1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

CCleaner poisti Windows Kaupan

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Mikki65 25.11.2017.

  1. Mikki65

    Mikki65 Member

    Liittynyt:
    08.05.2014
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Poistinpa sitten vahingossa CCleaneria käyttäen Windows Kaupan koneeltani, nyt en sitten saa avattua Kauppaa kun sitä ei enää ole.
    Onko vinkkejä miten/mistä saan Kaupan takaisin läppäriini? Käyttis on Win10.
     
  2.  
  3. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,968
    Kiitokset:
    919
    Pisteet:
    123
  4. Mikki65

    Mikki65 Member

    Liittynyt:
    08.05.2014
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hei!

    Kiitos vinkistä, näyttää hyvältä, ongelma vain ettei Windows PowerShell, eikä Command Prompt suostu tunnistamaan tuota komentoriviä vaan herjaa alla olevaa tekstiä.

    Enpä siis tiedä mitä tehdä!

    Sieppaa.JPG
     
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,968
    Kiitokset:
    919
    Pisteet:
    123
    Kokeile vielä josko automaattieen versio tuosta korjauksesta toimisi.
    https://www.tenforums.com/tutorials/8239-re-register-store-app-windows-10-a.html

    Jos ei toiminut kokeile windowsin vianmäääritystä.
    Aukaise käynnistä-valikko ja valitse Asetukset - Päivittäminen ja suojaus - Vianmääritys - rullaa alas listaa ja valitse Windows kaupan sovellukset.

    Jos tämäkään ei korjannut tilannetta. Aukaise komentokehote (Järjestelmänvalvoja) ja kopio siihen seuraava komento.

    Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
    Paina enter. Dism saattaa näyttää siltä, että on pysähtynyt 20% kohdalle, mutta jatkuu kyllä.

    Sen jälkeen seuraava komento.

    sfc /scannow
    Paina enter.

    Jos mikään ei auttanut katso läytyykö järjestelmän palautus pistettä ajalta enen kuin poisto tapahtui.
    Kirjoita hakuun - Näytä järjestelmän lisäasetukset - Avautuneessa ikkunassa valitse Järjestelmän suojaus välilehti - Järjestelmän palauttaminen.
     
    Mikki65 kiitti tästä.
  6. Mikki65

    Mikki65 Member

    Liittynyt:
    08.05.2014
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tein nuo komennot järjestelmänvalvojana, ja molemmat menivät läpi, ilmoittaen ettei virheitä ole.

    Smartscreenin kautta poistin mahdolliset estot mutta sekään ei auttanut että olisin saanut Powershellin tai Command Promptin kautta syötettyä em käsky tuoda Store uudelleen.

    Nyt on kyllä sormi suussa ja toinen sormi raapimassa päänahkaa...
     
  7. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,968
    Kiitokset:
    919
    Pisteet:
    123
    Kokeilitko järjestelmän palautusta?

    Lataa tweakin.com all in one alta.
    http://www.tweaking.com/content/page/windows_repair_all_in_one.html
    (Jommasta kummasta "direct dowmload" linkistä)

    Aukaise tweaking.com
    Valitse - Jump to repairs - Open repairs.
    Pistä valinta kohtaan "Repair Windows 8/10 App Store (Completely Reset App Store)"
    (Voit joko ottaa valinnat pois kaikista muista korjauksistaä ja ajaa vain edellisen, mutta ne voi myös turvallisesti jättää päälle, tällöin käytetty aika sattaa olla puolikin tuntia.)
    Valitse Sart repairs.
    Lopuksi käynnistä kone uudelleen.
     
    Mikki65 kiitti tästä.
  8. Mikki65

    Mikki65 Member

    Liittynyt:
    08.05.2014
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    En kokeillut järjestelmän palautusta, mietin että koska poistin Storen muutama viikko sitten jo, ja nyt vasta tuumailin että ehkäpä sitä joskus tarvitsisin.

    Pelkään että mitä muuta häviää koneeltani jos palautan järjestelmän, muutaman viikon aikana on jotain uutta tullut tiedostoihin jne...

    Hitto kun menikin vaikeaksi!
     
  9. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,968
    Kiitokset:
    919
    Pisteet:
    123
    Omat tiedostot säilyy. Tokihan voit varmuuden vuoksi siirtää jos mahdollista omia tiedostoja toiselle asemalla USB:le jne.
    Ajoitko tuon ohjelman? Jotain täytyy tehdä muuten tilanne ei etene mihinkään ja tuhlataaan vain aikaa.
     
    Viimeksi muokattu: 29.11.2017
    Mikki65 kiitti tästä.
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,073
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Omien tietojen poisto vanhaan palautuspisteeseen ei poista käyttäjän omia tiedostoja, koskee ainoastaan asennettuja tai poistettuja ohjelmia tai käyttöjärjestelmän asetysten muutoksia, eli omientiedostojen häviämistä ei tarvitse pelätä.

    Edit: Nyt Trinity oli nopeampi tällä kertaa.
     
    Mikki65 kiitti tästä.
  11. Mikki65

    Mikki65 Member

    Liittynyt:
    08.05.2014
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    No täytyypä kokeilla sitten.
    Mulle on jäänyt oletus että palautuksen tekeminen poistaa myös omia tiedostoja.

    Toki teen niistäkin ajoittain varmuuskopiot ulkoiselle kovalevylle, nyt saattais olla muutenkin jo aika taas kopsauksen! :D

    Kiitoksia!
     
  12. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,071
    Kiitokset:
    1,265
    Pisteet:
    223
    Juurikin näin. Muutaman päivityksen saattaa pukata palautuksen jälkeen.
     

Jaa tämä sivu