1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Budjettikone suunnitelmissa

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi velipaju88 19.11.2016.

 1. velipaju88

  velipaju88 Newbie

  Liittynyt:
  18.11.2016
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Tarkoituksena kasata mahdollisimman halvalla kone peruskäyttöön [netti/työskentely/elokuvat], mutta joka myös jossain määrin taipuu pelaamiseen (lähinnä world of tanksia tullut hakattua, ei mitään GTA vitosia tai Withcer kolmosia suunnitelmissa).

  Speksit:
  Prossu: Intel G4400
  Virtalähde: Silverstone 500W Strider
  RAM: Crucial Ballistix, DDR4, 8GB (2x4GB)
  Emolevy: AsRock H110M-HDS, mATX
  Kiintolevy: Kingston SSD Now 120GB 2.5", SATA III
  Näyttis: ATI Radeon HD 4870

  Kaksi viimeksimainittua löytyvät jo valmiiksi, joten hintaa olisi Jimm'sin mukaan tulossa karvan päälle kolmesataa euroa.

  Koska kokemusta kasailemisesta ei liikaa ole, pari asiaa askarruttaa aiheeseen liittyen:
  1) onko virtalähde teholtaan riittävä/överi?
  2) Tähän asti tyytyväisenä porskuttanut Win7:lla, mutta koska päivityksiä ei ole enää aikoihin tippunut, niin olisiko jo aika vaihtaa kymppiin?
  3) Radeon on vanhanpuoleinen, mutta tietenkin tyhjää parempi - toiminee myös tässä kokoonpanossa/Win 10:n kanssa?
  4) Kannattaisiko tulevaisuuden päivityksiä silmällä pitäen vaihtaa suosiolla emolevy astetta parempaan? (esim. Asus B150M PRO GAMING mATX )
  5) 8GB muistia lienee minimi, mutta kannattaisiko jo nyt laittaa 16GB - jopa tähän kokoonpanoon?
  6) SSD on tätä kirjoittaessa läppärissä, mutta toiminee alustamisen jälkeen myös pöytäkoneessa?

  Olisin kiinnostunut myös kuulemaan muutenkin näkemyksiä - onko tässä oikeilla jäljillä vai ihan hakoteillä, mitä tulee konseptiin/osiin, joilla suunnittelin sen toteuttaa.

  speksit.PNG
   
 2.  
 3. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  12,993
  Kiitokset:
  3,085
  Pisteet:
  223
  1. Poweri on tehoiltaan jokseenkin sopiva, mutta laatu ei ole kummoinen. Kannattaisi pistää parempaa https://www.jimms.fi/fi/Product/Sho...-520w-s12ii-520-atx-virtalahde-80-plus-bronze.
  2. Windowsia ei ole syytä vaihtaa. Tulihan noita päivityksiä viime kuussa puolenkymmentä, ja siinä on ihan tarpeeksi yhdelle kertaa. Sitä parempi mitä vähemmän uutta koodia mikkisoftalta.
  3. Toimii.
  4. Parempi emolevy olisi enemmän kuin tuhat jänistä. Ite en tuohon perskiveen juuri penaa kummempaa prossua laittaisi.
  5. Kuvailemassasi käytössä neljäkin gigaa riittäisi, mutta kannattaa silti laittaa 8. Muistia on helppo lisätä tarvittaessa, joten tiukalla budjetilla ei kannata törsätä tarpeettomaan tavaraan.
  6. Toimii.

  Jos pelaaminen kerran on lähinnä world of tanksia niin pena on poikkeuksellisesti hyvä budjettiprossu. Miltei missä tahansa muussa tapauksessa suosituksena olisi fx-4300. Millaista työskentelyä?
   
  velipaju88 kiitti tästä.
 4. velipaju88

  velipaju88 Newbie

  Liittynyt:
  18.11.2016
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kiitos palautteesta, poweri mahtaa hajotessaan (koputan puuta) rikkoa muutakin, joten laadukkaamaassa vara parempi. Myös emolevyksi taidan ottaa mainitsemani Asuksen, siinä oli ainakin jatkoa ajatellen neljä (kahden sijaan) muistipaikkaakin kaiken muun hyvän lisäksi.

  Olin siinä käsityksessä, että seiskan supportti oli lopetettu jo viime vuonna - oma ei ainakaan ole päivittynyt kohta vuoteen (jos manuaalisesti yrittää tarkistaa päivitykset, hyytyy siihen). Pienen guuglauksen jälkeen siihen näkyy korjaus-ohjetta löytyvän, joten pitäydympä siis seiskassa jatkossakin.

  Työkäytöllä viittasin perus tekstinkäsittelyn, exeliin yms. - videoeditointia/streamausta ei tule tapahtumaan. Silloin tällöin kuitenkin tulee värkättyä harrastusten puolesta astetta isompien kuvien (esim. 7k x 5k, jopa 10k x 5k pikselin) kanssa, ja olen pannut merkille astetta hattumaisempaa tökkimistä/bugaamista ihan jo paintillakin niitä rajaillessa.

  RAMeista sen verran, että nuo crucialit olivat selvästi (45€ <-> 70€) halvemmat, kuin esim vastaavat kingstonit [molemmat DDR4, lähes samat hertsit (2400 <-> 2600) ] - ilmeinen selitys on, että laatu on myös samassa suhteessa alas kuin lehmän häntä... Mutta onko näin, eli uskaltaako niitä laittaa?

  Mitä prossuun tulee, niin ajattelin pitäytyä inteleissä. Ovat tietääkseni järjestään parempia (& kalliimpia) - ainakin tuo G4400 verrattuna ehdottamaasi fx:ään näkyy saavan paremmat arvosanat (kellottamista en varmuudella tule edes unissani näkemään). Toinen mitä harkitsin oli i3 6100, mutta se maksaisi jo tuplat suorituskyky noustessa vain 10-15% (ainakin jos ymmärsin vertailusaiteilla lukemani oikein)
   
 5. wwallu

  wwallu Senior member

  Liittynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  12,993
  Kiitokset:
  3,085
  Pisteet:
  223
  Muisteissa ei pahemmin laatueroja ole. Melkeinpä ikuisia kaikki.

  Fx-4300 on parempi prossu, lähes kaikessa muussa paitsi tuossa kyseisessä pelissä. Skylake-penan kanssa on kuitenkin hyvät päivitysmahdollisuudet jos siinä ei puhti riitäkään. Ainakin jos ostaa edes jotenkin säädyllisen emolevyn.
   
 6. RatCon

  RatCon Senior member

  Liittynyt:
  18.01.2010
  Viestejä:
  9,314
  Kiitokset:
  558
  Pisteet:
  173
  Noi Striderit menee kuitenkin hyvin kaupaks, voit helposti saada pari-kolmekymppiä siitä.
   
 7. velipaju88

  velipaju88 Newbie

  Liittynyt:
  18.11.2016
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kuten otsikosta saattaa arvata, kyse vasta suunnittelusta - ei siis vielä ostettuna mitään osia (paitsi kovo & näyttis ennestään), joita myydä turhina eteenpäin.
   
 8. RatCon

  RatCon Senior member

  Liittynyt:
  18.01.2010
  Viestejä:
  9,314
  Kiitokset:
  558
  Pisteet:
  173
  Ikävä kyllä päätökset tehdään silloin kun sulla on ostohetki lähellä. Hinnat muuttuu, saatavuudet vaihtuu ja tarjouksia tulee ja menee kokoajann. Mielummin tekee päätöksen sillä hetkellä kun ollaan valmiita ostamaan.
   

Jaa tämä sivu