1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Bye bye Yamada DVX-6000

Viestiketju DVD-soittimet -osiossa. Ketjun avasi Crazax 18.05.2005.

 1. Crazax

  Crazax Guest

  Nyt tuli tuon soittimen käyttötunnit täyteen. Ilmeisesti näiden halpis-luokan laitteiden ei ole tarkoituskaan kestää ikuisesti, mutta runsaan puolentoista vuoden käyttöikä kohtuullisen pienellä käytöllä on mielestäni kovin vähän.

  Yhdellä tutullani ollut vastaava laite koetti lopettaa toimintansa näyttävästi : Laitteen powerin verkkopuolella ollut suodatinkonkka posahti laitteen ollessa valmiustilassa, aiheuttaen melkoisen haju- ja savuhaitan. Itse laite kuitenkin toimi vielä normaalisti kyseisen konkan vaihdon jälkeen, mutta omistaja ei enää uskaltanut sitä käyttää vaan lahjoitti pois.

  Omassa Yamadassani oli pitkään käynnistysongelmia : Kuin kaukosäätimestä painoi virrat päälle, kesti välillä useita minuutteja ennen kuin laitteen näytölle ilmaantui mitään tekstiä, ja laite muutenkaan antoi mitään elonmerkkejä. Viimeiseksi jäänellä käynnistyksellä TV:n ruutu vilkkui edestakaisin harmaata ja mustaa, ja jäi lopulta mustaksi.

  Pikaisessa tarkasteluusa löytyi powerikortin DC-puolelta 470uF elko, joka näytti siltä kuin sillä olisi ollut kova hätä pitkän aikaa ja pidätyskyky olisi loppunut kesken kaiken. :) Konkalla oli "jalat" ristissä, ja se oli lorauttanut pohjalevynsä välistä kaikki elektrolyytit pitkin powerikorttia. Konkan vaihdolla powerilta lähtevät jännitteet olivat taas OK, mutta varsinainen levyn pyöritysmoottori ei enää pyörittänyt levyä kuin vajaan kierroksen/minuutti -nopeudella. Enempää en moiseen aikaa haaskannut, vaan annoin romutustuomion.

  Onko muilla kokemuksia tällaisesta Yamadan heikohkosta kestävyydestä/laadusta?

  -Czx-
   
 2.  
 3. temi

  temi Active member

  Liittynyt:
  05.09.2004
  Viestejä:
  1,054
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Useimmiten divx-soittimissa on virtalähde se heikoin lenkki ja juuri nuo kondensaattorit. Tehtaat monesti käyttävät melko huonolaatuisia kondensaattoreita ja ehkäpä vielä pitkään varastossa seisseitä elkoja, koska niitä saa halvalla
   

Jaa tämä sivu