1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

D-Link N Nano wlan-usb-tikku ei löydä verkkoja

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi korpinen 07.09.2011.

 1. korpinen

  korpinen Member

  Liittynyt:
  25.02.2007
  Viestejä:
  65
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tuli ostettua pöytäkoneeseen D-Linkin n nano wlan-usb-vastaanotin (DWA-131). Wlan-reitittimenä minulla on netwjorkin tällainen laite: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/22203/cjfxn joka on hoitanut asiansa mallikkaasti. No, cd-levy sisään ja ajureita asentamaan. Tikku koneeseen ja kaikki tuntuu sujuvan hyvin. Kunnes tullaan kohtaan WPS (wifi protected setup): Painan ohjeiden mukaisesti connect-painiketta ja reitittimen WPS-nappulaa. Kaksi minuuttia kuluu, mitään ei tapahdu. No, koitetaan manuaalisesti. Kas, verkkoja ei löydy. Ei yhden yhtä, vaikka esimerkiksi läppäriltä näkee, että niitä on alueella kymmenkunta. Sama toistuu, kun avaan D-Linkin yhteysohjelman (wireless connection manager).

  Tulipa sitten poistettua ajurit, ja asennettua pari kertaa uudelleen. Ei tepsi. Poistan ajurit, lataan d-linkin sivuilta uusimmat ja asennan ne. Ei vaikutusta. Ensimmäisen ajuriasennuksen jälkeen on myös käynyt niin, että ajurien asennuttua kone herjaa että usb-tikkua ei löydy, laita paikoilleen. Ja siten yhteysohjelmakaan ei aukea. Tämä on tosin korjautunut joka kerta uudelleenkäynnistyksellä, muttei verkkoja edelleenkään näy.

  Lopulta kokeilin myös laittaa tietokoneen nettiin kiinni johdolla, ja poistettuani ajurit asensin ne windows updaten kautta automaattisesti (ilmeisesti eri ajurit kuin d-linkin omat). Ei vaikutusta. Myös tällainen huomio: Aina, kun verkko- ja jakamiskeskuksesta valitsee "määritä uusi yhteys tai verkko -> muodosta yhteys langattomaan verkkoon manuaalisesti", tulee näytölle välittömästi teksti "odottamaton virhe".

  Että näin! Onkohan nyt kyseessä viallinen tikku, vai onko vika tuolin ja tietokoneen välissä? Parasta koko touhussa on se, kun pakkauksessa mainostetaan "easy to install!". :| Käyttiksenä siis 64-bittinen Win7.
   
 2.  
 3. korpinen

  korpinen Member

  Liittynyt:
  25.02.2007
  Viestejä:
  65
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tarina jatkuu. Kävin vaihtamassa verkkokaupan myymälässä toiseen, a-linkin wlan-tikkuun. Tällä kertaa ei edes ajurit asentuneet, asennusohjelma väittää ettei tikku ole kiinni koneessa ("please insert adapter"). Eli selvästikin koneessa on vikaa, eikä tikussa, kun jo toistamiseen tulee ongelmia (tai sitten on ERITTÄIN huono mäihä ostosten suhteen). Onko kellään ideoita, missä vika voisi piileä? Usb-ajureissa?
   
 4. jurporaider

  jurporaider Member

  Liittynyt:
  11.10.2011
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mulla on sama ongelma, tismalleen. Koetan saada Elisa Viihdettä / kaapelimodeemin kautta netin langattomasti. Ainut ero, että wlan-usbina on A-linkin 802.11. On tässä jo tullu päätä hakattua seinään...Saitko ongelman ratkaistua?
   

Jaa tämä sivu