1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

cd-levyjen varmuuskopiointi

Viestiketju Musiikki-CD-levyjen varmuuskopiointi -osiossa. Ketjun avasi villle_ 05.06.2012.

 1. villle_

  villle_ Member

  Liittynyt:
  01.11.2011
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Terve.

  Aiheesta on löytynyt vähän kaikenlaista tietoa mutta aivan en ole kysymyksiini vastausta löytänyt koska ensinmäistä kertaa ko. toimenpidettä suunnittelen.

  Haluaisin aidoista cd-levyistäni siis varmuuskopiot koneelle josta olisi sitten helppo polttaa uusia levyjä jos vanha naarmuuntuu tai menee muuten käyttökelvottomaksi. Toinen jonka pitää onnistua on että biisit saa mahdollisimman hyvälaatuiseen wav muotoon ja autoon mukaan.

  Harrastan hifiä joten äänenlaadun on pysyttävä mahdollisimman hyvänä.

  ajattelin alkuun että flac olisi se fiksuin formaatti ja ehkä vielä image sitten joka levystä.
  Eikös tuo image ole täysin sama roina kuin mikä aidolla cd:llä on? että varmasti ei bittiäkään katoa minnekkään? Siitä on sitten helppo polttaa image cd-r levylle jos tarvis. Flacit menee pienempään tilaan ja on helppo convertoida wav muotoon ja tehdä omia soittolistoja.

  En ole tälläisiä hommia ennen tehnyt niin nyt ihmetyttää sellainen ettäkun tuon flacin pitäisi olla häviötön muttakun teen samasta biisistä flac ja wav tiedoston niin flac versiossa biisin bitrate heittelee siellä 800-900kb/s ja wav huitelee siellä 1400-1500kb/s. Eli häviäähän tuossa nyt ilmeisesti sitten jotain? Eikä bitit tule takaisin vaikka sitten käännän tuon flacin wav muotoon.

  Ohjelmana toimii exact audio copy josta en ole kyllä osannut asetuksia pahemmin muutella eli oletuksilla mennään. Flac tuli ko. ohjelman mukana eikä sitä tarvinnut erikseen asennella.

  Eli levyjen arkistointiin/varmuuskopiointiin vinkkejä?
   
  Viimeksi muokattu: 05.06.2012
 2.  
 3. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,404
  Kiitokset:
  209
  Pisteet:
  93
  FLAC on HÄVIÖTON koodaustapa, eli siksi siitä on mahdollista saada 1:1 sama lopputulos, kuin alkuperäisestä, muuten se ei ole häviötön
  .
  Suurinpiirtein saman saa aikaan, kun zippaa ne waw:it, tilantarve pienenee n. puoleen eli käytännössä 50-70% pienemmät tiedostot, mutta FLAC on suoraan soitettavissa yleisimmillä ohjelmilla, kun taas zip:it on purettava ennen soittamista, mikä ei ole oikein käytännöllistä.

  FLAC:eista on helppo tehdä joka soittimeen kelpaavat versiot.

  Se image (levykuva) on juurikin kuvaamaasi tarkoitusta varten, tilantarve/image riippuu sitten käytetystä pakkerista ja sen kyvyistä, mutta eiköhän se ole hyvin lähellä tuota 50-70 prosenttia. Image, tai pikemminkin sen palautus, voi olla myös enemmän riippuvainen luomiseen käytetystä ohjelmistosta, joten sen valinnassa on syytä olla tarkkana...

  T: Vesku
   
 4. villle_

  villle_ Member

  Liittynyt:
  01.11.2011
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitosta hyvästä vastauksesta.
  Eli pysyn suunnitelmassani ja teen flacit ja imaget levyistäni.
  Onko tuon imagen tekoon hyvä ohjelma vaikkapa jo koneeltani löytyvä imgburn? Millään muulla ei ole väliä kuin laadulla eli esim. nopeudesta ei ole niin väliä kunhan jälki on hyvää. Helppokäyttöisyys myös plussaa jota tuo imgburn ainakin on.

  Osaisiko joku kertoa asetukset joilla saa mahd. laadukkaita flaceja tehtyä tuolla Exact Audio Copy ohjelmalla? tässäkään nopeudella ei ole väliä vaan sillä että äänenlaatu on mahdollisimman hyvä.

  Onko imagen teossa esim. tuolla imgburn:illa jotain oleellisia asetuksia joita pitää muuttaa mahdollisimman laadukasta lopputulosta silmälläpitäen?
   
 5. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  4,404
  Kiitokset:
  209
  Pisteet:
  93
  Sulla on sitten reilusti tilaa?
  Ei muuta, mutta jos teet molemmat (flac + image) niin tilaa kuluu...

  Imgburn on ihan hyvä vaihtoehto, muitakin on varmaan ja ilmaisia...
  Mitään laatuun vaikuttavia asetuksia ei ole.

  Muistaakseni flacinkaan teossa ei bittinopeuksilla ole mitään tekoa lopputuloksen "laadun" kanssa, tuo koskee vain "ämpäreitä" eli MP3:ia...

  T: Vesku

  PS:Omassa FLAC-arkistossa 385 CD-levyä vie 117 GB...
   
 6. villle_

  villle_ Member

  Liittynyt:
  01.11.2011
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Entä jos tekisin levyistä vain wav tiedostot niin saako ne sitten suoraan poltettua cd-levylle ja näin cd-levy olisi täysin vastaava alkuperäisen kanssa?

  flac muotoa en periaatteessa tarvitsisi mihinkään ainoa motiivi sen käyttöön oli tilantarpeen minimointi.
   
 7. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Eivät nekään suoraan toimi. Joudut polttamaan ääniraidat levylle audio cd (ääni cd) muodossa. Todennäköisesti kaikki poltto-ohjelmat osaavat tämän tehdä.
  Useimmat ohjelmistot osaavat myös polttaa .flac -tiedostoista audio cd:itä. Voit ihan hyvin kopioida kokoelmasi .flac -muotoon ja polttaa siitä tarvittaessa sitten audio cd:n ja tämän cd:n sisältämä musiikki vastaa sitten 1:1 alkuperäisen levyn äänenlaatua. Myös tässä ketjussa mainittu ImgBurn osaa muuntaa .flac, .wav, .wma, .mp3, jne. tiedostomuodot audio cd -muotoon jolloin se soi sitten kivasti siellä corollan cd-soittimessa.
   

Jaa tämä sivu