1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

DELL Latitude E5430 BIOS setup ei käynnisty millään

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi DOS-Tumpelo 27.10.2019.

  1. DOS-Tumpelo

    DOS-Tumpelo Newbie

    Liittynyt:
    27.10.2019
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Erinäisten BIOS-muutosten jälkeen kone boottaa DELL-logon ja n.75% latauspalkista, mutta sitteen ruutuun jää vain vasemmassa yläkulmassa vilkuttava viivakursori.
    Jos näpyttää F2:ta bootin aikana, vilahtaa oikeassa ylänurkassa "Prepairing to enter setup",
    ja jos näpyttää F12:ta bootin aikana, vilahtaa oikeassa ylänurkassa "Prepairing one time boot menu"
    ja sitten taas vain vas.ylänurkassa vilkkuviiva.§
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Bios asetuksia ei kannattaisi säädellä jos ei tiedä mitä tekee. Läppäreissä se on erittäin hankalaa, koska biossin resetointi ei välttämättä ole kaikkein helpoimpia tehdä.

    Eli, et siis pääse biossiin. Biossista pitäisi saada asetettua Default asetukset.
    Osui silmiin seuraava, sen tehosta en tiedä, epäilen, mutta kokeile:

    Dell Latitude E5430 BIOS vioittunut. BIOS-asetusten palauttaminen:
    - Poista akku
    - Irrota järjestelmä pistorasiasta
    - Pidä virtapainiketta painettuna 30 sekunnin ajan.
     
    DOS-Tumpelo kiitti tästä.
  4. DOS-Tumpelo

    DOS-Tumpelo Newbie

    Liittynyt:
    27.10.2019
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1

    Kiitos, kokeilen kohta !
     
  5. DOS-Tumpelo

    DOS-Tumpelo Newbie

    Liittynyt:
    27.10.2019
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kokeilin, ei auttanut.
    Tiedän kyllä, että BIOS on vaarallista seutua, mutta en sentään kuvitellut, että BIOS setup itse kieltäytyy toimimasta.
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Väärillä asetuksilla ja säädöillä sen saa helposti siihen tilaan, että pitää resetoida.
    Normaali pöytäkoneella resetointi täydessä jumissa onnistuu biossin muistinvarmistuspariston irroittamisella, joka palauttaa biossin perustilaan ja poistaa kaikki asetukset.

    Läppäreillä se on paljon hankalampaa, koska monisssa tapauksissa pitää lähteä purkamaan konetta, jotta pääsee paristoon käsiksi. Laitan käyttöohjeen linkin, jota pitäisi tutkia, onko siellä mainittu miten resetoida Bios.
    https://topics-cdn.dell.com/pdf/latitude-e5430_owners-manual_en-us.pdf

    Sorry, itse en ehdi tutkimaan asiaa pidemmälle, ehkä joku muu jaksaa tutkia asiaa.
     
  7. 99eki

    99eki Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2012
    Viestejä:
    317
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    38
    @Tarantellan linkistä Google käännös.
    1046/5000
    5JärjestelmäasetuksetOverview Järjestelmäasetusten avulla voit: • muuttaa järjestelmän määritystietoja, kun olet lisännyt, muuttanut tai poistanut tietokoneesi laitteita • asettanut tai vaihtanut käyttäjän valittavissa olevan vaihtoehdon, kuten käyttäjän salasanan, • lukenut nykyisen muistin määrän. tai määritä asennetun kiintolevyn tyyppi.VAROITUS: Älä muuta tämän ohjelman asetuksia, ellet ole asiantuntija tietokoneen käyttäjä. Tietyt muutokset voivat johtaa tietokoneesi toimintavirheisiin.Käynnistä järjestelmän asennus1.Kytke tietokoneeseen virta (tai käynnistä se uudelleen ).2.Kun näyttöön tulee sininen DELL-logo, sinun on tarkkailtava, kunnes F2-kehote ilmestyy.3.Kun F2-kehote tulee näkyviin. , paina heti <F2> .HUOMAUTUS: F2-kehote osoittaa, että näppäimistö on alustettu. Tämä kehote voi ilmestyä erittäin nopeasti, joten sinun on tarkkailtava, että se näkyy, ja paina sitten <F2>. Jos painat <F2> ennen kuin sinua kehotetaan, tämä näppäinpainallukset menetetään.4.Jos odotat liian kauan ja käyttöjärjestelmän logo ilmestyy, odota, kunnes näet Microsoft Windows -työpöydän. Sammuta sitten tietokone ja yritä uudelleen.
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,400
    Kiitokset:
    888
    Pisteet:
    193
    Eipä tuossa tilanteessa taida olla muuta mahdollisuutta kuin koittaa, auttaako BIOSin resetointi irroittamalla RTC-patteri hetkeksi.

    Tuossa Dellin läppärissä RTC-patterin(, jota myös BIOS-patteriksi tai CMOS-patteriksi sanotaan,) irroittaminen ei ole mikään yksinkertainen juttu, vaan edellyttää läppärin purkamista ja emolevyn irroittamista(, kuten tarantella jo ennakoikin). Ohjeet siihen toki löytyy:
    https://www.parts-people.com/blog/2...7g-001-cmos-battery-removal-and-installation/
    Sama videona:

    View: https://www.youtube.com/watch?v=RAch72ekP78
     
  9. DOS-Tumpelo

    DOS-Tumpelo Newbie

    Liittynyt:
    27.10.2019
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Hei,
    ja kiitos kaiklle vastanneille. Alkaa tosiaan näyttää siltä, että video pyörimään ja ruuvari käteen...
    Olis ne voineet laittaa sen CMOS-patterin vähän helpompaan paikkaan. Jos joudun tosiaan noin paljon purkamaan, siirtyy tämän läppärin patteri pitkien piuhojen päähän helpompaan paikkaan.
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Ei tuota paristo resettiä tule käyttää kuin ihan poikkeustapauksissa. Se nollaa kaikki asetukset päiväys ja aika-asetuksia myöden. Ne pitää joka nollauksen jälkeen uudelleen asettaa.
     
  11. DOS-Tumpelo

    DOS-Tumpelo Newbie

    Liittynyt:
    27.10.2019
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Juu ei, en ajatellutkaan tehdä sitä muuten kuin tämänlaisissa hätätilanteissa :)
     
  12. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,407
    Kiitokset:
    3,655
    Pisteet:
    223
    30 vuoden pc-käytön aikana ei ole kertaakaan tarvinnut irrottaa patteria. Sen verran harvinaista että voit jättää möykyn entiselle paikalleen vaikka joutuisitkin koneen purkamaan. Tuskin tuota tarvii toista kertaa tehdä.
     
  13. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,400
    Kiitokset:
    888
    Pisteet:
    193
    Tottahan tuo. Tuskin patterille edes löytyisi läppäristä vaihtoehtoista paikkaa, johon pääsisi paremmin käsiksi. Mutta se, mitä kannattaisi harkita, olisi uusia kyseinen patteri samalla, kun se on käsillä. Tuohan on jotain kuutisen vuotta vanha läppäri, joten vaihto voi tulla muuten eteen muutaman vuoden sisällä.

    Tuota johdollista mallia ei muuten löydy joka kaupasta. Itse asiassa sitä taitaa löytyä vain alan erikoisliikkeistä ja huolloista. Suomessa hinta vaihtelee 15 - 25 €
     

Jaa tämä sivu