1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

CanonCanoscan 210 napit eivät toimi

Viestiketju Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet -osiossa. Ketjun avasi Jrahikai 21.05.2013.

 1. Jrahikai

  Jrahikai Regular member

  Liittynyt:
  27.06.2002
  Viestejä:
  552
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Mikä vikana? Omistan Canon Canoscan 210 Scannerin ja en ole saanut laitteen etupanelissa olevia nappeja toimimaan. Käyttis on Windows 7 Ultimate 64 bittiä. Ilmeisesti softa tai ajuri eivät osaa lukea nappien painalluksia?

  Ups jäi tuo vastaus ruksi pois.
   
  Viimeksi muokattu: 21.05.2013
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,663
  Kiitokset:
  938
  Pisteet:
  193
  Tarkoitatko, että laite ei ole alunperinkään alkanut toimia? Etenitkö ohjeiden mukaan eli asensit tarvittavan ohjelmiston ennen USB-kaapelin kytkemistä? Ellet, kannattaa asennetut laiteohjelmistot poistaa ja aloittaa asennus uudelleen ohjeiden mukaan.

  Laite näyttää saavan virran USB-liittimestä ja tarvitsee virtaa 0,5 A, mikä on USB 2.0 -normin maksimi. On siis olemassa pieni mahdollisuus, että tietokoneesi USB-portti ei pystykään syöttämään laitteen vaatimaa tehoa. Voit myös kokeilla laitetta toisessa USB-portissa.

  Oletko jo lukenut valmistajan FAQ-ohjeet kyseisen ongelman osalta? http://www.canon.fi/Support/Consume....aspx?faqtcmuri=tcm:22-774554&page=1&type=faq

  edit: "Käyttis on Windows 7 Ultimate 64 bit" Oletko todella ostanut noin kalliin version? Ellet, voi vika olla missä tahansa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.05.2013
 4. Jrahikai

  Jrahikai Regular member

  Liittynyt:
  27.06.2002
  Viestejä:
  552
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Ei ole oikein toiminen napit, koska jostain kumman syystä en ole koskaan nähnytkään alkuperäisiä asennuslevyjä. Myyjä väitti ettei tarvitse. Windows 7 Ultimate 64 kuulemma sisältää kaikki tarvittavat ajurit. Kyllä on luettu suomen ja englanninkieliset FAQ tiedostot, englanninkielen taito vaan on hieman ruosteessa, en ehkä ole ymmärtänyt kaikkea oikein. Laite kyllä toimii oikein valmistajan omilla ajureilla muuten mutta napit ei. Oli aikaisemmim samanlainen mutta LIDE 50 malli johon ei saanut 64 bittisiä ohjaimia.

  FAQ: Noinhan minä juuri tein mutta kun ei toimi kun softat eivät tue. Pitänee lopultakin soittaa Canonille ja pyytää se asennuslevy. Jos vaikka myisivät.

  Mitä tuohon 64 bittiseen Windows Ultimateen tulee AITO ON. Tuli tilattua Mikrosoftin kautta kun puoleen hintaan sai suoraan Irlannista ja vielläpä Suomen kielisenä. Eipä ole enään Windows hattuillut! Tukee todella hyvin myös 32 bittisiä ohjelmistoja. Rahalla saa ja eurolla pääsee. Oli sen verran ongelmia XP:n kanssa että lopulta hankin kunnollisen. Kehuivat ettei tarvitse enään koskaan tapella päivitysten kanssa ja verkonkin luominen käy tuosta vain. Heh vähän mainosta.
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,663
  Kiitokset:
  938
  Pisteet:
  193
 6. Jrahikai

  Jrahikai Regular member

  Liittynyt:
  27.06.2002
  Viestejä:
  552
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kaikki on jo asennettu, ei titenkään Mac Os X ajureita. Eilen viimeksi. Näkyi olevan vaihtoehtoisia ohjelmia XP:lle tai Windows7/8. Näkyy olevan myös 64 bittiset ajurit. Vaatineen myös scannaus ohjelmiston?
   
 7. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,663
  Kiitokset:
  938
  Pisteet:
  193
  Se on tuo MP Navigator, joka tietenkin pitää asentaa. Netistä valmistajan sivustolta ladattu ohjelmisto on aivan yhtä hyvä ja usein uudempikin kuin asennus-CD:llä oleva.

  Ja onhan tuolla varsin kattavat suomen kielisetkin ohjeet, jotka päättyvät näin:

  Tarkistus 6: Sovelluksia ei ehkä ole määritetty skannerin painikkeisiin

  Aseta MP Navigator EX käynnistymään aina, kun skannerin painiketta painetaan.
  Määrittämällä skannerin painikkeiden asetukset MP Navigator EX:llä voit skannata asiakirjoja helposti.
  -> Skannerin painikkeiden asetukset MP Navigator EX:n kautta


  TÄRKEÄÄ

  Kirjaudu sisään järjestelmänvalvojan tilille ennen asetusten määrittämistä.  Windows 7
  1. Valitse Käynnistä (Start) -valikosta Laitteet ja tulostimet (Devices and Printers).


  2. Napsauta skanneria hiiren kakkospainikkeella ja valitse Skannausominaisuudet (Scan properties).


  3. Valitse Käyttäjätilien valvonta (User Account Control) -valintaikkunasta Kyllä (Yes).


  4. Määritä MP Navigator EX käynnistettäväksi sovellukseksi Tapahtumat (Events) -välilehden Tehtävät (Actions) -kohdassa.
  Määritä kaikille tapahtumille Valitse tapahtuma (Select an event) -kohdasta MP Navigator EX Ver4.0.
  Jos MP Navigator EX on jo valittuna, lopeta valitsemalla Peruuta (Cancel).


  5. Valitse OK.

  edit. Lisään vielä, että kun laitat tuohon edellä linkattuun ajuriohjelmiston hakusivustolle käyttöjärjestelmälsi Windows 7 (x64) ja kieleksi suomi, niin sivusto ei edes tarjoa mitään Mac-ajureita tai muuta ylimääräistä.
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2013
 8. Jrahikai

  Jrahikai Regular member

  Liittynyt:
  27.06.2002
  Viestejä:
  552
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Meni vaikeaksi ykkös kohta ok kakkosessa valikkoon vain ominaisuudet hiiren oikealla ja siitä perinteiset laite asetukset. Pitänee tilata se ajurilevy ja katsoa josko siellä on jotain millä MP Navigator EX ver4.02 näkisi ne napit.
   
 9. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  7,663
  Kiitokset:
  938
  Pisteet:
  193
  Sillä ajuri-CD:llä on melko varmasti sama ajuri- ja ohjelmistovalikoima luin tuolla netissäkin. Katsoitko myös tuon edellisen ohjeen välilinkin -> Skannerin painikkeiden asetukset MP Navigator EX:n kautta?

  Jos ei noilla canonin ohjeilla tokene, niin ehdotan samaa kuin jo ensimmäisessä viestissä: Poista kaikki asentamasi ajurit ja skannausohjelmistot ja aloita kaikki alusta tehden nyt ohjeiden mukaan. Asenna siis ajuri ja ohjelmisto ennen skannerin USB-johdon liittämistä tietokoneeseen ja muutenkin siinä järjestyksessä kuin ohjeissa kerrotaan.
   

Jaa tämä sivu