1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

DDr2 Muistien sijoittelu

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi qwerty16 14.03.2014.

  1. qwerty16

    qwerty16 Regular member

    Liittynyt:
    14.02.2014
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Miten DDR2 muistikammat kannattaa sijoittaa, minulla on 4 slottia ja ne on erikseen, niin, että toiset 2 slottia on "pari" ja toiset 2 kans, nyt kuitenkin minulla on molemmissa 1GB DD2 (olivat liikkeessä asentaneet sen noin en tiedä miksi) Ja nyt Ostin 2X2GB DDR2 muistia, jotka ovat identtiset keskenään, niin miten minun kannattaa sijoittaa nuo muistit?

    Kiitos :)
     
  2.  
  3. BforeDusk

    BforeDusk Senior member

    Liittynyt:
    15.09.2006
    Viestejä:
    6,570
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    118
    Emoissa on eri tapoja noihin sloteihin. Yksi tapa on yleisempi kuin muut mutta ei päde kaikkiin. Älä ikinä usko jos joku sano ... sen yleisimmän (= "mullakin ne on näin")

    Katsot emon manuaalista miten ne ovat dual channel tilassa (jos tätä edes haluat).
    Dual channel voi olla saman väriset slotit, eri väriset slotit, vierekkäiset (1,2 / 3,4) ja 1-3 tai 2-4 (kun numeroidaan slotit riviksi).

    Kun et emosi merkkiä kerro niin ei voi googlaten etsiä manuaalia joka kertoo asian todellisuuden.

    En muista näkeekö muillakin tavoilla (winukassa, biosissa) ainakin ohjelma cpu-z näyttää välilehdellään onko muisiti dual channelissä.
    Eli sillä ja kokeillen onnistuu, jos et manuaalia jaksa kaivaa.

    Ja tietty samanlaiset 1GB kampa parin voit laittaa rinnalle dualiin, jos käyttis on 64bit. 32bit käyttis ei osaa laskea avaruuttaa kuinj 4GB.
    Eri valmistajien ja mallien kammat voivat olla keskenään yhteensopimattomat ja bsodia tai muutta häikkää voi syntyä 1GB kampojen kanssa. Ja tyytyminen on vain noihin 2x2GB.
    Kokeilla voi tahallaan laittaa ne ei dual tilaan.
     
    Viimeksi muokattu: 14.03.2014
  4. qwerty16

    qwerty16 Regular member

    Liittynyt:
    14.02.2014
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Hei, Emo intel P5B
     
  5. BforeDusk

    BforeDusk Senior member

    Liittynyt:
    15.09.2006
    Viestejä:
    6,570
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    118
    Lue lisäys jonka editoin edelliseen.
     
  6. qwerty16

    qwerty16 Regular member

    Liittynyt:
    14.02.2014
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Joo, dual channeleissä on kammat 2x1GB, mutta mulla on nyt 2x2GB kammat jotka pitäs lisätä noiden 2x1GBs kanssa. Niin se, että miten ne sijoitan on kysymys.
     
    Viimeksi muokattu: 14.03.2014
  7. BforeDusk

    BforeDusk Senior member

    Liittynyt:
    15.09.2006
    Viestejä:
    6,570
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    118
    Jos sulla on siellä ollut 2 kampaa dualina, niin kahteen tyhjään slotiin menee 2 samanlaista kampaa dualiksi.
    (Jos on ollut 4 kampaa niin kokeillen ja cpu-z tai manuaalista katsoen mitkä slotit tyhjäksi ja 2GB kammat tilalle.)

    Jollainhan sä kait nytkin näät että ovat dualina, eteenkin jos vain 2x1GB kammat.
    Googlaa tuo emon nimi ja manual perään niin löydät sen. Osaat kyllä itsekkin.
     
  8. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,350
    Kiitokset:
    424
    Pisteet:
    143
    mielestäni järkevin olisi heittää, kammat *väri väriin*
    eli esim 1gb kammat mustiin, ja uudet kammat keltaisiin, yms
     
  9. qwerty16

    qwerty16 Regular member

    Liittynyt:
    14.02.2014
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Joo, tein juurikin noin, mutta nyt kone ei käynnisty windowsiin asti, kammat ovat kyllä pohjassa ja oikein päin, mutta tarvitseeko kone jonkun ajan käsittääkseen, että nyt keskusmuistia onkin 4GB enemmän? vai eikö nuo paikat sitten muka tue 2GB kampoja? Missähän lie vika?
     
    Viimeksi muokattu: 14.03.2014
  10. Gereti

    Gereti Senior member

    Liittynyt:
    08.10.2011
    Viestejä:
    8,350
    Kiitokset:
    424
    Pisteet:
    143
    siis, sinulal oli kellotusasetukset päällä ja löit lisämuistit paikalleen?

    nyt se biosin puhdistus, ja uudelleen kokeilu,
     
  11. qwerty16

    qwerty16 Regular member

    Liittynyt:
    14.02.2014
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    siis, sinulal oli kellotusasetukset päällä ja löit lisämuistit paikalleen?

    nyt se biosin puhdistus, ja uudelleen kokeilu,[/quote]

    Niin muuten oli! se on varmaan se syy miks ei toiminut? Eli jos teen näin meneekö oikein?

    Palautan oletusasetukset pitämällä BIOSI:n paristoa irti niin kauan, kuin on tarpeen.

    Sammutan koneen, asetan kammat väri väriin ja käynnistän tietokoneen.

    Ja sitten vasta mahd. Kellotukset jos on enää tarvetta.
     
    Viimeksi muokattu: 14.03.2014
  12. BforeDusk

    BforeDusk Senior member

    Liittynyt:
    15.09.2006
    Viestejä:
    6,570
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    118
    Emon pitäisi tukea 8GB asti eli 4x2GB.
    Onko 2GB sitten muuten sopivat? 800MHz?

    Kaikki kammat irti ja kokeilet yhdellä 2GB:llä, sitten toisella, sitten 2 niitä kimpassa, sitten kimpassa 1GB kampojen kanssa.

    Eteenkin merkkikoneiden bios tehdas asetuksena on X määrä ramia. Kun se muuttuu, bios laskee ramin määrän joka kestää suht pitkään. Uusi määrä taltioituu sitten biosiin.
    (!Pariston simahdettua ja töpseli irti => joka bootti on hidasta.)
    Tämä vaan tiedoksi jos nollaat biosin.
    (Perus emojen biosiin ei välttämättä ole mitään "ulosmyynti" määrää ramille asetettu.)

    Ihan ehdoton eka on että testaat kuumankin 2GB kamman yksistään, että kone huolii sen. Ja voit kokeilla myös että joka slotissa muisti toimii.
     
  13. qwerty16

    qwerty16 Regular member

    Liittynyt:
    14.02.2014
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26


    Kiitos hyvistä vinkeistä. Joo, Nyt ollaan jännän äärellä.. DDR2 kampoja on laskujeni mukaan 2x1GB+1x2GB ja CPU-Z sanoo, että Muistia on 2GB ja Single mode. sitten jos lisään neljännen kamman tuohon (1x1GB DDR2), niin näyttöön ei tule ollenkaan virtoja. Olisiko kellään nyt ideoita missä mahdollinen vika on? Koneen kaikki 4 muistipaikkaa tuntusivat toimivan.

    joten en saa mitenkään noita 2x2GB kampoja toimimaan dualissa.
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2014

Jaa tämä sivu