1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Denon VS Pioneer

Viestiketju Kotiteatterin äänentoisto -osiossa. Ketjun avasi jaripo 04.01.2013.

 1. jaripo

  jaripo Member

  Liittynyt:
  01.09.2007
  Viestejä:
  34
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Mielipiteitä/ kokemuksia?
  Pioneeriltä löytyy malli VSX-922 ja Denonilta AVR-2113. Pioneeri on hiukan halvempi. Kajarit hiukan hakusessa vielä, mutta todennäköisesti B&W CM8 ja subbarina on jo Focal JMLab Chorus 700.
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2013
 2.  
 3. sidrend

  sidrend Regular member

  Liittynyt:
  21.06.2009
  Viestejä:
  3,188
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Saattaisin ottaa Denonin.

  Denoneista ei itsellä ole kylläkään kokemusta, mutta Pioneerin pykälää halvempi malli VSX-827K tuli juuri hankittua ja mitä muuten onkin todella mainio vahvistin niin muutamia asioita on tullut joista en oikein pidä - eli ainakin jakotaajuuden säädön suuret pykälät... tämä voi haitata oikeata jakoa hakiessa. Toinen juttu on hieman omasta mielestäni epäselvä kaukosäädin, mutta sen kanssa voi kyllä elää.

  En sitten tosiaan tiedä miten Denonissa nämä on toteutettu :]

  Kyllähän noitakin tietysti kannattaisi johonkin mennä kokeilemaan ennen ostopäätöstä.

  E; Pioneerin tosin saisi varsin halvalla nyt: http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/vahvistimet/VSX922K/pioneer-7-viritinvahvistin-vsx-922-k
   
  Viimeksi muokattu: 05.01.2013
 4. jaripo

  jaripo Member

  Liittynyt:
  01.09.2007
  Viestejä:
  34
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitos kommentista Sidrend.

  Ehtisin tässä lukemaan lukemattomia testejä kyseisistä laitteista/ muistakin hintaluokkaan kuuluvista.

  Tulokset oli 99% noihin suuntiin mistä puhuit, jakotaajuudet/äänenlaatu, ei ollut pioneerissa oikein kehuttuja. Pioneeria kehuttiin enimmäkseen monipuolisuudestaan/ halpa hinta.

  Kaikissa lukemissani testeissä Pioneeri sijoittui Denonin jälkeen.

  Löytyi kuitenkin minulle hiukan yllättävä uusi "vaihtoehto" Onkyo TXNR 616. Onkyo ja Denon olivat melkein tasavertaiset. Tähän voisi todeta, että testien perusteella on melkein makuasia Onkyo vai Denon. Toisesta löytyy hiukan enemmän ruutia ja toisesta hiukan paremmat erottuvuudet. Huomaako noita Matti Meikäläinen on sitten hiukan arvoitus.

  Omistaako ketään kyseistä Onkyota/ kokemuksia?
   
 5. sidrend

  sidrend Regular member

  Liittynyt:
  21.06.2009
  Viestejä:
  3,188
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Luultavasti et Denonin ja Onkyon välillä äänessä eroa kuule. Tuskin Pioneerin ja edellämainittujenkaan välillä mitään eroa korvalla löytää.

  Kannattaa ihan valita ulkonäön, valikoiden + säätöjen ja liittimien perusteella, että kumpi sopii itselle paremmin.
   
 6. olliboi

  olliboi Regular member

  Liittynyt:
  08.09.2006
  Viestejä:
  851
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  jep samaa mieltä, itsellä toi pioneer vsx-922 ollu muutaman kuukaude ku gigantista sai 330e hintaan ja iha kelpo peli, kalibroi kaiuttimet hyvin. esimerkiksi mun vasen etukaiutin on ihan sivuseinän vieressä ja täten soinut hieman erillailla kuin oikeanpuoleinen etukaiutin, pioneer kalibroi äänet niin että eroa ei enään kuulunut, myös bassopuolen äänet kalibroitui hyvin tähän mun pienen olkkariin sopiviksi.

  ainoa miinus on että vahvistimessa on niin paljon toimintoja että niihin meinaa hukkua ja kaukosäädin on kyllä hieman epäselvä ainakin aluksi,

  mutta tosiaan ei huono vahvistin! tuohon 330e hintaan oli varsin hyvä ostos :)
   
 7. jaripo

  jaripo Member

  Liittynyt:
  01.09.2007
  Viestejä:
  34
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Ei tullut hankittua mitään edellä mainituista. Koska oli hiukan noita päättämisvaikeuksia, niin otin kotiin koekuunteluun hiukan laitteita. Kaiuttimiksi tuli valittua B&W CM8. Näitä sitten koekuuntelin muutamalla vahvarilla. Pari kommenttia: Pioneerin vahvari miellytti monipuolisuutensa puolesta, mutta valitettavasti ei jaksanut käyttää hyväksi kaiuttimien kapasiteettia. Valinta oli sitten Denonin 2313(hiukan vahvempi kuin 2113). Tällä pikku rakkarilla alkoi kaiuttimet elämään niinkuin pitääkin. 2313 oli tietysti jo hiukan kalliimpi, mutta olen valintaan tyytyväinen. Miinus puolia en ole vielä ehtinyt oikein havaitsemaan. Ostin denonin vasta viikko sitten. Tulen kyllä lisäämään kommenttejä, kun miinusta tai erityistä plussaa ilmaantuu. Toivottavasti niistä on sitten hyötyä jollain toiselle, joka on valintojen edessä. Denonin hinta 770 e(ruotsista ostettu).
   

Jaa tämä sivu