1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma chromecast ongelmia

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi JoniS 25.07.2014.

  1. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    tosiaan tuli hommattua uusi modeemi vanhan telewellin tilalle ja chromecastin kanssa ongelmia sen jälkeen.

    uusi modeemi/routeri -> asus dsl-n66u
    ensinnäkään en meinannut saada koko chromecastiä yhdistämään tämän vehkeen wlaniin, se onnistui lopulta kun resetoin chromecastin, noh sitten vasta ongelma tulikin ->

    • kaikilla ohjelmilla menee kauan löytää chromecast verkostani että voi alkaa lähettämään(puhutaan minuuteista)
    • sitten kun lopulta saa jotain videota laitettua chromecast "hukkuu" enkä voi enää paussittaa videota tai controlloida sitä muullakaan tapaa.(ei jaksais aina napata wlania pois päältä jotta saa paussin)

    "purkkavirityksellä" sain toimimaan kuitenkin, eli liitin zyxelin routerin "AP modessa" tuon asuksen perään ja chromecast kiinni sen wlaniin jolloin kaikki toimii kuin unelma, mutta nyt sit taas on yksi ylimääräinen laite verkkovirrassa viemässä sähköä.
    Edit: niin tosiaan unohtui mainita että kun casti on tuossa zyxelin wlanissa se löytyy "heti" vaikka olisin luurilla asuksen wlanissa, mikä tekee tästä vielä "tyhmemmän" ongelman.

    oisko kellään ideoita miten saisi toimimaan suoraan tuossa asuksen purkissa niin voisi zyxelistä luopua?

    Kokeiltua asuksesta ->

    • upnp - PÄÄLLÄ
    • Multicast - PÄÄLLÄ
    • 5Ghz verkko - POIS
    • "AP isolation" POIS
    • IGMP snooping - POIS/PÄÄLLÄ
    • Kiinteä IP chromecastille.
    • Wlan "only .N" modeen
    itseltä alkaa tosiaan temput loppua, toivottavasti joku on taitavampi näiden verkko laitteiden kanssa ja osaa kertoa ratkaisun :)

    PS. olen pari tuntia googletellut ja en vain löydä toimivaa ratkaisua tai sitten en vain osaa, eli ei välttämättä kannata sitä googlen ekaa tai tokaa linkkiä liittää viestiin, kun se on jo luettu.
     
    Viimeksi muokattu: 25.07.2014
  2.  
  3. kerpeross

    kerpeross Member

    Liittynyt:
    16.07.2009
    Viestejä:
    9
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Oletko löytänyt ongelmaan ratkaisun?

    Itselläni on samankaltainen ongelma. Dna welhon cisco epc3825 modeemi. Aluksi toimi moitteettomasti. Muutaman käyttökerran jälkeen ei saanut yhteyttä chromecastiin millään. Kävin vaihdattamassa chromecastin uuteen, koska luulin vian olevan siinä. Uusi toimi myös hetken aikaa mutta nyt en ole saanut
    siihen yhteyttä enää.

    Luin kyllä dna:n sivuilta ohjeita mutta ei vain pelitä. Chromecast ilmoittaa vain ettei saa yhteyttä langattomaan verkkoon.
    Osaisiko joku pätevä kertoa miten homman sais pelittämään.
     
  4. JoniS

    JoniS Active member

    Liittynyt:
    06.10.2008
    Viestejä:
    2,951
    Kiitokset:
    261
    Pisteet:
    93
    En kyllä muista enään yhtään mitä kaikkea kokeilun jotta yhdistäisi, olet varmaan tuon resetoinnin kokeillut jo?

    Itsellä siis loppujen lopuksi alkoi toimia tuon resetoinnin jälkeen.

    PS. Vieläkin itsellä tuo routeri modeemin kaverina kun ei löydä castiä muuten..
     
  5. pepeafter

    pepeafter Member

    Liittynyt:
    02.10.2007
    Viestejä:
    47
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Laajakaista verkko vaihtui DNA:han talossa. Minulla on Chromecast versio kaksi ja se toimi mainiosti Elisan verkossa. Olen Google Homella monta kertaa yrittänyt saada sitä toimimaan. Nyt on temput loppu.
    Vaivautuisiko joku teistä neuvomaan.
     

Jaa tämä sivu