1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

DC++ opas

Viestiketju Käyttäjien tekemät oppaat -osiossa. Ketjun avasi LcD 18.01.2006.

  1. LcD

    LcD Regular member

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    1,214
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Tämä nyt on tällainen perus-pikaopas. Jos jollakin on huomautuksia tai ehdotuksia mitä kannattaisi lisätä/korjata, niin kertokaa. Kysymyksiäkin saa esittää.
    _________________________________________________________________________

    [bold]Sisällys:[/bold]
    [bold]1.DC++ 0.68 asennus[/bold]
    [bold]2.Asetukset[/bold]
    [bold]3.Peruskäyttö[/bold]

    _________________________________________________________________________

    [bold]1.DC++ 0.68 asennus[/bold]
    Uusimman version DC++:sta löydät täältä:http://fin.afterdawn.com/ohjelmat/p2p_ohjelmat/p2p_ohjelmat/dcplusplus.cfm

    Lataa se ja klikkaa sen jälkeen asennuskuvaketta.




    [​IMG]
    Lue pikaisesti lisenssiehdot ja hyväksy ne ruksaamalla "I accept the terms in the License Agreement". Mene eteenpäin painamalla "Next"




    [​IMG]
    Valitse mitkä ohjelman osat haluat asennettavaksi. Kaikki voi hyvin pitää. Mene eteenpäin painamalla "Next"



    [​IMG]
    1.Valitse paikka mihin DC++ asennetaan joko klikkaamalla "Browse" ja valitsemalla paikka hakemistosta, tai kirjoittamalla polku suoraan ikkunassa olevaan kentään.
    2. Paina "Install" ja asennus on vähänajan päästä valmis valmis.
    __________________________________________________________________________

    [bold]2.Asetukset[/bold]

    Käynnistä DC++ ja mene asetuksiin klikkaamalla tätä kuvaketta yläreunasta:[​IMG]




    [​IMG]
    "Personal Information" välilehdessä täytät henkilökohtaisia tietoja:
    1."Nick":in kohdalle käyttäjänimesi, joka näkyy hubeilla.
    2."Email"in kohdalle sähköpostisi(ei pakollinen)
    3."Description"in kohdalle voit laittaa jonkinlaisen kuvauksen itsestäsi, esim. liittymä nopeus yms. Tiedot näkyy hubin käyttäjälistassa.(ei ole pakollinen täytettäväksi)
    4."Max upload speed" kohdasta valitset sen nopeuden, mikä on lähinnä sinun liittymän nopeuttasi.




    [​IMG]
    Seuraavaksi mene "Connection settings" välilehteen.

    1.Valitse "Direct connection" jos sinulla on suora yhteys internetiin, eikä sinulla ole mitään palomuuria käytössä.

    2.Valitse "Firewall with UPnP" kohtaan ruksi, jos sinulla on käytössä Windows Xp ja palomuuri, joka tukee tätä UPnP standardia.

    3.Valitse "Firewall with manual port forwarding" kun haluat olla aktiivitilassa:

    "External/WAN IP" kohtaan kirjoitat ulkoisen ip:esi. Ulkoisen ip: esi saat selville vaikka täältä:http://myip.is/

    "TCP/UDP" laatikkoihin laitat tarvitsevat portit, vaikka 1412. Portit pitää aukaista käytössä olevan palomuurin asetuksista, ja jos olet nat:in takana, pitää portit aukaista myös modeemin asetuksista.

    Löydät lisää hyviä ohjeita aktiivitilan saamiseksi hannu80:en tekemästä oppaasta: http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/272719

    Aktiivitila on aina suositeltava, sillä silloin saat yhteyden kaikkiin käyttäjiin.


    4.Viimeisenä vaihtoehtona, laita "Firewall(passive, last resort)" kohtaan ruksi, jos haluat pasiivitilaan. Pasiivitilassa et saa yhteyttä muihin passiivitilassa oleviin käyttäjiin. Joillakin hubeilla on myös passiivitilassa olevien käyttäjien haku estetty.

    5. Pidä "Direct connection" kohdassa ruksi. Välityspalvelimen käyttöä en tähän nyt ole jaksanut laittaa.




    [​IMG]
    Seuraavaksi mene "Sharing" välilehteen, valitseeksesi mitä laitat jakoon.

    1.Mene "Add folder" ja valitse hakemistosta kansiot, missä tiedostot, jotka haluat laittaa jakoon on. Kun olet valinnut ne, ilmestyy uusi ikkuna ja DC tarkistaa tiedostot. Jos olet valinnut kansion, jolla on paljonkin kokoa, klikkaa "Run in background" niin DC tarkistaa tiedostoja taustalla ja voit tehdä samalla jotain muuta.

    2.Jos haluat poistaa jaoistasi jonkin kansion, klikkaa sitä ikkunasta ja sen jälkeen "Remove".

    3.Jos haluat nimetä kansion joksikin muuksi, klikkaa kansiota ikkunasta ja paina "Rename".

    4.Tässä kohtaa valitset kuinka monta solttia sinulla on käytössä. Tämä määrää, kuinka monta käyttäjää voi ladata sinulta yhtäaikaa. Yleensä hubilla on jokin minimiraja siitä, kuinka monta solttia pitää olla/per hubi




    [​IMG]
    Voit halutessa muuttaa DC++:an suomenkieliseksi. Suomen kielipaketin saat täältä:http://sourceforge.net/tracker/?atid=460289&group_id=40287&func=browse
    Mene "Appearance" välilehteen ja valitse "Browse" "Language file" kohdasta ja hae lataamasi kielipaketti sieltä mihin sen latasit valikosta.

    2. Lopuksi kun asetukset on valmiit, paina OK.

    ___________________________________________________________________________

    [bold]Peruskäyttö[/bold]


    [​IMG]
    Mene hubilistaan valitsemalla tämä kuvake ylälaidasta[​IMG]

    1. Vähänajan päästä hubilista päivittyy, ja siihen ilmestyy hubit. Liity johonkin hubiin kaksoisklikkaamalla sitä. Hubi aukeaa uuteen ikkunaan ja vähänajan päästä olet yhdistetty siihen. Voi olla että et saa yhteyttä jollekkin hubille, esim. sen takia, että sinun jakoraja on liian pieni, tai että sinulla ei ole tarpeeksi montaa solttia auki/per hubi.
    2. Tässä voit suodattaa hubilistaa. Jos haluat vain esim. suomalaisia hubeja näkyviin, kirjoita "Filter" kenttään "fin" ja klikkaa "Configure"



    [​IMG]
    Sitten haku. Kun olet saanut hubiin tai pariin yhteyden, mene hakuikkunaan painamalla tätä kuvaketta:[​IMG]

    1. Kirjoita tähän kenttään hakusana, jolla löydät haluamaasi.
    2.Tarkentaaksesi hakutulosta, valitse "File type" valikosta, minkälainen tiedosto hakemasi tiedosto on.
    3.Ruksaa "Only users with free solts" jos haluat, että hakuun ilmestyy vain ne käyttäjät joilla on vapaita soltteja.
    4.Ruksaa "Only results with TTH root" jos haluat että haku hakee vain tiedostoja, joissa on TTH juuri. Tällaisten tiedostojen identtisten tiedostojen löytäminen onnistuu, ja näin keskeneräisen tiedoston lataamista voi jatkaa myös muilta käyttäjiltä.
    5.Valitse tästä mistä hubeilta etsit tiedostoja. "Only where I'm op" tarkoittaa, että haku hakee vain hubeilta joissa olet operaattori.
    6.Ja lopuksi paina "Search".

    Sitten DC alkaa hakea tiedostoja. Jos mitään ei tapahdu, kannattaa katsoa uudelleen asetuksia, ja laittaa pasiivitila päälle, jos ei muuta vaihtoehtoa ole.

    7. Kun hakutulokset on ilmestynyt, valitset mitä haluat ladata. Mene tiedoston kohdalle jonka haluat ladata,(kannattaa valita tiedosto, jota jakavalla on vapaa soltti, niin lataus alkaa heti) ja paina hiiren oikealla korvalla ja valitse "Download". Ladattava tiedosto ladataan kohdekansioon, minkä saa valittua asetuksista. Jos haluat tiedoston ladattavaksi jonnekkin muualle, valitse "Download to" ja hae paikka hakemistosta.



    [​IMG]
    Sitten DC alkaa latamaan tiedostoa.



    [​IMG]
    Jos lataus jää kesken, mene Latausjonoon (Download Queue) painamalla tätä kuvaketta yläkulmasta:[​IMG]
    Paina keskeneräistä tiedostoa hiiren oikealla korvalla ja valitse "Search for alternates" etsiäksesi vaihtoehtoisia tiedoston lähteitä. Tämä vaatii, että teidostolla on TTH juuri.

    [bold]EDIT:[/bold]typo
     
    Viimeksi muokattu: 09.06.2006
  2.  
  3. V-kos

    V-kos Regular member

    Liittynyt:
    13.03.2005
    Viestejä:
    1,345
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Erinomainen opas. Näitä DC++ hommiakin kysellään aika paljon niin tietääpähän linkata tähän.
     
  4. teppoI

    teppoI Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    30.04.2005
    Viestejä:
    4,166
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    48
    Kiitti sain sun Ohjeellas SrongDC:n toimimaan (ei löytänyt filuja)...kiitti..
     
  5. aaxxeell

    aaxxeell Regular member

    Liittynyt:
    28.07.2005
    Viestejä:
    2,145
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Loistavaa, uusimmasta DC++:sta opas :) Tähän tulee linkitettyä nyt useasti.
     
  6. Tarmo78

    Tarmo78 Regular member

    Liittynyt:
    04.07.2003
    Viestejä:
    610
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Pari kysymystä.
    Mitä noi Z ja T merkkaa tuossa latauspalkin alussa?
    Mistä ton System Log sivun saa pois, että se ei aikea, kun käynnistää DC:n?
     
  7. Jebulis

    Jebulis Guest

    Asetukset->ikkunat->auto-open at startup ja alin raksi poies.
     
  8. Tarmo78

    Tarmo78 Regular member

    Liittynyt:
    04.07.2003
    Viestejä:
    610
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Kiitos.
    Löytyykäö vielä noille T ja Z kirjaimille selitys?
     
  9. LcD

    LcD Regular member

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    1,214
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Siis mitä kirjaimia sinä tarkoitat? Itselle ei pistä silmään nyt ollenkaan...

    EDIT: back back.. nyt huomasin, hetkinen..
    EDIT2: Ei voi kyllä sanoa kuin että: Ei hajuakaan. Joku fiksumpi saa nyt auttaa.
     
    Viimeksi muokattu: 21.01.2006
  10. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,215
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    128
    "[T] = TTH check on, [Z] = zlib on, [R] = rollback performed, = secure"

    http://tweakers.net/meuktracker/11537

    "When transfering data with a compatible client, DC++ will try to use ZLIB compression with integrity checks. This uses some CPU cycles, but can dramatically speed up transfers of uncompressed files as well as ensure file integrity (reduce the chance of corruption to near zero).Enable if unsure."

    http://www.revconnect.com/help.php?settings_advanced

     
  11. CRWtrue

    CRWtrue Member

    Liittynyt:
    03.04.2005
    Viestejä:
    13
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    mites toi turvallisuuden laita tossa actictive tilassa verrattuna tohon passive tilaan. Mulla on tällä hetkellä windowsxp palomuuri käytössä, kannataisko käyttää sitä vai virusohjelman mukana tullutta palomuuria ton dc:n kanssa?
     
  12. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,215
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    128
    Sanotaanko näin, että käytit sitten DC++ ohjelmaa tai et, niin tuo XP:n palomuuri on silti lähinnä vain huono vitsi.

    Eli laita erillinen palomuurisofta. (vaikka sitten se mukana tullut)
     
  13. Mikko04

    Mikko04 Member

    Liittynyt:
    11.01.2004
    Viestejä:
    43
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    "Could not open target file: Laite ei ole valmiina" Mikä toi virhe ilmoitus on. Esiintyy kun yrittää ladata joltain ja slotteja riittää mutta ei vain lähde tulemaan vaan työntää tota statukseen. Ei mikään tunnu auttavan.
     
  14. anibus

    anibus Member

    Liittynyt:
    29.08.2004
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Heippa!
    Mikä on tuo NAT? Muutin juuri ja jouduin vaihtamaan nettiliittymän elisaksi, eikä dc++ toimi enää samoilla asetuksilla. En käsitä missä vika on :( Mulla on tuo ihan normaali DSL laajakaista..jos joku tietää missä vika saattais olla...ehdotuksia otetaan vastaan.

    -anibus
     
  15. LcD

    LcD Regular member

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    1,214
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
  16. anibus

    anibus Member

    Liittynyt:
    29.08.2004
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    ...???
    Joo mutta mikä ihme on;

    a)Verkkopääte

    b)porttien uudelleenohjaus (miten tehdään?)

    c)verkkopäätteen NAT-asetuksiin tehtävä...(miten onnistuu, missä on tuo paikka jossa voi nuo muutokset tehdä?)

    d)Eli avataan halutut sisäverkon IP-osoitteet ja portit..(miten tapahtuu?)

    e)Tämän takia p2p-ohjelmien sisäänpäin tuleva liikenne
    internetistä on sallittava, jotta ohjelmat toimisivat kunnolla..(what?? miten sen teen?)

    Sori hei et oon tällainen tumpelo tässä, mutta en vaan voi käsittää miksi täällä DC++ asetukset on niin paljon vaikeemmat kun kaapelialueilla. Kaapelin kanssa ei ollu mitään ongelmaa. nyt kun on Elisan laajakaista,eikä mikään toimikaan.... AAARGGGGHHHH!

    KIITTI JAKSAMISESTA!

    -anibus
     
  17. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,215
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    128
    a) Verkkopääte on se laite johon tulee puhelinpistorasiasta johto. Eli se xDSL-modeemi.

    b) Porttiohjaus tehdään modeemin asetuksiin. Jokaisessa modeemissa on hieman erilainen hallintaohjelma, joten tarkkaa ohjetta ei voi antaa ennen kuin tietää sen verkkopäätteesi merkin ja mallin.

    c) Juurikin tuo yllä mainittu ^^ Eli NAT on Network Address Translation. Tämän ominaisuuden vuoksi pitää porttiohjaus tehdä jos haluaa käyttää esim. DC++:saa aktiivina.

    d) Ohjataan ulkoa tuleva liikenne tietystä portista tiettyyn sisäverkon ip-osoitteeseen, eli sinun koneellesi.

    e) Yep, eli juurikin tuo porttiohjaus on tehtävä. (joskus myös modeemin palomuuriin on tehtävä sääntö)

    Ei haittaa vaikka hieman newbie onkin. Vastataan kyllä kysymykseen kuin kysymykseen kun se on vain asiallisesti esitetty. :)

    btw. yksi viesti riittää kyllä, deletoin viestisi tuolta toisesta ketjusta...
     
    Viimeksi muokattu: 09.06.2006
  18. Anteri

    Anteri Guest

    Kiitos erittäin paljon tämän ohjeen luojalle! :D
     
  19. anibus

    anibus Member

    Liittynyt:
    29.08.2004
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mulla on tuo SpeedStream 6515 modeemi. Jos osaat jeesata niiden modemmien säätöjen kanssa, voisin ehkä onnistuakin... :)

    -anibus
     
  20. Thompsonh

    Thompsonh Guest

    Eli no moi, toimiiko se silleen että laittaa kumpaankin numerot "1412" ? jos viititte vastaa sähkäriin niin kiitos eli sähkäri on sitten *edit by pkaksp*
     
    Moderaattorin viimeksi muokkaama: 05.08.2006
  21. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,215
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    128
    Ei sähköpostiosoitteita kiitos.

    Mitä tarkoitat tuolla numeroiden laittamisella?
     

Jaa tämä sivu