1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Commodore DVD-R

Viestiketju DVD-R -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Yama2 03.08.2004.

 1. Iamhere

  Iamhere Member

  Liittynyt:
  20.01.2003
  Viestejä:
  29
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kannattaa myös hieman miettiä kannattaako halpoja medioita ostaa, varsinkin jos niille tallennetaan jotain korvaamatonta kuten valokuvia tai kotivideoita. Saattaa olla offtopiccia mutta ajattelin nyt avautua jostain syystä. Melkein kaikille tuntuu olevan tärkeintä levyn hinta ja se, voiko omalla asemalla polttaa kyseiselle levylle. Harvemmin kuitenkaan kukaan on huolissaan siitä, kauanko se tallennettu tieto pysyy siellä levyllä. Toki tämäkin asia selviää vasta vuosien kuluttua mutta hyvää ei ole lupa odottaa jos lähtökohtana levyn ostossa ja sen valmistamisessa on "niin halvalla kuin mahdollista". Älkää vaatiko minua kertomaan mitä levyjä sitten pitäisi ostaa koska en tiedä mutta sen tiedän että hyvää ja halpaa ei ole olemassa. Jos hinnasta tingitään, on pakko tinkiä jostain muustakin.
   
 2.  
 3. Zombie2

  Zombie2 Guest

  HB,nuo merkit on paskinta kuraa mitä markkinoilta saa,ehkä joku NEC pystyy noille kirjottamaan tyydyttävästi,mutta datan säilyvyys kieltämättä epäilyttää. Itse käytän ainoastaan Ritek,Ricoh,Mitsubishi ym hyviksi havaittuja. Ehkä jotain leffoja,jotka olen valmis imuttamaan uudestaan poltan halvimmille levyille.
   
 4. Zombie2

  Zombie2 Guest

 5. avthein

  avthein Member

  Liittynyt:
  30.07.2004
  Viestejä:
  44
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tilasin yhden erän. Koska spindle-paketti oli iso ja tiukasti pakattu (50 levyä) niin arvasinkin että osa levyistä on päässyt pyörimään toisiaan vasten kuljetuksen aikana. Siitä johtuen ainakin päälimmäisistä levyistä löytyi hentoja pyörimissuuntaisia naarmuja ulkoreunoilta. Yleensä sellaiset naarmut eivät ole aiheuttaneet ongelmia DVD-poltossa (2x LG tai Panasonic DMR-E100H).

  Mutta salakavalasti ongelmia aiheuttivat levyjen väliin jääneet neulanpäänkokoiset roskat tai "hiekanjyvät" jotka olivat painaneet levyihin "optisia kuoppia" jotka aiheuttavat polton aikana epätarkennusta kirjoitukseen. Levyissä näkyy polton jälkeen noin millin halkaisijaltaan olevia laikkuja joista näyttää puuttuvat polttojälki. DVD-soitin (United DVD3052M) pätkii pahasti kyseisissä kohdissa ja DVD-asema valittaa Neron (6.3) tarkistusprosessin aikana joko poikkeavasta datasta tai lukukelvottomasta tiedostosta (*.VOB).
   
 6. _HB_

  _HB_ Member

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  19
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Off-topic jatkuu...

  "Kannattaisikohan kokeilla vaihteeksi jotain parempia halpalevyjä kuten Ritekkejä (esim. RiDisc) tai jopa Verbatimeja?
  Tuommoiset Commodoren kaltaiset halpa-aihiot kannattaa sivuuttaa suosiolla, hintahyötyähän noista ei saa, kun suurin osa epäonnistuu tavalla tai toisella."

  Ritekejä voisikin kokeilla seuraavaksi, jos löytyy kohtuuhinnalla. Verbatimeihin en rupea rahojani pistämään, en taltio levyille mitään korvaamatonta, ja mielestäni Verbatimeillä alkaa olla samaa syndroomaa kuin Sonyllä viihde-elektroniikassa, laadukasta on mutta merkki maksaa tuotteissa liikaa.
   
 7. O_o

  O_o Member

  Liittynyt:
  08.09.2004
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  NEC ND-2510A(Firmware 2.16):ssa ei oikein kyllä toimi nuo Commodoren DVD-R levyt. En ole onnistunut polttamaan yhtäkään, jotka toimisi asemassa. Yllätyksenä tosin poltetut levyt toimivat United 4057M DVD-soittimessa moitteettomasti.

  CDSpeedillä testattuani levyä, 2.5-3gb jälkeen alkoi tulemaan semmoista harakanvarvasta, että päätyy lasinaluseksi.
   
 8. riipka-4

  riipka-4 Guest

  Itse tilasin 50 kpl noita levyjä ja yhtään ei ole mennyt sudeksi. Mutta kun koitin polttaa samoille DVD+R levylle niin niistä en saanut onnistuu yhtään. Polttavani on Gigabyten ja dvd soittimeni millä kattelen niin on sony.
   
 9. anttist

  anttist Member

  Liittynyt:
  03.09.2004
  Viestejä:
  15
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Commodore DVD+R:t toimivat yllättävän hyvin minulla. Polttava asema NEC ND-1300A 1.0B firmwarella, polttonopeus 4x. Skannaan lähes aina levyt Liteonin LTD-166S DVD-lukijalla ja Nero CD Speedin "disc quality analyysillä" joka kertoo ihan toisella tavalla polttolaadusta kuin pelkkä lukunopeuskäyrä jossa ongelmat näkyvät vasta kun levy on täyttä sutta ja sekundaa.

  Tähän mennessä olen skannannut 5 Commodorea jotka kaikki ovat olleet aivan hyväksyttävissä olevia. Kaikki toimivat luonnollisesti myös DVD-soittimissa koska oma "hylkäysrajani" on paljon toimintarajan alapuolella. Paras inhimillisen hintainen levy tällä polttavalla on tähän mennessä ollut Ritek G03 DVD-R, mutta sitä ei saa enää mistään. G04 DVD-R ei pala yhtä hyvin, itse asiassa Commodoren DVD+R tulokset ovat olleet parempia. Kokeilemani oranssit Bulkpaqit, valkoiset Princot jne. ovat olleet aivan täyttä roskaa tähän asti. Ricohin DVD+R:t ovat olleet parhaita mutta hinta niissä on ollut myös aika suolainen.

  Poltin yhden levyn myös Fujitsu-Siemensin 1.42 OEM firmwarella samalla asemalla. Tämä firmis ei osannut polttaa levyille kuin 2.4x nopeudella ja polttolaatu oli paljon huonompaa kuin uusimmalla NEC:n firmiksellä.

  Toistaiseksi olen erittäin tyytyväinen mutta pitää muistaa että eri asemat ja levyt sopivat yhteen eri tavalla. Suosittelen aina CD Speedin "disc quality analyysiä" kun alkaa käyttämään uusia halpislevyjä omassa asemassaan. Halpislevyissä voi olla myös suuria eräkohtaisia vaihteluita.

  Commodoren DVD-R:stä minulla ei ole kokemuksia.

  Softan saa ilmaiseksi osoitteesta www.cdspeed2000.com
   
 10. RaRe

  RaRe Member

  Liittynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ositn pari viikkoo sitte paketin noita -R levyjä ja hyvin toimi... Nyt on uus setti tulossa!
  Niissä on jo hinta ihan hyvin kohdallaan.
   
 11. towelie

  towelie Regular member

  Liittynyt:
  06.05.2003
  Viestejä:
  251
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Nyt poltettu hiuka yli 40DVD-R levyjä kaikki yhtä lukuunottamatta toimineet hyvin. Kaikki ollu leffoja yhtä lukuunottamatta. Leffat toimineet moitteetta molemmissa DVD soittimissa, jotka itellä on, kaverilla oli hiukan ongelmia 1 levyn kanssa sonyn soittimella, mutta sai toisella soittimellaan toimimaan. Eli näyttäis jonkin verran olevan tuurista ja toistimesta kiinni.
   
 12. ettan

  ettan Guest

  mikähän nyt mättää ... tilasin noita commodore levyjä (50kpl dvd-r ja 50kpl dvd+r), ja nyt ne ei tahdo oikein toimia. tähän päivään asti toimineet vallan mainiosti, mutta nyt kun yritän polttaa elokuva joka on juuri sen kokoinen että se levylle mahtuu, niin kun avaan imagen ja alan polttaa dvd decrypterillä niin se väitää että levyllä ei ole tarpeeksi tilaa ? sama homma -r ja +r kanssa. jos taas yritän polttaa imagen esim jostain pelistä joka on paljon pienempi kuin levyn kapasiteetti niin se alkaa polttamaan, mutta polton jälkeen tulee errori ja levy ei toimi :/ asema on pioneer dvr-107. dvd decrypterillä ja nerolla ei onnistu. koitin muita medioita commodoren jälkeen ja ne tomivat aivan normaalisti. olisi kiva jos joku osaisi neuvoa, sillä ei mieli tekisi pistää 60 levyä rosikseen.
   
 13. Zombie2

  Zombie2 Guest

  Tän Commodoren valmistajan levyt on kyllä todella huonossa maineessa eikä noita voi kellekään suositella.
  Älkää ihmetelkö jos ei levyt toimi enää vuoden päästä.

  Dvdmedia.ee:stä saa Ritekin dvd+ja-levyjä halvemmalla joten näitä ei todellakaan kannata ostaa. Tuo Verkkokaupan ilmainen kuljetus-kikka ilmeisesti hämää jengiä jonkun verran
   
 14. riipka-4

  riipka-4 Guest

  Joo pikkasen näyttää tökkivän ton verkkokaupan commodoren levyjen saanti. Itse tilasin 9.9.2004 ja yhä edelleen odottelen levyjäni. Tuli onneks tilattuu jo tuolta http://www.dvdmedia.ee/ levyjä. Sieltä ainakin saa levyt nopeesti ja nythän niillä on noita Traxdatan levyjä mitkä on ainakin itselläni toimineet loistavasti.
   
 15. Pehu

  Pehu Member

  Liittynyt:
  27.01.2002
  Viestejä:
  73
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  >Ritekejä voisikin kokeilla seuraavaksi, jos löytyy kohtuuhinnalla.
  >Verbatimeihin en rupea rahojani pistämään, en taltio levyille mitään korvaamatonta, ja
  >mielestäni Verbatimeillä alkaa olla samaa syndroomaa kuin Sonyllä viihde-elektroniikassa,
  >laadukasta on mutta merkki maksaa tuotteissa liikaa.

  No englannista esim www.lynxdv.com tilattuna 4X verbatimit on alle 1 eur/kpl, ei oo enää paha hinta.

  Sen verran kannattaa laadusta jo maksaakkin, että poltetut levyt toimii mahdollisimman monessa settop playerissä / koneessa.
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2004
 16. Zombie2

  Zombie2 Guest

  Verkkokauppa.com myy 25kpl +r Verbatim-spindleä 18,20€ eli 0,76€/kpl. Postikulut n. 7€
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 26.09.2004
 17. gain

  gain Active member

  Liittynyt:
  10.08.2003
  Viestejä:
  1,004
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Vaikka täällä on kovasti Commodoren levyjä haukuttu, niin täytyy sanoa, että itsellä ne ovat toimineet ihan moitteettomasti. Liekö tuuria. :)
   
 18. tumezzz

  tumezzz Guest

  "tähän päivään asti toimineet vallan mainiosti, mutta nyt kun yritän polttaa elokuva joka on juuri sen kokoinen että se levylle mahtuu, niin kun avaan imagen ja alan polttaa dvd decrypterillä niin se väitää että levyllä ei ole tarpeeksi tilaa ? "

  Sama homma mulla. Asema Lg:n gsa-4081B. Katsopas niitä levyjen laitoja.. Siellä näkyy sellaisia pisteitä. Tämän takia asema ei tunnista levyä tarpeeksi isona. Levyjä ei voi muuten kuin kokeilla, sillä esimerkiksi pinkan pohjimmaiset ovat toimineet minulla kunnolla. Voithan käyttää nuo levyt sillä tavalla, että teet elokuvatiedostoistasi vähän pienemmät.. Tai käytät niitä datalevyinä. Pari sataa megaa pienemmät leffat luultavasti jo polttaa. Taisi minullakin loppua halpislevyjen osto. Tästä sitä oppii, että halvalla ei saa hyvää.
   
 19. Janizki

  Janizki Member

  Liittynyt:
  06.08.2004
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itse tilasin Verkkokauppa.comista Commodore DVD+R:iä 25 kpl. 2 on poltettu, kummatkin toimineet ainakin omassa DVD-soittimessa (United DVX 4056K) moitteettmomasti, mitä nyt on tullut vähän vilkuiltua vain :D
   
 20. niilpoika

  niilpoika Member

  Liittynyt:
  27.11.2002
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  1o levyä käyttänyt ja hyvin toimii asemana philips jota gigantti myi halavalla (79e)
   
 21. gain

  gain Active member

  Liittynyt:
  10.08.2003
  Viestejä:
  1,004
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Melko nopeasti sain verkkokauppa.com:n kautta seuraavan paketin Tallinasta.

  Tilaus tapahtui 23.9 torstaina ja paketti oli kotipaikkakuntani postissa maanantaina 27.9. Viikonloppu oli siis vielä välissä.

  Noita 25 kpl:een pakettaja saa siis vielä suht nopeasti, mutta 50 kpl:een paketeissa näyttää varastosaldo olevan runsaasti miinuksella.
   

Jaa tämä sivu