1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Canal digitalin asennus Kaakkois-suomessa. Apua

Viestiketju Keskustelua satelliittivastaanotosta ja satelliit -osiossa. Ketjun avasi latehann 30.10.2007.

 1. latehann

  latehann Member

  Liittynyt:
  14.11.2001
  Viestejä:
  47
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Hankin canaldigitalin viihde-paketin, siis satelliitti. mutta nyt tarttisin apua asennukseen.

  Asun Savitaipaleella ja enkä tiedä, mihin suuntaan lautanen pitää suunnata, pitääkö se suunnata etelää?

  Onkohan mitään mahdollisuutta saada lautanen asennettua ulko-varastoon, missä on pysty-ikkuna jossa leveyttä joku 30cm. pystyykö singaalin saamaan ikkunan läpi? tai siis siinä nurkassa on kaksi ikkunaa molemmilla seinillä ja molemmissa leyttä tuo n. 30 cm.

  Näin saisin lautasen piiloon eikä naapuritkaan pääsisi valittamaan että lautanen on esteenä.

  Jos joku osaisi neuvoa.

  asun rivitalossa ja talo on melkein itä - länsi suunnassa. ulko-varastosta joka sijaitsee etupihalla olisi suora näkyvyys etelään, siis ikkunan läpi.

  Onkohan mitään mahdollisuutta saada lautanen asennettua varastoon vai estääkö ikkunan lasi näkyvyyden?
   
 2.  
 3. core2

  core2 Regular member

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1,116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Laitan tähän linkin jossa on hyviä neuvoja,sinulle asentamiseen ja linkkejä joista saat neuvoja.Tuo ikkuna lasin takaa vastaanotto ei oikein hyvin sovellu,varsinkaan ellei kulma ole melko suoraan kohti satelliittia.Linkki:
  http://www.kemppi.org/satelliitti.html
   
 4. Lumikki

  Lumikki Regular member

  Liittynyt:
  15.06.2003
  Viestejä:
  418
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Itselläni on 110cm peili parvekkeella. Jos suljen parvekkeen lasiovet peilin edestä, niin näen ihan hyvin vielä kaikki satelliitit. Uskon kyllä että signaali heikkenee todella paljon, mutta kun moni noista kanavista näkyisi paljon pienemmällä peilillä. Joten kyllä on mahdollista saada signaali ikkunan läpi, mutta en tiedä kuinka paljon isomman peilin tällöin tarvitsee.

  Tilanne taitaa olla vähän sama kuin signaali heikkenee sateella. En kuitenkaan usko että näen kaikkia kanavia sateella jos on tuo lasi välissä. Koska sateella tahtoo muutama heikompi kanava hieman kenkkuilla joskus. En ole hienosäätänyt peiliä satelliitteihin, kun näkyvät muutenkin.

  Ratkaisevaa on siis signaalin voimakkuus ja peilin pinta-ala. Tuo mainitsemasi 30cm rajoittaa pinta-alaa aika rajusti, joten tuskin onnistuu.

  Satelliitit joita olen lähinnä katsellut ovat: Sirius (5.0°E), Hotbird (13,0°E), Astra 1 (19,2° E) ja Eurobird 1 (28.5°E)
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2007
 5. core2

  core2 Regular member

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1,116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Ensiksi tämä lasin lävitse vastaanotettava satsignaali taittuu hiukan samalla lailla kuin valo läpäistessään lasia,ohut lasi niin vähemmän ja paksumpi lasi niin sitä enemmän,siis usein jos suuntaa ja optimoi antennin ilman lasia,niin ei toimi jos lasit vetää eteen,esimerkiksi 3mm lasi sattaa jo taittaa signaalin niin paljon että ei toimi vastaanotto,vaan on suunnattava lautanen udestaan lasien kera,tiedän tapauksen jossa antenni oli sisätilassa ja toimi jotenkuten kun oli yksinkertainen lasi,sittemmin tuli lämpölasit niin eipäs toiminut sen jälkeen. Sitten tää 30sentin reikä on kyllä riittävän iso jos sen läpi tuleva signaali osuu lautasessa oikeaan kohtaan joka on ellipsin muotoinen,siis pysty soikea offsettiantennissa,katso mihin LNB osoittaa,niin siihen täytyy signaalin osua.Pienempi lautanen on helpompi asentaa ja suunnata kuin isompi,isossa tämä signaalin vastaanotto alue kapenee mitä isompi tämä lautanen on.Silti en suosittele tällaista asennusta jota ajattelit.
   
 6. kanonisti

  kanonisti Member

  Liittynyt:
  05.03.2008
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  ehdottomasti tarjoaisin varaston seinää!!!! siihen peili raudoilla kiinni +++ katsoen tietysti etumaaston, ettei ole puunrunko suoraan edessä??? ja inhottavin yllätys on puiden lehdet jotka ovat saapumassa... jos tötterö on suurin piirtein naaman kohdalla, edellyttäen et suunta on oikein, niin nousukulma on 10 metrin päässä
  muistaakseni 3.30m:n korkeudella = jos reitti on puhdas ei tarvinne
  (mennä kuten minä naapurin metsään moottorisaha kädessä...)
   
 7. latehann

  latehann Member

  Liittynyt:
  14.11.2001
  Viestejä:
  47
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Pyysin asentajan laittamaan lautasen kiinni, kun en itse osannut. eli homma kunnossa.
   

Jaa tämä sivu