1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

DC++ hitaus?

Viestiketju Aloittelijoiden P2P-ongelmat -osiossa. Ketjun avasi jondis 27.08.2004.

  1. A.Saukko

    A.Saukko Member

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tällästä viestiä tuli:

    Asia on tiedossamme ja se korjaantuu lähiaikoina kun kaistan lisäyksen
    sopimusneuvottelut ja muut toimenpiteet vaan saadaan kuntoon.

    Eli hommaa korjataan, edotellaan...
     
  2.  
  3. jondis

    jondis Member

    Liittynyt:
    29.06.2004
    Viestejä:
    33
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ilmotusta peliin vaan, kun alkaa taas toimia niin vois ottaa takaisin...
     
  4. Arde85

    Arde85 Member

    Liittynyt:
    12.07.2004
    Viestejä:
    6
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Mulla on sama ongelma kuin muillakin. Eli DC++ on alkanut lataamaan tosi hitaasti samoin kuin azureus. Vaihdoin BiCometiin niin sen lataukset nousivat sentään välillä noin 20kt/s. Adwarella ja Sbybotilla on tutkittu, eikä löytynyt mitään ihmeellistä. Kaikki alkoi muutama viikko sitten. Liittymä on Soneran ADSL 512/512. Voiko siis olla niin että Sonera on rajoittanut yhteyttä? Miten niitä portteja pitäisi muuttaa että voisi kokeilla onko siitä kiinni? Kiitos avusta jo etukäteen kaikille!
     
  5. shamrock

    shamrock Member

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    11
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Mulla on operaattorina DNA. Upload tolkuttoman hidas, upin pitäs olla 512, ei kukaan saa esim dc++:lla yli 5kt/s.Dl toimii hyvin. ISP on sanonut, ettei liikennettä rajoiteta mitenkään, eikä portteja tukita. Pojat kokeilivat omillakin vehkeillä uppausta mesen kautta, tulos sama 5k. Tuumasivat, että tällaista tämä on, kaikki kunnossa! Myös motun kaapeli, laitepaikka ja kupari on vaihdettu, nyt ei taida olla muuta vaihdettavaa, kun operaattori. Mielenkiintoista oli se, että kun uppaan kaverille, on nopeus hidas, jos liikennettä on molemminpäin, tavaraa tulee mesellä kaistan täydeltä. Muilla vastaavia kokemuksia?
     
  6. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,405
    Kiitokset:
    218
    Pisteet:
    93
    Vastuuhenkilönä olen n. 100:n home-pna- asukkaan kiinteistössä, joten tiedän aika lailla aiheesta. Vaikka kuinka sanotaan että 1.0- tekniikan pitäisi jo toimia moitteetta, vanha puhelinkaapelointi aiheuttaa ainakin täällä tuhottomasti ongelmia.

    1.0 sarjan modeemit eivät kykene hetkellisesti vastaanottamaan ja lähettämään yhteensä kuin sen megan verran. Voitte tarkkailla vaikka net-limiterillä tai vastaavalla softalla että up+down ei ikinä ylitä sitä 130kt/s, harvoin edes 110kt/s. Hetkellisiä ylityksiä selaimilla, dc++ ym. näkee vain koska eri siirtoprotokollat pakkaavat varsin jouhevasti dataa. Teksti, imaget ym saattavat siirtyä tuhottomilla nopeuksilla. siltikin määrä joka piuhassa liikkuu, pysyy tuon teoreettisen rajan alapuolella.

    Muistaakseni vuosi sitten suositeltu homepna-liittymien määrä kiinteistössä oli kymmenen megan kaistaaa kohti. Jos tuohon kymmeneen mahtuu parikin 24/7 warettajaa, voitte kuvitella että vaikka mitä ruuhkautumisen ja kaistan jakoa olisi käytössä, ei homma välttämättä toimi.
     
  7. Shadown

    Shadown Active member

    Liittynyt:
    29.04.2004
    Viestejä:
    1,860
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Juu noi johdot tässä se riasa on. Olen itse yrittänyt tätä selvittää taloyhtiölle, mutta tuloksetta. Selvittää vaan, että 70 luvun taloissa on edes jotenkin kierretty johtimet. Joten pitäs toimia. Noh se "jotenkin" voi tarkoittaa ihan mitä vaan ja lisäksi vuosien "patinat" eristeessä ei varmaan ainakaan paranna toimivuutta.
    Mutta taloyhtiö ei vaihdatuta kaapeleita, koska katsoo asentajan siitä mainitsevan jos tarvetta.
    Tosin mun yhteys ollut katki "selittämättömistä" syistä useasti kesän aikana, johon on auttanut vain talojakamon laitteiden resetointi. Joten musta tämä on selvä merkki häiriöistä johtimissa.
    Lisäksi jos asentaja tulee mittarin kanssa tänne ja saa tuloksen johon vastaa, ettei oikein osaa tulkita mittaustulosta, niin pitäisikö tälläisen asentajan sitten olla vastuussa siitä, että koska kaapelit pitäs vaihtaa?
     
  8. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,405
    Kiitokset:
    218
    Pisteet:
    93
    Kyllä sitä kaapelointia pitäisi kyetä palvelinpäästäkin testaamaan, jos ei muuten niin ainakin packetloss on hyvä mittari ;)
     
  9. Shadown

    Shadown Active member

    Liittynyt:
    29.04.2004
    Viestejä:
    1,860
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Niiden huomaaminen/testaaminen ei ole ihan noin yksinkertaista.
    Varsinkaan jos se vika keskittyy eniten uppaamiseen niin ei operaattorin puolelta edes ole mitenkään mahdollista mittaan virheitä.
     
  10. A.Saukko

    A.Saukko Member

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Itselläni vika on nimenomaan latausnopeuksissa ei uppaamisessa. Hieman ihmettelen että miten uppaaminen toimii niinkin hyvin jos kerran kaista on operaattorilla "kortilla". Ja tekniikka taitaa olla HomePna 1.1. Katsotaan nyt jos tapahtuisi jotain muutoksia. Ja tässä liittymässähän ei ole jaettu mitään hikistä piuhaa käyttäjien kesken, vaan kaikille on taattu se 1Mb/s, tietenkään ei täyttä nimellisnoputta mutta lähelle.
     
  11. Shadown

    Shadown Active member

    Liittynyt:
    29.04.2004
    Viestejä:
    1,860
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Niin kaikille on jaettu "hikinen" yksi kaapeli. Talojakamossa olevilla kytkimillä sun muilla se kapeli jaetaan sitten kaikille. Vai luuletko, että esim 24 asunnon taloyhtiöstä lähtee 24 paria kuitua maailmalle?
     
  12. A.Saukko

    A.Saukko Member

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Shadown: En toki, missään en muuten maininnut talojakamoon tulevien piuhojen määrästä mitään. Mutta sellaisia HPNA virityksiä on missä jakamoon vedetään esijm. 2M Adsl ja se jaetaan kaikille käyttäjille. Omassa liittymässäni taloon on vedetty kunnolla kaistaa, jotta kaikille käyttäjille saadaan luvattu nopeus. Tarvittaessa sitä lisätään jne.

    Eli on suuri ero lausahduksilla "hikinen kaapeli" ja "hikinen yksi kaapeli" Painoitus on siis sanalla hikinen jolla tarkoitan nimenomaan nopeutta en missään nimessä kaapeleiden lukumäärää, emmehän me mitään tyhmiä ole :) Uskon että itsekin tajusit mutta tarve päteä vei voiton.
     
  13. Shadown

    Shadown Active member

    Liittynyt:
    29.04.2004
    Viestejä:
    1,860
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Ei ole tarvetta päteä, mutta käsität kait itsekkin, että jos luvataan esim kaksi liittymää vaikka nyt kummallekkin meganen liittymä. Ei kukaan operaattori ole niin tyhmä, että antaisi käyttöön vain megasen kaistan yhteensä? Joten näin ollen kuka tässä yrittää päteä?
    Koska jos luvataan kaksi megasta liittymää se kahden megan kaista operaattorilta talojakamoon varmaan riittää? Ainakin jos sitä laskee selvällä matematiikalla?

    Nämä ongelmat mitä täällä puhutaan ei suoranaisesti koske siis "kaistaan" vaan käytettävään tekniikkaan.

    Piti viellä lisätä että ennen vanhaa tämä "taloyhtiö" liittymä oli sellainen, että jaettiin esim 2 Megaa jollekkin käyttjä määrälle, jossa oli tilanne se, että jos nettiä käytti vain yhtä aikaa yksi käyttäjä sai se koko 2 Megaa käyttöön. Mutta nykyisissä jokaiselle käyttäjälle on rajoitettu/taattu esim 1 mega kaistaa.
     
    Viimeksi muokattu: 03.10.2004
  14. A.Saukko

    A.Saukko Member

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tosiaan tarkoitin nimenomaan noilla "virityksillä", täälläisiä missä toimitaan taloyhtiön sisällä, ilman mitään operaattoria. Eli joku asukas ottaa asiakseen hoitaa homman ja tilaa vaikkapa 2M ADSL:n ja se jaetaan vaikkapa 7 asukkaan kesken HPNA tekniikalla, ja ADSL vuokra ja muut kustannukset jaetaan kaikien 7 asukkaan kesken. Tälläisiä on paljon, mutta nythän puhummekin eri asiasta.

    Palataksemme oikeaan aiheeseen...

    Olen käsittänyt että omat ongelmani johtuvat siitä, että operaattorilla ei ole tarpeeksi ulkomaankaistaa ja heillä on käytössä jokin yhteyden priorisoija?, mikä antaa kaistaa eri tarkoituksiin. Sen takia esim. FTP- ja WWW-imutukset ovat nopeita, mutta P2P ohjelmat eivät.

    Sähköpostista sain ymmärtää että ongelma on juuri tämä ja uusia sopimuksia kaistantoimittajien kanssa ollaan hieromassa ongelman korjaamiseen. Toki voin olla kovasti väärässäkin...

    Ymmärrän myös, että HPNA tekniikkalla on rajoituksiaan, mutta nopeudet ovat tosiaan toiminneet ennen hyvin, joten se asia ei välttämättä ole tässä nimenomaisessa tapauksessa ongelman syy.
     
  15. Shadown

    Shadown Active member

    Liittynyt:
    29.04.2004
    Viestejä:
    1,860
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Musta ongelma on HomePNA liittymässä. Vai miksi muut liittymätavat toimii moitteettomasti?
    Samaa kaistaahan ne kaikki käyttää loppupeleissä?

    HomePNA liittymässähän on yleisesti tiedossa sen ongelmat nimen omaan pitkäaikasessa täydellä kaistalla imutettaessa.

    Lisäksi ongelmaa lisää portit. HomePNA liittymässähän useasti on vain osa porteista käytössä, joka on oma ongelmansa nimen omaan P2P ohjelmia käytettäessä. www/ftp ohjelmat käyttää ennalta tiedossa olevia portteja, jotka ovat liittymässä auki. Mutta P2P ohjelmat useasti käyttää satunnaisesti mitä vain porttia.

    Itsellä tämä ongelma korjaantu aikapitkälle sillä, että pyysin erikseen Soneralta, että aukasee kaikki portit omaan käyttööni.
     
  16. A.Saukko

    A.Saukko Member

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Sanottakoon vielä, että myös minulla on kaikki portit avattuna. Joten sekään ei ole ongelman lähde.
     
  17. Shadown

    Shadown Active member

    Liittynyt:
    29.04.2004
    Viestejä:
    1,860
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Niin eli HomePNA liittymässä on jotain muuta mätää. Kun se tekniikka ei toimi niin se ei toimi.

    Koska tuskin operaattori tunnustaa vian olevan heissä tai heidän käyttämissä tekniikoissa.

    Toisekseen sulla tuskin on edes kaikkia portteja auki.

    Ainoo tekniikka missä on kaikki portit auki on niin sanottu siltaus. Jota käyttää tällä hetkellä esim ADSL liittymät.
     
  18. A.Saukko

    A.Saukko Member

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Siitä en tiedä onko siltaava tai vaikka reitittävä, mutta aluksi oli NAT ja se otettiin pois päältä ja on myös oma ip. Luulisin että tässä tapauksessa kaikki portit ovat auki.
     
  19. Shadown

    Shadown Active member

    Liittynyt:
    29.04.2004
    Viestejä:
    1,860
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Siis oma Ip loppukäyttäjällä vai talojakamolla?
    Vai molemmilla?

    Toisaalta sillä ei ole väliä, koska portithan jakaa talojakamo tässä tapauksessa.
     
  20. A.Saukko

    A.Saukko Member

    Liittynyt:
    12.09.2004
    Viestejä:
    20
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Loppukäyttäjällä, siis minulla on oma kiinteä ip. Mutta, katsellaan nyt jos homma lähtisi toimimaan, tälläinen spekulaatio ei hyödytä asiaa jos vika tosiaan on heidän kaistanpuutteessaan, niin kuin ovat kertoneet.
     
  21. Shadown

    Shadown Active member

    Liittynyt:
    29.04.2004
    Viestejä:
    1,860
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    66
    Näinhän se on, mutta musta edelleenkin kyse on HomePNA tekniikassa.
    Sen todistaa aika pitkälle jo se, että muut tekniikat kyllä mahdollistaa paremmat toimivuudet P2P ohjelmilla. Operaattorista riippumati.
    Itsellä oli jopa MSN Messengerilla samoja ongelmia, kunnes "kaikki" portit avattiin.
     

Jaa tämä sivu