko softa sekä pelkkä BDA ajuri.
   
 20. tspran

  tspran Member

  Liittynyt:
  04.02.2006
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Latasin tuolta valmistajan sivuilta http://www.grand.com.tw/download/ Grand DVB-T Pen USB 2.0 kun muuta en löytänyt.
  ProgDVB:n latasin http://www.progdvb.com/ ja kaikkia versioita kokeilin mutta device list ei näytä mitään "{BDA} C&E DVBT". Eli mistä nämä bda-ajurit saa vai pitääkö joku tiedosto kopioida johonkin?
  Minun käsityksen mukaan pitäis *.Device tiedosto saada jostain?

  Muuten 1.2 ajureilla ja softalla toiminut hienosti pahemmin kaatuilematta. Mitä nyt ääni kadonnut muutaman kerran ja kaatunut pari kertaa.
   
 21. M00ses

  M00ses Regular member

  Liittynyt:
  12.07.2005
  Viestejä:
  413
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Joo yritettiin kaverin koneessa saada tuota Progdvb:tä toimiin mutta sama vika ei tunnista. Toimiikos teillä tuo Grand W2k:ssa? Mulla ei lähe se ohjelma käyntiin vaikka pitäs olla W2k:lle.
   

Jaa tämä sivu