1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma BSOD Bios päivityksen jälkeen.

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi L1nkku 25.04.2015.

  1. L1nkku

    L1nkku Member

    Liittynyt:
    25.04.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Non iin nyt alkaa selviimään. Näytönohjain ehjä testasin irroittamalla sen, samat errorit. Latasin ohjelman (TweakBit) jolla sai kaikki puuttuvat ajurit koneeseen. Minitoolboxin monet errorit vähenivät yhteen erroriin. Yllättäen tämäkään ei auttanut vaan samaa bluesqreeniä heitteli aina kun kone ollut noin vajaa tunnin päällä. Lopulta sitten selvisi itse syyllinen: Crucial MX100 256 GB SSD.

    Kun asensin windowsin uudestaan SSD:lle on ilmeisesti syntynyt ristiriita vanhan ja uuden windowsin välille (kaveri osasi hienommin selittää itse). Eli SSD jäänyt jotain tiedostoja jotka sitovat SSD;n tietylle windows käyttäjälle. Latasin Cruxialin oman ohjelman jonka tarkoitus on poistaa nämä normaalin formatoinnin jättämät tiedostot ja eheyttää SSD alkuperäiseen nopeuteensa. Ensin kuitenkin ongelmat tulivat siinä, että kyseinen ohjelma pitäisi olla jostain helvetin tärkeestä syystä windowsissa toisella kovalevyllä kuin sillä mitä yritetään tyhjentää. Yritettiin sitten kaverin koneelta samaa Crucialin ohjelmaa käyttäen poistaa näitä tiedostoja, mutta ainakun SSD on kiinni hänen koneessaan ohjelma jumittaa ja koko hänen koneensa jäätyy. Sitten löysimme tuon Parted Magic, linux-pohjaisen ohjelman jolla tikulta boottaamalla sai ainakin suurimman osan tyhjennyksistä tehtyä, ongelmaksi vaan jälleen että jostain syystä kyseinen versio ohjelmasta ei tukenut secure erase toimintoa, jolloin teimme kaikki muut mahdolliset puhdistukset. Nyt asentelen windowsin jälleen uusiksi tälle SSD:lle katsotaan jos ongelma nyt ratkeaisi. Mutta nyt olen 99% varma että SSD on tämänhetken ongelmien aiheuttaja, mietin vaan johtuiko ennen windowsin uudelleen asennusta tapahtuvat ongelmat jostain muusta, ainakin silloin erilaisia bluesqreenejä huomattavasti enemmän tämän kyseisen PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA sijaan.

    Raportoin taas tulokset kun saan windowsin asennettua.
     
  2.  
  3. L1nkku

    L1nkku Member

    Liittynyt:
    25.04.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Windows ei asennu, ssd-kaataa koneen eli vaihtoehdoksi jää asentaa windows hdd:lle tai yritän vielä toista prosessia ssd:n tyhjentämiseksi.
     
  4. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,898
    Kiitokset:
    910
    Pisteet:
    123
    Hmm outoa. mitään ssd levyyn viittaavaa en nähnyt noisa minidump tiedostoissa. Joskin täytyy myöntää että en nitä nyt täyisin osaa tulkitakaan. Mulla ei olle SSD:tä mutta mitä luin niin pika-alustus on se minkä pitäisi riittää ennen Windowsin asennusta, ja sitten on tuo secure erasing mikä palauttaa sen SSD:n "tehdasasetuksiin" mutta että sitä ei ole varsinaisesti tarve tehdä ennen Windowsin asennusta.

    Ultimate Boot CD om erittäin kätevä ohjelma se sisältää monia eri ohjelmia,esimerkiksi levyjen tyhjentämiseen
    https://www.ultimatebootcd.com/
    http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/
    Ja universal USB installer että saat helposti sen USB tikulle. Toi ultimate boot CD on ihan hyvä olla noin ylipäänsä ongelmia varten, se sisältää niin monta ohjelmaa mistä on apua jos vaikka ei pääse Windowsiin tekeen asioita-
    Tuolla pitäisi onnsitua levyn tyhjentäminenkin.

    Noihin ajureihin sanoisin että ÄLÄ käytä tuota ohjelmaa niiden lataukseen, ajurit kannattaa ladata 99,9%:sti valmistajan kotisivuilta
    Eli Emolevyn
    http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4957#dl
    Ja Näytöohjaimeen
    Jos AMD
    http://support.amd.com/en-us/download/auto-detect-tool
    Jos Nvidia
    http://www.geforce.com/drivers

    Ja sitten on vielä esim Realtekin sivuilta voi ladata ja Intelillä on oma ohjelmansa. Pääsääntö on se että ne ladataan valmistajan sivuilta ja erillistä ohjelmaa (pois lukien AMD:n ja Nvidian omat ajureiden lataus ohjelmat) ei kannata käyttää.
    Voin ihan esimerkkinä sanoa että olen nähnyt noiden ajuriohjelmien löytävän uudempia ajureita vaikka juuri olisi ladattu uusimmat valmistajan sivuilta, tai seitten ohjeöma ehdottaa vanhempaaa ajuria uudemman tilalle.
    Esim tuo aikaisemin mainitsemasi SM Bus Controller olisi todennäköisesti päivittynyt kun olisit ladannut piirisarjan ajurit gigabyten sivuta.

    No mutta olisin ollut kyllä kiinnostunut näkemään sen minitoolbox lokin.
    Ja täytyy sanoa että hiukan ihmetyttää miksi memtest näyttää että muistit olisi viallisia.
    No jos pistät Windowsin HDD:lle niin näkee onko se ssd:stä kiinni ja kannattaa testata siitten myös suoritinta tuolla edellisellä sivulla mainitsemallani IntelBurnTestillä.
     
  5. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,898
    Kiitokset:
    910
    Pisteet:
    123
    Luin vähän lisää näitä ja yksi vaihtoehto mikä tässä aiheuttaa mahdollisesti ongelmia on niin kutsuttu Deadlock
    Eli kaksi tai useampi prosessia odottaa toista prosessia että pääsee etenemään muta kun se toinenkin odottaa niin silloin kumpikaan ei pääse teenpäin ja siitä syntyy ongelmia.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Deadlock

    Viallinen levy voi esimerkiksi aiheuttaa tuota.
     
  6. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,189
    Kiitokset:
    172
    Pisteet:
    93
  7. L1nkku

    L1nkku Member

    Liittynyt:
    25.04.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Öhöm joo heräsin jännää aikaa, eli viikonlopuksi otan lomaa atk-ongelmista ja menen tänään vanhempien luokse vapun viettoon. Juu elikkä jotain ton deadlockin (tai ainakin jokin bitlocker päällä) kaltaista vissii tekeillä, luin paljo eri keskusteluja eri foorumeilta ja jos sais semmosen kuin secure erase tehdyksi niin luulen et ongelmat ratkeaisivat. Olen muutamalla ohjelmalla yrittänyt sitä tehdä, mutta ongelmista johtuen epäonnistunut. Parted Magicistä kokeiltu nyt kahta eri versiota, molemmissa ssd:ni kohdalla luki että unsupported kun yritin tuota internal secure erasea tehdä, muun laiset ns. external eraset onnistuvat kyllä, joko jonkinlainen lukitus ssd tai sitten huono versio ohjelmasta. Semmoista ohjelmaa kuin HDDerase yritin myös käyttää mutta en saanut usb:tä lukemaan/ohjelmaa sen pidemmälle toimimaan (vika kenties omissa asennustaidoissa).

    Lettas taisin asentaa jonkin uudelleen käynnistyksen vaatineen päivityksen SSD:hen crucialin storage executive ohjelmalla ennen kuin formatoin jälleen koneeni. Asennan vielä nyt aamulla ton firmawaren varmuuden vuoksi. Ens viikolla/sunnuntaina aikasintaan asennan käyttiksen hdd:lle ja kokeilen tolla crucialin ohjelmalla secure erasea, kaverin koneella kyseinen ohjelma kaatoi vaan koneen.
     
  8. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,898
    Kiitokset:
    910
    Pisteet:
    123
    Ei tota Deadlockia enää pitäisi olla kun oler Windowsin asentanut uudestaan.

    Lataa HDtunePro 15 päivän kokeilu versio
    www.hdtune.com/files/hdtunepro_550_trial.exe

    Sillä saat tarkistettua SSD kunnon ja se sisälää myös secure erasen tee se vaikka tarvittaessa kaverisi koneella.
    Ja ihan mielelläni ottaisin edelleen niitä minitoolboxin lokeja jos sulla niitä on.

    Ja jos se secure erasen tekeminen ei millään onnistu niin isolla todennäköisyydellä levy on sillon rikki, mutta sitä ei siis tarvitse normaalisti tehdä ennen Windows asennusta
     
    Viimeksi muokattu: 01.05.2015
    L1nkku kiitti tästä.
  9. L1nkku

    L1nkku Member

    Liittynyt:
    25.04.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Keinot alkaa olla vähissä... Meinasin asentaa ton käyttiksen HDD:lle mutta en mutta jostain syystä installeri ei anna asentaa sinne enkä haluis menettää sielä olevia tiedostoja, kun jostain syystä en pysty luomaan siihen uutta partiationia ilman että formatoin levyn, tai näin ymmärsin. Teen sen joka tapauksessa kun on 100 % varmaa että muuta keinoa ei ole. Kone kaatuu windowsin installeria tehtäessä jos yritän SSD:lle asentaa, vaihtelee vähän että missä kohtaa. Kattelen vielä jos saan jonkun secure erase ohjelman toimimaan ja tosiaan olin sen uusimman firmwaren asentanut jo silloin kun sitä crucial storage executive ohjelmaa kokeilin eli kun olin windowsin ekan kerran asentanu uudestaan.

    Katson jos saisi tota ohjelmaa kokeiltua kaverin koneella. Voisin tällä omallakin läppärillä mutta en saa ssd:tä tähän kiinni kun ei oikeaa piuhaa...
     
  10. L1nkku

    L1nkku Member

    Liittynyt:
    25.04.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Lentää iha just koko ssd roskiin... Parted Magicin osalta luovutan kokonaan: kun yritän sitä internal secure erasea niin tulee viesti: this routine can only run for disks supporting the security mode feature set. Yritin googlettamalla ettiä, eikä ratkaisua oikein löydy. Joo o en kyllä ymmärrä onko ssd paskana ja mistä mennyt paskaksi. Niin ja niitä minitoolbox tiedostoja ei enää ole olemassa, mutta silloin kuin päivitin ajureita ja tein testin useamman kerran jäi tuo ainokainen errori jonka sitten kaveri googlaamalla yhdisti ssd:hen. Ja kyllä itsekkin nyt sen kannalla. Kun ssd kiinni kone kaatuu ja silloin kun se on irti niin pelittää.
     
  11. L1nkku

    L1nkku Member

    Liittynyt:
    25.04.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    No nyt sitten lähti kaikki hdd:n tiedostot helvettiin ja näyttää nyt nätisti asentuvan windows. Irrotin siis ssd:n kokonaan, tiedä mitä sillekin tekee. Täytyypä kokeilla HDtunepro:ta.
     
  12. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,898
    Kiitokset:
    910
    Pisteet:
    123
    Oletko saanut asennettua Windowsin?
     
  13. L1nkku

    L1nkku Member

    Liittynyt:
    25.04.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Jaa a eilen tosiaan jätin asentumaan, mutta eipä asentunut, sitten lopulta kaatui :D Mä en enää tiedä mitä mä teen tai missä on vika, uskoin monta päivää että vika on ssd:ssä, jokin juttu siinä kyllä ilmeisesti olikin. Yritin muutaman kerran uudestaan asennusta myös windows 7:lla, usb tikulta siis asentelin levy asemaa kun koneessa ei ole. Samassa kohtaa tuntuu nyt kaatuvan välillä bsod ja välillä vaan käynnistää uudestaan. Ihmeellistä että kuitenkin asentui silloin ensimmäisen kerran...

    Ostan kai sitten uuden emolevyn kaiketi. Mietin vaan että eikö tuo dual bios tarkota, että siinä on main biosin lisäksi se back up bios? Onko siis niin että tässä back up biosissa on vielä tämä vanha F3 versio biosista? Vai päivittyykö sekin samalla. Jos saisi forcettua sen back up biosin lataamaan main biosiin sen vanhan version? Joo o laitoin sinne gigabytellekkin lisää viestiä, mutta niiden vastaukset on aika turhia. Kaiken näköstä osaa irroteltu ja samat ongelmat, joku tossa biosissa nyt haiseee. Selannut nyt noi bios asetuksetkin varmaan sataan kertaan läpi ja kaikki pitäs olla kunnossa (tietysti olen sen verran sokee niiden suhteen että voi sielä joku ollakkin mut tuskin ku niitä optimized defaultseja käytän. Multa ainakin ideat ja motivaatio lopussa :(
     
  14. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Vastaus tuohon bios-kyssäriin löytyy emon manuaalista, lue biosiin liittyvät asiat sieltä ja keskity kohtiin jossa kerrotaan mitä tehdä kun jokin menee vikaan.
     
  15. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,898
    Kiitokset:
    910
    Pisteet:
    123
  16. L1nkku

    L1nkku Member

    Liittynyt:
    25.04.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Ubuntua en oo kokeillut, mut kunhan löyty oikee versio parted magicistä nii se toimi kyllä. Emolevyn ohjeet lukenut kohta sata kertaa, ei sanallakaan mitään tosta dual biosista. Eikai tässä muu auta kuin ostaa uus emo.
     
  17. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,898
    Kiitokset:
    910
    Pisteet:
    123
    Meinasin niin että se ubuntu on sillä tikulla et siis asenna sitä koneelle van käytät siltä tikulta.
    Jos kone ei silloinkan toimi kyllä se silloin on todennäköisesti laitevika.
     
  18. L1nkku

    L1nkku Member

    Liittynyt:
    25.04.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Nyt loppu luotto noihin biosin optimized defaults asetuksiin...

    Menin sitten eilen biosiin ja käänsin kaikki "turhat asetukset" CPU:sta hyperthreadingit, turbo-boostit sun muut pois, samalla vähä nostin vcoren voltageja kun ne oli ennen bios päivitystä vähän korkeemmat. Sitten kääntelin kaikki virran säästö tilat sun muut pois, menin sillä taktiikalla biosin läpi, että laitoin disable, disable, disable. Osan asetuksista vähän googlasin ja totesin no ei tota tarvi ja disable :D No tämän jälkeen kokeilin asennusta ja sain windows 7 ultimaten asennettua hdd:lle. SSD:n otin asennuksen ajaksi pois, mutta nyt se on taas kiinni. Tänään tuskin ehdin/jaksan konetta kauheesti säätää. Huomenna perjantaina sitten jatkan. Yritän sitten selvittää että mikä niistä laittamistani asetuksista todella vaikutti positiivisella tavalla ja sitten kanssa sen että toimiiko kone nyt kaatumatta... Vasta sitten asennan windows 8.1 SSD:lle. Täytyypä ottaa biosista sitten niitä kuvia että muistaa että ainakin millä asetuksilla saa koneen käyntiin.

    Tää on tosiaan ihmeellistä tää atk, ajattelin jo asetuksia säätäessä et "jos tää nyt toimii nii mitä helvettiä"
     
  19. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,898
    Kiitokset:
    910
    Pisteet:
    123
    Voiskohan toi vastata vähän samaa kuin joissain Gigabyten emolevyissa on se fail safe tila.
    No joo käyttele sitä konetta vähän aikaa ja aja sitten minitoolbox uudestaan ja lokia tänne, siis vaikka kone ei kaatuisikaan.
     
  20. L1nkku

    L1nkku Member

    Liittynyt:
    25.04.2015
    Viestejä:
    31
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    8
    Kokeilin tossa päivällä jättää koneen päälle, kun aikasemmin toi jossain kohtaa (viimeistään tunnin jälkeen) jumittanu vaikka mitään ei koneella tekisikään. Ihan lupaavalta näyttää, kone oli siinä muutama kolme tuntia päällä, jonka jälkeen suljin sen sähköä kuluttamasta. Tässä ollut tenttiin lukua sun muuta, huomenna illalla sitten kokeilen paremmin että mikä asetus sielä mättää ja kokeilen sitä minitoolboxia vaikka ihan ekaksi, laittelen tuloksia sitten tänne. Uskoa siihen että ongelmat ratkeavat löytyy taas! :)

    Hienoa että oot Trinity jaksanut niin ahkerasti postailla täällä! Kyllä tosta hyvästä oot jo kaljat ansainnu! :)
     
  21. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,898
    Kiitokset:
    910
    Pisteet:
    123
    Kiitos vain mutta olen viinamiehiä :cool:
     

Jaa tämä sivu