1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Deadwatc bluescreen, bioksen ajurit vai mikä?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi RatCon 21.04.2018.

  1. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,460
    Kiitokset:
    570
    Pisteet:
    173
    Kaveri hommas just koneen, Ryzen 1600, AB350 sekä 1070 Ti.
    BSOD herjaa aina 10min (tai jotain) bootista watchdogstime outtia, onko kyseessä emon biospäivityksen paikka vai mikä? Lisäks Nvidian ajureita ei saada asennettua, herjaa että ei ole sopiva tämän käyttiksen kanssa (win10 home, double check tehty. Win10 64-bit ja tarkistin että latasin oikeet. Aivan uudet osat.
     
    Viimeksi muokattu: 21.04.2018
  2.  
  3. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,997
    Kiitokset:
    138
    Pisteet:
    73
    Netti tarjoaa virtalähteen vaihtoa.

    T: Vesku
     
  4. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,460
    Kiitokset:
    570
    Pisteet:
    173
    Virtalähde toiminut broidin koneessa Battlefield 1:ssä tunnin verran, en jaksa uskoa että powerissa vika. Samoin chipset ajurit asennettu, mutta näyttiksen ajureita se ei suostu asentaan, enkä ymmärrä miksi. Sekään ei voi olla powerista johtuva ongelma.
     
  5. Pekkavaltteri

    Pekkavaltteri Active member

    Liittynyt:
    15.09.2017
    Viestejä:
    826
    Kiitokset:
    222
    Pisteet:
    53
    Eipä se biospäivitys hankala homma ole, niin uusinta sisään vain. En tosin usko että ongelmaa korjaa :confused:
     
  6. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,460
    Kiitokset:
    570
    Pisteet:
    173
    No täs kerätään koht kaikki maholliset vinkit vastaan, kun mikään ei toimi. Joku 5 tai 10min koneella voi olla, sit kone jämähtää eikä hiiri liiku. Sit hetki ja BSOD. Emmä tiedä mitä mä edes kokeilisin seuraavaks...

    Jos tänään kenelläkään ei tule ideaa, niin harkitsen vakavasti liikkeeseen viemistä.. Se on kohta edessä.
     
    Viimeksi muokattu: 21.04.2018
  7. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,997
    Kiitokset:
    138
    Pisteet:
    73
    ^
    Rautatason vikaa tarjoillaaan...
    Ottaen huomioon, että tuo on tuota ajurinhakuohjelmaa tarjoava sivusto, Driver Easy:ä en olisi ekana asentamassa...

    T: Vesku
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,025
    Kiitokset:
    712
    Pisteet:
    123
  9. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,460
    Kiitokset:
    570
    Pisteet:
    173
    Tossa on hyvin monta käyty läpi.

    Windows 10 asennettu, muut levyasemat alustettiin myös, joten ainoalle C: osiolle uuteen Intenson SSD levyyn osionti ja windows. Sit emolevyn mukana tullu cd-levy sisään, chipset ja muut ääni yms ajurit ajettu. Näyttiksen kohalla huomasin että näitä en pysty, windows näyttäny oikeen mitään näytönohjaimen kohalla. CPU-Z kyllä tunnisti heti että 1070 Ti grafiikkana. Näyttis, Ryzen 1600 ja 2x8Gt muistikitti uusia. Bioksesta tarkistin, kokeilin alkuun 3200Mhz kelloja ja varmuuden vuoks vakio 2400mhz. Ei vaikutusta. Windows asennettii uudestaan, epäilin että joku kusi asennuksessa. Ei tuottanu tulosta, lämmöt pysyy kokoajan alle 60 prossussa.


    Varsinki näyttiksen ajurit hämäs ja paljon.
    Latasin uudelleen tarkasti ja varmistin että menee oikeen. Win10 64-bit ja valikosta 1070 ja varmasti ti malli. Mut ei. Asennusohjelma alkaa, sit stoppaa ja sanoo ettei ajurit oo yhteensopivat laitteston kanssa. En ymmärrä.
     
    Viimeksi muokattu: 21.04.2018
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,025
    Kiitokset:
    712
    Pisteet:
    123
    Kokeilitko Nvidiaan sivulla automaattista näytönohjaimen tunnistamista. Mitä se sanoo?

    edit: yksi vaihtoehto on asentaa se Experiencen avulla.
    edit:
    Annoithan asennusohjelman tehdä nuo asiat automaattisesti osioiden poiston jälkeen?
     
    Viimeksi muokattu: 21.04.2018
  11. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,460
    Kiitokset:
    570
    Pisteet:
    173
    Automaattista kokeilin myös, mut se tarjoaa ladattavaks ihan saman kopion siitä whql paketista.
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,025
    Kiitokset:
    712
    Pisteet:
    123
    Kokeile sitten Experienceä, mitä se tekee.
     
  13. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,460
    Kiitokset:
    570
    Pisteet:
    173
    Täs on ongelma se, että tulin välissä himaan kun koneen omistajat lähti johonki ninja treeneihin missä lyödyään toisia kepeillä. Anyway, mulla on siis joku 3-4 tuntia aikaa keksiä mitä mä aion kokeilla, ja sit ajan sinne takas. En siis nyt oo sen koneen äärellä. Experiencen voin kirjottaa kyl ylös, sekä kattoa auttaako ollenkaan.
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,025
    Kiitokset:
    712
    Pisteet:
    123
  15. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,460
    Kiitokset:
    570
    Pisteet:
    173
    Suoraan paketista, tilattu just systemasta.
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,025
    Kiitokset:
    712
    Pisteet:
    123
    Kokeilitko muuten paketin mukana tulleelta ajurilevykeeltä asentaa ajuria?
     
  17. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,460
    Kiitokset:
    570
    Pisteet:
    173
    En, mutta en usko että on merkitystä. Whql ajurit on hyvin epäsopivia, useinmiten ne on epävakaita mutta asentuvat kuitenkin. Voin mä ajurilevyn katsoa kanssa, mut epäilen. Samalla voin kattoo sen experiencen. Kerään just muistilistaa illaks.
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,025
    Kiitokset:
    712
    Pisteet:
    123
    Kannattaa ensi kokeilla ajurilevykkeeltä asentaa ja sen jälkeen Experience voi päivittää sen.
    Jos tämä ei toimi, niin sitten voi alkaa hakea vikaa tai palauttaa näyttiksen.
     
  19. Wiki1

    Wiki1 Regular member

    Liittynyt:
    03.01.2012
    Viestejä:
    125
    Kiitokset:
    12
    Pisteet:
    28
    Kertooko eventvwr.exe mitään ihmeellistä ajalta ennen kuin kone kaatuu? Itsellä on yhdessä koneessa vähän saman tapainen ongelma, joka esiintyy vain harvoin enkä ole keksinyt siihen mitään ratkaisua. Pystytkö testaamaan näyttistä muussa koneessa/toista näyttistä tässä? Itsellä nimittäin koneet toimineet moitteettomasti kun vaihdoin näyttikset kahden koneen välillä päittäin.
     
  20. Fredor

    Fredor Member

    Liittynyt:
    08.02.2017
    Viestejä:
    85
    Kiitokset:
    17
    Pisteet:
    18
    Viimeksi muokattu: 21.04.2018
  21. RatCon

    RatCon Senior member

    Liittynyt:
    18.01.2010
    Viestejä:
    9,460
    Kiitokset:
    570
    Pisteet:
    173
    Annoin sille Win10 Pro lisenssin, alko asentamaan windowssia.
    Viimesten kyselyjen aikana, oliko nyt siinä kohtaa kun se tarjos windows tilin luomista koko paska jääty. Taas. Toi on käyny mulla aikasemmin, ja toi bluescreen tuli aina vastaavan kaatumisen jälkeen.

    Mä haistan rikinäistä tuotetta myyjältä, vai voiko olla muuta vaihtoehtoo jos edes winukkaa ei saada asennettua?

    @tarantella
    https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

    Tuo vissiin?
     
    Viimeksi muokattu: 22.04.2018

Jaa tämä sivu