1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

CCleanerin päivityksessä huomattavaa

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi 1pertti 22.12.2017.

  1. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    718
    Pisteet:
    193
    Piriform on lisännyt omalta sivustoltaan ladattavan CCleanerin oheen Avastin tai mahdollisesti muutakin ekstraa, ellei sitä huomaa valita pois. Itselleni tuli Avast kakkoskoneeseen, joka sekosi täysin toisen virustorjuntaohjelman takia, ja se oli aika vaivalloinen saada poistetuksi. Ihmettelin silloin, mistä se oli yleensä ilmestynyt, mutta nyt huomasin, että CCleanerin ohessa se on tyrkyllä.
     
    tarantella ja Xucoatl kiittävät tästä.
  2.  
  3. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    3,989
    Kiitokset:
    137
    Pisteet:
    73
    ^
    Ei vaan tuo Avasti on mennyt ostamaan tuon Ccleanerin ja siksi tyrkyttää tuota, tosin tuo oheistyrkyttäminen ei noitten ilmaisten kohdalla mitenkään harvinaista ole, niille harvoille jotka vielä päivittävät Flashia käsin, pitää ruksia pois jo kaksi haitaketta latausta tehdessä...

    T: Vesku
     
  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,810
    Kiitokset:
    667
    Pisteet:
    123
    ^
    Kuka nyt sitten lisäkikkareet lisäsikin ja osti mitä tahansa, ei vähennä tuon infon arvoa. Kiitos 1pertille tuosta erittäin hyvästä ja tarpeellisesta infosta.
    Paljon käytetyn ohjelman kohdalla tuollaiset lisäkikkareet menee todella helpolla läpi, koska niiden asentamiseen ei keskity vaan painelee rutiinilla kysymykset totutusti läpi.
     
  5. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    497
    Kiitokset:
    75
    Pisteet:
    28
    Harmi että Avast päätti ostaa tuon. Ei riittänyt että pilasi oman virustorjunnan turhilla ominaisuuksilla vaan piti vielä yrittää tyrkyttää niitä Ccleanerin mukana.
     
  6. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    2,056
    Kiitokset:
    101
    Pisteet:
    93
    Olisiko tuo ollut vain vahinko koska nuo päivitykset ovat toimineet ilman ylimääräistä roinaa??
    Piti ladata se uudestaan ja kokeilla mitä sieltä löytyy ylimääräistä. Ei mitään, eikä tarvinnut as.vaiheessa poistaa ruksia mistään kun sellaista mahdollisuutta ollut.
    Tuolta ja free versio:
    https://www.piriform.com/ccleaner/download
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,810
    Kiitokset:
    667
    Pisteet:
    123
    Todella, jotain sählinkiä tuossa on varmaan ollut. Latasin tuon ohjelman päivityksen ilmoittamasta kohdasta Download.comista ja erikseen Piriformilta. Samankokoinen tiedosto tuli kummastakin.
    Molemmat asentui samalla tavalla, ilman mitään lisätyrkytyksiä ja ylimääräistä tauhkaa.
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    718
    Pisteet:
    193
    Merkillistä. Kokeilin itsekin uudelleen, eikä mitään mainintaa Avastista enää tullut. Viimeistä päivitystä asentaessani tuossa asennusikkunan vasemmassa alanurkassa oli maininta Avastista ja valintaruudussa kruksi valmiina. Nyt sitä ei enää ollut.

    Kuten kerroin, ehdin aikaisemmin tekemään yhden päivityksen niin, että valitsin suoraan tuon Muokkaa-vaihtoehdon ja poistin sieltä joitakin ominaisuuksia ennen asennusta samaan tapaan kuin ennenkin. Myöhemmin sitten huomasin, että kone oli aivan jumissa ja joku tuntematon prosessi vei tehoja. Ilmeni, että kyseessä oli Avastin prosessi, ja olin hyvin hämmästynyt, koska tietääkseni koneella ei koskaan ollut ollut Avastia.

    Avast ei edes poistunut normaalilla Poista sovellus -tavalla, mutta sehän ei ole virustorjuntaohjelmien kohdalla mitenkään erikoista. Se vain ihmetytti, mistä se oli koneelle tullut. Alkaessani sitten 22.12. asentaa CCleaner-versiota v5.38 huomasin sen asennusikkunassa maininnan Avastista ja poistin valintamerkin. Ajattelin, että samalla selvisi, mistä tuo aiempi Avast oli tullut, ja kirjoitin sitten yllä olevan aloitusjutun.

    Lisää: Googlella selvisi, että asia on huomattu ja herättänyt huomiota. Muistikuvani mukaan ilmoitus Avastista ei kuitenkaan ollut noin näkyvä kuin tuossa ensimmäisen linkin kuvassa:
    https://www.ghacks.net/2017/11/19/avast-bundles-ccleaner-with-avast-free-antivirus/
    https://www.2-spyware.com/ccleaner-bundled-avast-free-antivirus-to-its-installer
    http://windowsreport.com/avast-free-antivirus-ccleaner/
    jne...
     
    Viimeksi muokattu: 24.12.2017
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    718
    Pisteet:
    193
    Lisään vielä tuoreen tiedon. Päivitin tänään kahden koneen CCleanerin samalla tavalla. Tyrkyllä olleen Download-sivuston sijaan valitsin latauspaikaksi CCleanerin kotisivun. Toiselle koneelle tuli latausikkunaan tyrkylle tuo Avast. Arvoitus on, mikä sen ratkaisee, mutta automaattisesti ei todella kannata klikkailla jatkoa.
    [​IMG]
    Tänään toiselle koneelle tyrkytettiin päivityksen yhteydessä Google Toolbaria. Kummallista, jos näitä ei tule muille palstalaisille.
    [​IMG]
    Nyt ei kuvan liittäminen taaskaan onnistunut muuten kuin nettiserverin kautta.
     
    Viimeksi muokattu: 17.02.2018
    lautanen9 kiitti tästä.
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    718
    Pisteet:
    193
    ^ Sorry, että jatkan yksinpuhelua, mutta minua ihmetyttää, että eikö kenellekään muulle palstalaiselle ole tosiaan ollut tyrkyllä mitään ylimääräistä CCleanerin ohessa? Päivitin äsken eri konetta ja sillekin oli tulossa tuo Googlen toolbar, kuten edellisessä kuvassa.
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,810
    Kiitokset:
    667
    Pisteet:
    123
    Kokeilin ajaa ohjelman ja tarjosikin päivitystä. Menin lataamaan ohjelman suoraan sen tarjoamalta sivulta, kiitin "No Thaks" maksullisen version tarjoukseen ja valitsin Free version täältä https://www.ccleaner.com/ccleaner/download?upgrade ja lataus tuli Download.com in sivulta.
    Aloitin asennuksen suoraan sulkematta Ccleaneria. Meni ihan vanhoilla asennuksilla ja sulki ohjelman, ei näyttänyt edes tuota valintaikkunaa minulle.

    Mielenkiintoista, mikä tuon aiheutaa. Nuo tiedot kai pitäisi löytyä ohjelman aikaisemmasta asennustiedosta.
    Selaimena käytän oletuksena Chromea Win10:ssä.

    Edit: Kokeilin vielä läppärini Win7:n kanssa tehdä päivityksen. Meni samalla tavalla tarjoamatta mitään muuta.
     
    Viimeksi muokattu: 17.02.2018
    1pertti kiitti tästä.
  12. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    3,541
    Kiitokset:
    720
    Pisteet:
    123
    Suoraan piriformin sivulta ladattu ja asentaessa tuli tuo avast ehdotus.
    Enpä osaa snoa mikä logiikka tossa on, että milloin se ehdottaa sitä ja milloin ei.

    ccl.
     
    1pertti kiitti tästä.
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,916
    Kiitokset:
    1,038
    Pisteet:
    223
    Eipä ole tuollaisia pukannut. Johtuneeko siitä että Avast on jo koneella.
     
  14. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    3,541
    Kiitokset:
    720
    Pisteet:
    123
    Kokeilin uudestaan samasta osoitteesta josta latasin ensimmäisen kerran. Tällä kertaa ei ollut muita ehdouksia mukana. Voi olla, että jos poistaa selaushistorian täydellisesti ja lataa uudelleen, niin noita ehdortuksia on taas.

    Ccleaner oli koneellani jo ennen kuin tuon ensimmäisen testin tein, joten se ei ainakaan luultavasti vaikuta. Tuo avastin olo koneella voi hyvinkin vaikuttaa siihen ehdotetaanko sitä asennuksen yhteydessä.

    Täältä latasin kummallakin kerralla.
    https://www.ccleaner.com/ccleaner/download/standard
     
    Viimeksi muokattu: 18.02.2018
  15. nwind

    nwind Regular member

    Liittynyt:
    21.05.2003
    Viestejä:
    451
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Asentelin koneen uusiksi viikonloppuna ja ccleaner, kotisivuilta ladattuna aiheutti tämän.

    [​IMG]

    Eli taitaa tuo asennuspaketti nuuskia mitä sulla on koneella ja jos joku affi tuotteista puuttuu tai ei ole ollut asennettuna ehdotetaan sitä. Voi toki olla että listassa on sitten maininta jos tunnettuja vastaavia on asennettu niin ei tyrkytä.
     
    *Trinity* kiitti tästä.

Jaa tämä sivu