1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Citymarketin halpis-DVD

Viestiketju Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta -osiossa. Ketjun avasi Spiritus 14.12.2002.

 1. artande

  artande Member

  Liittynyt:
  29.12.2002
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tein yhden vcd:n Easy CD Cratorin Platinum-versiolla ja kas kummaa, Baier tunnisti sen heti ja video käynnistyi saman tien, ei tarvinnut edes menu-valikkoa käyttää. Baierin näyttöpaneeliin ilmestyi lisäksi tekstit VCD ja PBC ja telkkarin ruudulla näkyi lyhyen aikaa teksti PBC ON.

  Vertasin Easy CD Creatorin tekemää vcd-romppua VCDEasyn tekemään ja erona oli ainakin se, että Creator sijoittaa mpg-tiedoston SEGMENT-hakemistoon nimellä ITEM0001.DAT, kun taas VCDEasy (ja mm. NERO) sijoittaa sen MPEGAV-hakmistoon nimellä AVSEQ01.DAT.

  Hyvä, että selvisi, millä ohjelmalla tehtyjä vcd-romppuja Baier soittaa mukisematta, mutta mistä johtuu, että eri ohjelmilla tehdyt "standardin mukaiset" vcd:t eroavat toisistaan ?
   
 2.  
 3. vla

  vla Guest

  SEGMENT-hakemisto on tarkoitettu datalle joka vaatii virheenkorjausta (menut, ohjauskoodit, kuvat, *lyhyet* videopätkät) MPEGAV-hakemistossa näkyvät tiedostot (siis leffat) on sijoitettu omille raidoilleen ilman virheenkorjausta jolloin levylle saadaan mahtumaan paljon enemmän tavaraa.

  Standardi ei varsinaisesti kiellä kaiken tavaran sijoittamista segmenteiksi mutta olettaa/suosittaa että pidemmät leffanpätkät ovat omilla raidoillaan.
  (VCDEasy käyttää levyimagen tekemiseen vcdimageria jonka tekijät ovat päättäneet että
  (s)vcd-levyllä on vähintään kaksi raitaa eli sillä ei Baierissa toimivaa levyä voi tehdä)

   
 4. artande

  artande Member

  Liittynyt:
  29.12.2002
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitos tiedoista. Rompulle polttamani mpg-tiedosto oli varsin lyhyt (2 min). Olikohan tässä syy siihen, että Easy CD Creator sijoitti sen SEGMENT-hakemistoon ? Täytyypä koettaa pidemmällä tiedostolla ja katsoa, miten käy.

  Saan kyllä myös VCDEasy-ohjelmalla tehdyt vcd:t toimimaan Baijerillani menu-valikon kautta konstilla, jonka olen aiemmin kertonut (eli soittimeen täytyy ensin laitaa romppu, jossa on muutama/yksi wav-tiedosto. Myös musiikki-cd tai mp3-romppu auttaa). Mahtaakohan konsti auttaa muita ? Onko kukaan löytänyt muita konsteja ?
   
 5. vla

  vla Guest

  mulla tuo musiikkicd-temppu ei auttanut :/
   
 6. artande

  artande Member

  Liittynyt:
  29.12.2002
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Jatkoin kokeilua, johon edellä viittasin. Easy CD Creator näyttää sijoittavan SEGMENT-hakemistoon tiedoston koosta riippumatta kaikki ne vcd-standardin mukaiset mpg-tiedostot, jotka on kaapattu mpg-muodossa ATI TV WONDER VE kortilla atin omalla ohjelmistolla. Muulla tavalla/ohjelmilla koodatut mpg-tiedostot Easy CD Creatorkin sijoittaa MPEGAV-hakemistoon, kuten VCDEasy ja NEROkin.

  Eli yhdistelmä Ati Tv Wonder/Easy CD Creator toimii ainakin minulla niin, että Baier tunnistaa niillä tehdyn vcd-rompun. Kun Atin suoraan mpg-muotoon kaappaama kuva on lisäksi kohtuullisen hyvälaatuista, saa tälläkin konstilla ihan mukavasti tallennettua leffoja telkkarista vcd-rompulle.
   
 7. artande

  artande Member

  Liittynyt:
  29.12.2002
  Viestejä:
  8
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hmm... huomasin juuri, että tuon atilla kaapatun mpg-tiedoston ääniasetuksena täytyy olla mono, ennenkuin Easy CD Creator sijoittaa sen SEGMENT-hakemistoon.

   
 8. vla

  vla Guest

  pari uutta hyödytöntä näppäinkoodia:
  levykansi auki
  61818 DVDCODE ja DATE
  61828 PDF REFERENCE NO (ei aavistustakaan mikä tuo voisi olla)


  varmaan se vcd-enablekin joskus löytyy :)
   
 9. javi1

  javi1 Guest

  Lisää vinkkejä VCD:n tekoon...please.Itse olen kokeillut NERO:lla sekä VCD että SVCD, Baier ilmoittaa no dics. Onko väliä käyttääkö CD-R vai CD-RW levyjä ?
   
 10. work

  work Guest

  tervehdys kaikille!!! kyselin tuossa aiemmin, kun tuli ostettua tuo baier 903 dvd-soitin, ja siinä tummaa kuvaa vasten oli jotain vaaleita vaakaraitoja, jotka kulkivat ylös alas. ei vaikuta kuvan terävyyteen, mutta kuitenkin. onko jotain kokemuksia tai neuvoja tai ihan mitä vaan asiasta tai kyseessä olevasta soittimesta...

  olen minäkin varsinainen kotiteatteripaketin rakentaja, kaiuttimien ja viritin/vahvistimen yhteishinta 3100euroa ja sitten siihen 99euron soitin, joten ei mikään hifimies...
   
 11. ronaz

  ronaz Member

  Liittynyt:
  19.01.2003
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Up, up! :)

  Ei mutta nyt tarvitsisi kyllä saada vähän vinkkejä tuohon VCD:n tekoon. Itse ole Nerolla yritellyt polttaa ja ihan on onnistunut, vaan ei Baier suostu toistamaan sitä levyä. :( Olen kokeillut .wav-CD temppua ja se varmaankin osittain toimi sillä kun .wav-CD oli sisällä aukeni MENU-nappulasta se valikko. Sitten otin CD:n ulos ja tungin VCD:n sisälle. Ei toiminut enää menu.

  Voikohan tuon aluekoodin vaihto vaikuttaa jotenkin tuohon, en siis ole sitä itse vielä tehnyt..

  Ketä on saanu ton soittimen noita VCD:tä pyörittelemään voisi antaa mahdollisimman yksityispohjaiset ohjeet..moni olisi siitä varmasti kiitollinen. Tarkoituksenani olisi joitain pieniä videoita CD:lle poltella.

  Nero ainakin laittaa aina kaiken sinne jonnekkin muualle (MPEGAV tjsp. kansio) eikä segmenttiin..mitä ohjelmaa pitäisi käyttää? (itselläni on vanha versio Easy CD Creatorista joka ei taida VCD:tä osata polttaa, pitää vielä tesmiä.)
   
 12. javi1

  javi1 Guest

  Kyllä Baier VCD:t toistaa kunhan ne vaan on poltettu Easy CD Creator Platinumilla. Juju taitaa tosiaankin olla siinä että levyllä saa olla vain 1 track, kun esim Nero tekee niitä 2 kpl sekä muutenkin hieman erilaiset kansiot levylle. Lisäksi huomasin että asetukseksi piti laittaa Disc at Once ja nopeus max 4x. Kun saat levyn logon näkymään soittimen näytöllä homma toimii. Käynnistys vain yleensä ensiksi pitää aloittaa Menu valikosta painamalla 3 ja perään 1 . Ja kokeilut kannattaa suorittaa RW-levyillä...
   
 13. jammu

  jammu Member

  Liittynyt:
  28.03.2000
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  jeah eilen vein baijerin takasi cittarii ja ihan kiltisti ottivat takasi, kun sanoi että leffat pätkii.

  Kyllästyin siihe pätkimisee ja ajoittaisee täydelliseen jumittumiseen.
   
 14. Trilogy

  Trilogy Regular member

  Liittynyt:
  05.06.2002
  Viestejä:
  288
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Uudessa TM:ssä kehuttiin tuota soitinta.

  Hyvää;
  -Kuvanlaatu
  -Äänenlaatu
  -Toistaa useimmat levyt

  Huonoa:
  -Vaatii plussakortin
  -Monikanavaäänen pikkuviat

  Eli Tekniikan Maailma 4/03 on tuo testi. Kipin kapin kauppaan jos haluatte lukea testin kokonaisuudessaan :)
   
 15. Heke

  Heke Member

  Liittynyt:
  21.02.2003
  Viestejä:
  9
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kyllähän tuolla DVD elokut kattelee mut muuta sillä ei sit teekkään, vaikka eipä kai sitä ole suunniteltukaan muuhun tarkotukseen
   
 16. Mikkoko10

  Mikkoko10 Guest

  Noniin, tämä hifisti tässä kysäisee vielä niistä käyttökokemuksista...

  Eli:

  1) Kuva: Onko se hyvä verrattuna muihin katsomiisi soittimiin verrattuna, siis perus dvd-leffaa katsottaessa. Meneekö värit ihan solmuun? Kuvanlaatu Sinun mielestäsi?

  2) Ääni: Mitä ihmeen ääniongelmia; suhiseeko se? Vai eikö toista kunnolla PCM:ää ja tukeeko mitään dolbyja, esim. Pro Logic, Digital 5.1 vai digital EX. Entäs DTS?

  3) Käytettävyys: Onko aivan hikisen huonosti suunniteltu kapine vai ihan hyvä käytettävä. Millaiset valikot, entäs miten löytyy eri toiminnot, kymmenen valikon takaa?

  4) Tukeeko MP3:sia

  Kiitän kovasti vastauksistanne, sillä haluaisin kuulla mielipiteitänne (enemmän kuin edellä) laitteesta, ennen kuin hankin sen. Sillä tuo halpa hinta houkuttaa, muuten ostan jonkin Harman/Kardonin tai Panasonicin

  Mikko
   
 17. x86

  x86 Guest

  Siinähän sanottiin että toistaa VCD ja SVCD-levyt. Millähän on tuohon tulokseen päässy?
   
 18. TommiL

  TommiL Member

  Liittynyt:
  24.02.2003
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mikkoko10:

  TM:n mainitsemat "ääniongelmat" tarkoitti ainakin sitä että sisäänrakennettua DD/DTS-dekooderia käytettäessä dynamiikan kompressointia ei saa pois päältä. Häiriöetäisyyksissä ja toistokäyrän suoruudessa tuo sai arvosanan erinomainen.
   
 19. Zammakko

  Zammakko Member

  Liittynyt:
  02.09.2002
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eli onko joku saanut noi vcd/svcd:t toimimaan? Jos on niin kertokaas että miten ja millä ohjelmalla pitää polttaa
   
 20. KTP

  KTP Guest

  Tota MINÄ keksin Ratkaisu VCD/SVCD Leffoihin.!
  SE ON:
  ###Copy DVD to CDR v5.0###
  Tolla poltetut leffat toimivat aina 100%.. Ainakin minulla... HUOM MYÖS SVCD:t toimivat....

  KUKA RATKAS KUKA RATKAS KUKA RATKAS KUKA
   
 21. KTP

  KTP Guest

  PARI KIITOSTA OLISI PAIKOILLAAN VAI...?

   

Jaa tämä sivu