1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Dc käyttäjien ajojahti jatkuu

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi tinnu 09.03.2006.

Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.
 1. Ylke

  Ylke Regular member

  Liittynyt:
  28.08.2004
  Viestejä:
  3,280
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  No ei pidä :DD Kiitos päivän nauruista :D
   
 2.  
 3. Mestaus

  Mestaus Regular member

  Liittynyt:
  21.12.2005
  Viestejä:
  1,141
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Joo ei mit.Itekkin repesin kun kuulin tuon jutun ;DDDDDHAHAHAHHAHAHAHA.Kaveri vain jaksaa minulle tuota väittää.
   
  Viimeksi muokattu: 20.04.2006
 4. Pyhimys

  Pyhimys Regular member

  Liittynyt:
  13.08.2001
  Viestejä:
  891
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Luuletko, että ne käy joka asunnossa kattomassa tietokoneiden työpöydät? Ja ei kattois edes käynnistävalikkoa? :D
   
 5. Mestaus

  Mestaus Regular member

  Liittynyt:
  21.12.2005
  Viestejä:
  1,141
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Kyllähän ton tietää ,mutta kysyin,eipä tuossa menetä mitään.Aivan huvinvuoksi.
   
 6. DJhessu

  DJhessu Member

  Liittynyt:
  15.02.2004
  Viestejä:
  14
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Poliisi katkaisi miehen kädet kirveellä että se ei enää pystyisi warettaa. Pitääkö tuo paikkaansa?
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2006
 7. BlackL7s

  BlackL7s Regular member

  Liittynyt:
  26.08.2005
  Viestejä:
  710
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tottakai se pitää...
   
 8. hande89

  hande89 Regular member

  Liittynyt:
  18.01.2004
  Viestejä:
  168
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Näkyykö muka niistä ISP:n logeista mitä tiedostoja on siirrelty? Ja tosiaan niinkuin joku tuossa aiemmin jo asian ilmaisi, tiedoston nimi ei ole mikään tae tiedoston sisällöstä ja ainoastaan tekijänoikeuksien haltija tai häntä/heitä edystava järjestö voi nostaa syytteen, ei poliisi.
   
 9. Peppi_

  Peppi_ Regular member

  Liittynyt:
  28.03.2006
  Viestejä:
  290
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  ISP logeissa ei näy mitään tiedostonjen nimiä. ISP logeja ei jaella ulkopuolisille, ei edes viranomaisille ihan noin vain ilman tutkintapyyntöä ja ja lupaa 'ylemmältä' taholta poliisilaitoksesta.
  MEillä täällä suomessa on vielä toistaiseksi (ja toivottavasti karpela ei sitä(kin) muuta) aika tiukka yksityisyydensuoja ja se pätee myös verkkoliikenteeseen. Ja se on piste.! ainakin noita isp logeja pelkääville.
   
 10. Mestaus

  Mestaus Regular member

  Liittynyt:
  21.12.2005
  Viestejä:
  1,141
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Helvetti sen kamman kanssa.Pois sieltä se.
   
 11. acido

  acido Regular member

  Liittynyt:
  06.05.2005
  Viestejä:
  771
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  @Peppi_

  Kiinnostaa, että mitä niistä logeista sitten saa selville? Varmaan ainakin sen mihin IP-osoitteisiin on ollut tiedonsiirtoyhteydessä? Näkyykö siirtyneen datan määrää tms?
   
 12. hande89

  hande89 Regular member

  Liittynyt:
  18.01.2004
  Viestejä:
  168
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
 13. ajs

  ajs Regular member

  Liittynyt:
  01.03.2002
  Viestejä:
  882
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  lainaus:http://www.itviikko.fi/uutiset/uutisalue.asp?alue=viikko&UutisID=60235

  Melko kärjistetty vertaus, mutta samaa taktiikkaahan levy-yhtiöt ovat käyttäneeet: Ilmoittavat menettämänsä miljardit laskelmissa joiden mukaan jokainen ladattu kappale olisi ostettu heiltä jos sitä ei olisi voinut ladata vertaisverkosta.
   
 14. Peppi_

  Peppi_ Regular member

  Liittynyt:
  28.03.2006
  Viestejä:
  290
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  "Kiinnostaa, että mitä niistä logeista sitten saa selville?"

  Perus settiähän aina näkyy. pakettien (siis ei tiodostojen) lähde, kohde, portti, ttl, protokolla, koko...
  Käytännössä taitaa riippua vähän isp:stä. En tiedä, ette onko jossain säädetty minimimäärää tiedoista ja säilytysajoista, mutta jos on niin sehän löytyy jostain pykälästä ja luultavammin niiden minimien mukaan mennään. Ongelmatilanteissa ja pyydettäessä sitten logitetaan enemmin.

  Nuo logit on (olisi) oikeasti ihan järjetön määrä tietoa eikä sitä tietoa kannata kauhean pitkään säilytellä missään vapaaehtoisesti. Sen datamäärän säilytys ja tallennus ei ole ihan ilmaista ja se ei tuota ISP:lle euron euroa kun ei sitä voi kenelekkään myydäkkään. Se on pelkkä menoerä ilman mitään hyötyä. Mikään voittoatavoitteleva yritys ei pidä ylimääräisiä kuluja. Eli logit roskiin mahdollisimman nopeasti.
   
 15. acido

  acido Regular member

  Liittynyt:
  06.05.2005
  Viestejä:
  771
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tulihan tuo direktiivi isp:iden tietojensälytyvelvollisuudesta jo voimaan viime vuoden puolella. Aika hurjaa vakoilua "terrorismin" estämiseksi, josta kansanedustaja Jyrki Kasvi kirjoittaa ansiokkaasti:
  http://www.kasvi.org/index.php?id=506

  Että skype ja p2p käyttöön ja kännykät roskiin ;)
   
 16. noobster

  noobster Guest

  niin kiva lukea että kasvi on kirjoittanut ansiokkaasti,
  pelkät kirjoitukset vaan ei riitä... (offtopic)
  no lukaiskaapa läpi lakitekstiä noista teletunnisteista,
  aika huvittavaa tekstiä, "vähäisten viestintään liittyvien rikosten selvittämisestä" eli heppoiset on perusteet joilla yksityisyys voidaan mitätöidä?

  http://www.ficora.fi/suomi/tietoturva/svtluottamuksellisuus.htm
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 23.04.2006
 17. LaHoth

  LaHoth Guest

  <Yea right.. Tuskin mikään isp antaa tietoja ip osotteista sen takia, kun joku on jakanut paria tiedostoa dc:llä.>

  Varmasti antaa jos vaihtoehtona on oikeudenkäynti.(Menee naapurin lehmä nopeasti ojaan jos sillä pitää oman lehmän poissa sieltä)

  <Kyllähän se on pojat niin,että poliisi ilmestyy aamulla ovelle ilmoittamatta,jos kyseessä on rikostutkinta ja olet epäilty,ja takavarikoi vähän sitä sun tätä.Puhelinta käytetään silloin kun todistajia kutsutaan kuultaviksi.Jo pelkkiä television poliisisarjoja seuraamalla pikkulapsikin ymmärtää,että yksi rikostutkinnan avainasioita on estää olemassa olevien todisteiden hävittäminen.>

  Jäin kiini rikoksesta (pienessä humalassa varastin). Sain poliisilta kyydin kotiin. Aamulla tuli soitto että tuleppas käymään täälä laitoksella. Ja varmasti olin rikoksesta syytetty enkä todistaja ja kyseessä oli rikostutkinta.
  Olihan poliisilla jo todisteita (siis tässä DC++ jutussa) jos tyypin kovalevy olisi salaperäisesti tyhjentynyt olisi varmaankin tullut sakkoja todisteide hävittämisesetä ja poliisitutkinnan haittamisesta.
  Mistäs sen tietää vaikka poliisi olisi kopioinut laittomat tiedostot DC++:lla (todisteiksi) ettei todisteita voi hävittää.
  Jaa televisio sarjoja??? Tämä sälli varmaan hyppää pilvenpiirtäjän katolta siihen kankaiseen katokseen siinä etuoven edessä tai suihkulähteeseen ja selviää siitä hengissä. Niinhän se tvssäkin käy.

  <Varmaan törkeimmät tapaukset pannaankin tilille, varmasti. Mitään täysputsausta ei tule siitä syystä ettei se ole mahdollista taloudellisessa mielessä. Kuka maksaa 100000 euron esitutkinnat, jotta jollekin näpertelijälle saadaan 1000 egen vahingonkorvaustuomio. No ei ainakaan valtio, saati Sony tai sen sikailevat kaverit.>

  Tuomion saanut makasaa tutkinta, oikeuden käynti, uhrin asianajo yms. kulut. Rikos on rikos oli tekijällä varaa maksaa siitä tai ei.

  <Hubin ylläpitämisen nyt osaa lapsikin, se ei ole mikään mahdoton tehtävä. Kaverisi varmaan monien vuosien kokemuksella tietää myös että hubin ylläpito ei ole millään tavalla laitonta tai saatika rangaistavaa?
  Joten miksi sulkea täysin laillinen palvelu?>

  Laittoman materiaalin levittämiseen käytetty hubi ei ole laillinen palvelu. Siis esim. jos tietokonetta käytetään laittomuuksiin voidaan se takavarikoida valtiolle vaikka tietokone itsesään ei ole laiton.
  Hubin ylläpitäjä on vastuussa laittoman toiminna estämisestä.

  <Ei poliisikaan noin vaan saa toisten ip:tä. Tarttee internet operaattorilta erityisen luvan ja poliisi hakkeroi muka toisten koneille! Ei tommosta puppua voi uskoa.>

  Eikö poliisi muka voi saada lupaa? Jos et tiedä niin poliisilla on jopa tietomurtoihin ym. erikoistunut yksikkö että taitoa ja taitoa niiltä ainakin löytyy. Meinaatko että poliisi ei voi ajaa ylinopeutta jos ne pysäyttää ylinopeutta ajavaa rattijuoppoa?

  <Eikös ne poliisit joudu sitten itsekin warettamaan(jakamaan tiedostoja), että ne pääsevät jollekin tietylle hubille keräämään niitä tiedostolistoja ja ip-osoitteita?>

  Voi ne laillisiakin tiedostoja sinne jakaa.

  <Jos poliisit tulee sun koneelle tai joku muu kiertämällä sinun koneesi suojauksesi! niin se on tietomurto ja ei riitä mitenkään näytöksi oikeudessa! Joten joutuu se henkilö syytteeseen tietomurrosta!>

  Jos menet jonkun autoon on se automurto ja jos poliisi menee autoon on
  se tutkintaa. Niilä pitää olla perusteltu syy tutkintaan esim.huumeet.
  Jos joku jakaa yhden laittoman tiedoston verkossa on perusteltu syy tutkia löytyykö koneelta lisää laittomia tiedostoja.

  <Vakoiluun sun muuhun tietomurtoon tarvitaan oikeuden lupa, joka ei heltiä ihan helposti ilman kunnollista näyttöä. >

  Perustele. Kotietsintään ei tietääkseni tarvita kuin poliisin lupa (muistaakseni lähimmän poliisilaitoksen johtajan. Johtaja vastuussa jos oikeus päättää että kotietsintään ei ole ollut perusteita.).
  Eikö jakolistat hubilta ole kunnollista näyttöä.

  <No eihän ne poliisit voi ilman lupaa mennä kenenkään koneelle katteleen, siellä voisi olla vaikka oman yrityksen kaikki tärkeät laskut, paperit yms...>

  Poliisi voi saada luottamuksellisia tietoja, rankaistavaa jos niitä käytetään väärin. Siis poliisi on vaitiolovelvollinen.(En tunne laki pykäliä että en osaa mitä tietoja eivä saa selvittää mutta kaikkea tietoa ei ole suojattu yksityisyyttä koskevalla lailla.) Jos poliisi hyvästä syystä tutkii jonkun taskut ja loytää esim. psygologin diagnoosin(oletan että poliisilla ei ole oikeutta jonkun mielenterveyttä koskeviin tietoihin) ei poliisi varmasti saa rangaistusta siitä että on saanut selville että kyseinen henkilö on todistettavasti hullu. Jos poliisi ilmoittaa asiasta lehdistolle tai muille asiaankuulumattomille tahoille saa poliisi rangaistuksen ja menettää työnsä.

  Niin ja kun on lehtissä ollut noita oikeudenkäynti juttuja ollut koskien tiedoston jakoa en yhtään ylläty jos tinnun juttu on totta.

  Saisko tinnu tietoja asiasta? Jos oikeudenkäynnin päivä on tiedossa tuttavasi on saanut haasteen mistä näkee mm. asian numeron, oikeuden istunnon ajan ja paikan, mistä syytetään ja minkä lainpykälien vuoksi,
  ketkä ovat syyttäjä, vastaajat ja asianomistajat. nämä tiedot ovat varmaankin julkisia vaikka tutkinta materiaali olisi salaista. Itseäni
  ei niinkään kiinnosta mutta näitä tietoja ei voi väitää huhuiksi tai paskapuheeksi. Tai voi mutta ne voi myös tarkistaa paikkansapitäviksi.


   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 29.04.2006
 18. Zenerdi

  Zenerdi Member

  Liittynyt:
  20.12.2005
  Viestejä:
  47
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Loistavaa tekstiä LaHoth. Nyt ei pitäisi olla mitään epäselvää noissa asioissa.
   
 19. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,231
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
  Hubi ei levitä mitään laitonta tavaraa.

  Edit. hubin ylläpito on yhtä "laitonta" kuin messengerin tai ircin ylläpito

  Laita nyt oikeasti se telkkari kiinni ja tutustu @ real life. :)
   
  Viimeksi muokattu: 29.04.2006
 20. eduard0

  eduard0 Active member

  Liittynyt:
  27.06.2005
  Viestejä:
  1,396
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  @pkaksp: Niinhän se on, että hubi itsessään ei levitä laitonta materiaalia. Sama juttu on torrenttrackereiden kanssa, mutta miten kävikään Finreactorin tapauksessa... Käsittääkseni ylläpidon koneet takavarikoitiin.
   
 21. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,231
  Kiitokset:
  53
  Pisteet:
  128
  Vaikka asia onkin täysin eri, niin silti sen verran tuohon, että ks. tyypit eivät ole edes syytettynä tuosta sivuston ylläpidosta. Syytteet ylläpitäjiä koskevat myös laittoman tavaran jakamisesta etc.
   
Viestiketjun tila:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu