1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Citymarketin halpis-DVD

Viestiketju Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta -osiossa. Ketjun avasi Spiritus 14.12.2002.

 1. pede

  pede Regular member

  Liittynyt:
  26.12.2002
  Viestejä:
  245
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Joo,

  Kyllä tiedostorakenne VCDImagerGUI:lla BIN/CUE -imageksi poltetut (CDRWin 5:sella ja Nerolla) on samat. Niin kuin pitäskin olla kun imagesta puhutaan.

  Joku muu eroaa.

  ---------------------------

  Poltin myös CDRWINillä SVCD PAL Sample -image levyn ja kuva skulas, englanti ja saksa audioina skulas, hollanti tekstinä skulas, mutta Suora play ei skulannu, vaan insertion pointit skulas numeroilla. Kuvan laatu oli hyvä.

   
 2.  
 3. aamu

  aamu Guest

  Jos Baier ei automaattisesta aloita SVCD/VCD -levyjä soittamaan kun ne soittimeen laittaa, niin seuraava jippo auttaa:

  - Levy sisään
  - Odota kunnes ruutuun tulee "stop"
  - Paina kaukosäätimestä "menu"
  - Paina kaukosäätimestä 3 (eli Track)
  - Ruutuun tulee pieni videokuva
  - Paina kaukosäätimestä 1 niin kuva tulee koko ruudun kokoiseksi.


  Jos Baier herjaa alussa "No disc" niin tämä ohje ei siihen auta.

  Älkää poltelko sillä Nerolla levyjä Baierille. Ei ne futaa ;-) Uskokee jo.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 07.03.2003
 4. komppi

  komppi Member

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Onko tuosta VCDImagerista joku eri versio, millä SVCD:t saa toimimaan?

  Itse tein Uleadin videostudio 5:lla kaapatusta AVI:sta VCDEasyllä cue ja bin -tiedostot, jotka poltin CDRWIN:llä CD-RW levylle. Ei toimi Baierissa, ilmoittaa vain saman no disk. Lisäksi kuvanlaatu oli Pioneerin soittimessa tosi surkea verrattuna videostudion kuvanlaatuun.

  Tein samasta AVI:sta DVD-laatua ja poltin sen DVD+RW levylle se kyllä toimi aivan hyvin Baierissakin.

  Jos imagesta (bin/cue) polttaa nerolla Disk-at-once kirjoitustavalla niin kuinka se voi erota CDRWIN:n tekeleestä? Ainakaan minulla ei eronnut mitenkään, koska CDRWIN:llä polttamakaan SVCD ei toiminut Baierissa.
   
 5. pede

  pede Regular member

  Liittynyt:
  26.12.2002
  Viestejä:
  245
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  CUE/BIN tiedostot ovat vain menetelmä esittää miten data on levyllä. Eli jos Neron ja CDRWINin lopputuote eroaa, on joku poltto-ohjelman spexi/toiminto eri tavalla, joka johtaa eri lopputulokseen.

  VCDimagerGui näyttää olevan osa VCDEasy:a joka siis järjestävää datan valmiiseen muottiin, joka sitten kuvataan poltto-ohjelmalle CUE/BIN tiedostoilla.

  aiemmin vla kertoi että VCDEasy käyttäisi VCDimageria ja samoin ohjelman kotisivuilla kerrotaan. Versio VCDEasyn kotisivujen mukaan näytti olevan jotain päälle 0.7

  Itse sain toimivan levyn käyttämällä versiota 0.6 VCDimagerGui, joka VCDimagerin sivuilla näyttää olevan "stable".

  Katso http://www.vcdimager.org/pub/vcdimager/ jossa 0.7 on UNSTABLE

  aiemmin säikeessä päkäiltiin tiedostonimitysten ja videotiedoston hakemistoon sijoittamisen merkitystä. sillä ei näytä olevan merkitystä. viittaan kokeeseeni saman imagen polttamisesta Nerolla ja CDRWINillä.

  jossain se ero on

  ps. Easy CD Creatorilla aiemmin tekemäni lätyt eivät ole skulanneet Baierissa, toisin kuin jollakin ylempänä säikeessä. Se ohjelma ei kuitenkaan lue CUE/BIN muotoa, vaan olen silloin suotraan ottaanut mpg tiedostot ja ohjelma on järjestänyt levyn.
   
 6. Khauron

  Khauron Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  09.01.2002
  Viestejä:
  1,112
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  68
  Jos tämä threadi ei palaudu otsikon mukaiseen aiheeseen, suljen tämän. Alkaa paisumaan ihan liikaa ja juttu luistelee aika hanakasti pois. Juttua muista tämän threadin aiheista voi aloittaa ihka uudessa threadissa.
   
 7. realnerd

  realnerd Regular member

  Liittynyt:
  24.01.2003
  Viestejä:
  227
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  On vähän huono kokeilla, kun ei itsellä ole tuota Baieria, mutta sen olen huomannut, että CDRWinillä tehdyt rainat eivät ainakaan toimineet omalla soittimella ollenkaan, elikkä onko asia sitten niin, että kun saat levyn pyörimään Baierilla, niin mikään muu soitin sitä ei sitten soitakaan...Aika h****tin turhauttavaa. Esim. MiniDVD:t kyllä toimi Baierilla, mutta ei omalla. Onhan se tietenkin muutenkin mukavaa vaihdella levyä vartin välein...Jonkun itseäni viisaammaan(mihin ei vaadita paljoa) pitäis vääntää joku assembler pätkä tuolle Baierin prossulle, niin että saadaan enabloitua tuo VCD/SVCD koska prossu kuitenkin tukee sitä, ja se voidaan päivittää cd:llä.
   
 8. johnspawn

  johnspawn Member

  Liittynyt:
  22.05.2002
  Viestejä:
  26
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tiedoksi Khauronille: Jos keskustellaan siitä että miten tehdään VCD joka toimii myös Baierilla liittyy aiheeseen eli Citymarketin halpis-DVD:hen. Jotain pätemisen tarvetta kenties?
   
 9. pede

  pede Regular member

  Liittynyt:
  26.12.2002
  Viestejä:
  245
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Khauron

  Tässä keskustellaan siitä, miten "Citymarketin halpis-DVD" Baier saadaan toistamaan VCD, CVD ja SVCD lättyjä, mitkä ohjelmat mahdollistavat sen ja mitkä ei. Muutenhan sen toiminta ja weri puolia onkin jo valotettu.

  Luulis että vilkas säie on kaikkien mieleen. Jos nyt suljet tän ja perustetaan uus, esim "VCD, CVD ja SVCD toisto Baier 903lla", me käydään uusiksi kaikki harhailut...

  Sähän tietysti teet mitä sua huvittaa, mutta suurin osa off-topicista on jo ohi, eli Sansuiden toiminta jne. Paitsi jos tää nyt menee jäsen/moderaattori flameksi.

  En tarvi (en oikeastaan toivo) vastausta tähän viestiin..
   
 10. aamu

  aamu Guest

  Sitä vaan pännii kun sillä ei oo halapaa Baierin DVD -soitinta :)


  Tunnusta pois vaan!
   
 11. ronaz

  ronaz Member

  Liittynyt:
  19.01.2003
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  aamu, sulla taitaa olla parempi Baier kuin minulla, sillä Baierini ei suostunut toistamaan tuota SVCD PAL Sample -imagea. Poltin sekä Nerolla, että CDRWIN:llä tuon (4x CD-RW:lle). Baierin ruutuun jää vain "LOAD" eikä MENU-nappi auta mitään. Yritin myös ".wav-CD ensin sisään"-temppua, mutta ei auttanut. Suxor :|
   
 12. komppi

  komppi Member

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Joo, ei varmaankaan vika ollut VCDImagerin versiossa vaan CDRWIN:n versiossa. Yritin typeryksissäni tehdä CDRWIN 3.9c:llä joka on aivan eri ohjelma kuin CDRWIN 5.

  Sain tuon SVCD-samplen toimimaan Baierissa, kun poltin sen CDRWIN 5:lla. Se toimi myös tietokoneen DVD-ROM asemassa, mutta ei muissa DVD-soittimissa (kokeilin omassa Pioneer 525 ja kaverin Sony DVP NS900 -soittimissa). Pioneerissa muuten vaikutti kaikki olevan ok, paitsi ei kuulunut ääntä ja kuvaa ei näkynyt (musta ruutu). Sony ei alkanut edes soittamaan, valitti likaisesta levystä.

  Nerolla poltettuna tuo sama sample toimi kaikissa muissa paitsi Baierissa.

  Vaikuttaa, että Thakral on laittanut bugisiin versioihin nimen Baier ja toimivat laitteet myy omalla nimellään;-)
   
 13. ejv

  ejv Member

  Liittynyt:
  09.03.2003
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Laitanpa lusikkani soppaan minäkin!

  Tein VCDEasyllä ensin JPG kuvista SVCD muotoon videot, ja sen jälkeen niistä SVCD-imagen kovalevylle. Tämän imagen poltin sen jälkeen vihjeiden perusteella ensin CDRWIN 5:lla CD-RW:lle 4x nopeudella. Ja toimi Baierissa.

  Tuota CDRWIN:iä en ollut aikaisemmin kokeillut, ja koska sillä imagea poltettaessa ei .cue kelvannut, vaan piti raahata .bin poltettavaksi imageksi, ajattelin kokeilla polttaa Nerolla tuon .bin päätteisen imagen. Neron kysyessä vieraan imagen asetuksia laitoin asetukseksi Data Mode 2, poltto rompulle 4x nopeudella, romppu Baierin, ja toimii. Kuvia voi selailla skip nappuloilla.

  Kokeilin myös tehdä DVD PictureShowlla diashown, jossa on valikko. Tuon kanssa joutui kikkailemaan sen verran, että DVDPS:n polttaman rompun rippasin SVCDEasyllä, ja poltin CDRWIN:llä. Valikko näkyi oikein, mutta videota ei saanut valittua. Kun painoin kaukosäätimen zoom-nappulan oikealla puolella olevaa nimeämätöntä nappia, meni PBC OFF-asentoon, ja painamalla Play käynnistyi video.

  Että tällaista. Ilmeisesti siis Nerollakin voi Imageja poltella, kunhan vain ei käytä .cue tiedostoa.

  -jussi-
   
 14. jouskari

  jouskari Guest

  Nii onko joku saanu SVCD:n toimimaan Baierissa niin että on DVD2SVCD:llä kääntäny DVD:n SVCD:ksi ja sitten polttanu ne imaget Nerolla??
   
 15. realnerd

  realnerd Regular member

  Liittynyt:
  24.01.2003
  Viestejä:
  227
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Joo halusin vaan vahvistaa, että VCDEasyllä tehdyt BIN-fileet ku polttaa Nerolla, niin todella toimii Baierilla :) Mutta eipä toimikkaan sitten omalla soittimella (Grundig). Johtunee varmaankin Disc-At-Once-metodista. Näköjään joutuu tekemään eri levyt eri soittimille...
   
 16. Alsaario

  Alsaario Member

  Liittynyt:
  25.02.2003
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Miten voi helpoiten muuttaa alkuperäiset VCD:t Baierin ymmärtämään muotoon?
   
 17. realnerd

  realnerd Regular member

  Liittynyt:
  24.01.2003
  Viestejä:
  227
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Onnistuu ainakin kun luet VCDEasyllä levyn BIN-muotoon, ja tämän jälkeen poltat BINin Nerolla. Voit kyllä joutua kikkailemaan menun kautta ennenkuin Baier suostuu pyörittämään, riippuen alkuperäisestä levystä.
   
 18. realnerd

  realnerd Regular member

  Liittynyt:
  24.01.2003
  Viestejä:
  227
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Huomasin vaan juuri, että tuo Baierin romu pysähtyy jokaiseen chapter kohtaan minkä olen tehnyt VCDEasyllä...Eihän tosta oo mitään hyötyä jos levyt saa näkymään muttei voi tehdä chaptereitä...
   
 19. ronaz

  ronaz Member

  Liittynyt:
  19.01.2003
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Aah, nyt toimii VCD:t/SVCD:t minullakin :)
  CDRWIN:in versio oli wanha, joka ilmeisesti poltti eri tavalla, kuin uudempi versio. Nyt onnistuu NERO:llakin poltteleminen, kun vain ei käytä sitä .cue:ta.
  Ihan hyvin näyttäisi toistavan noita.. MPEG-stillitkin toimivat. Tuolla PBC ON/OFF-hommallakin voi kikkailla, jos Baier tunnistaa levyn (S)VCD:ksi, mutta video ei meinaa toistua.
   
 20. pede

  pede Regular member

  Liittynyt:
  26.12.2002
  Viestejä:
  245
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  VCDImagerilla tehty, ja sitten BIN.istä Nerolla poltettu toimii mullakin Baierissa.

  Tosin se taas ei VCDImagerilla onnistu että ottaa VCD:ltä avseq.dat tiedoston (joka lienee mpg tiedosto nimen liitteestä huolimatta, koska toimii esim windows Mediaplayerilla jos valitsee vain tämän tiedoston) ja yrittää vääntää siitä Bin/Cue tiedostoparia. Tulee erroria. Eli tein tän jotta koska yritin saada sellaisia VCD:tä jotka ei pelittäny Baierilla Baierin ymmärtämään muotoon.

   
 21. realnerd

  realnerd Regular member

  Liittynyt:
  24.01.2003
  Viestejä:
  227
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Joo eli juuri tuo onnistuu sillä VCDEasyllä => Tools => CDRDAO Tools => Create a BIN CD image. Sitten vaan polttelee BINin Nerolla. Jos alkuperäisessä on chaptereita, niin Baier pysähtelee...
   

Jaa tämä sivu