1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Bose QC15 vihloo korvia

Viestiketju Yleistä keskustelua digitaalisesta musiikista -osiossa. Ketjun avasi Ala_ 04.03.2015.

 1. Ala_

  Ala_ Member

  Liittynyt:
  01.08.2010
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kun Bose QC15 -kuulokkeistani (neljännet menossa) alkavat paristot tyhjentyä, sisäkorvaa alkaa nipistellä ja vihloa jo ennen kuin vihreä valopilkku alkaa vilkuttaa tyhjyyttään. Kysyin Boselta, mikä tämän ilkeän vihlomisen aiheuttaa, ja sain vastaukseksi sen, että se paristojen tyhjentyminen.

  Tietääkö joku, mikä mekanismi niitä rumpukalvoja koettelee ja onko ilmiö vaarallinen, jos vaikka sattuu nukahtamaan kuulokkeet korvilla?
   
 2.  
 3. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,439
  Kiitokset:
  45
  Pisteet:
  58
  Paristojen tyhjenemisellä ja korvien vihlonnalla ei kyllä pitäisi olla minkäänlaista asiayhteyttä, edes siinä tapauksessa että kuulokkeiden vastamelutoiminnon toiminta heikkenee ja lakkaa kokonaan kun paristot loppuvat.

  Mikäli korvasi kipeytyvät liiallisesta kuulokkeiden käytöstä, kannattaa miettiä onko kuuntelutottumuksissasi jotain vikaa. Kuunteletko kenties liian kovalla äänenvoimakkuudella, josta johtuu että korvasi rasittuvat ja niitä alkaa vihloa. Korvien vihlominen voi olla myös ensioireita kuulovaurioille, joten asiaa kannattaa pohtia myös siltä kantilta.
   
  Ala_ kiitti tästä.
 4. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Saattaahan olla, että kuulokkeet alkavat toistamaan jotain häiriöääntä joka johtuu alhaisesta varauksesta. Ikivanha kannettava CD-soitin teki tuota aikoinaan (poislukien vihlonta + ääni oli selvästi kuultavissa).
   
  Ala_ kiitti tästä.
 5. Ala_

  Ala_ Member

  Liittynyt:
  01.08.2010
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Nipistely ja pieni vihlomisen tunne ovat yksinomaan yhteydessä paristojen hyytymiseen: samaan aikaan nimittäin luureista alkaa kuulua hidasta naputusta ja käyttämieni ladattavien paristojen 4 tunnin käyttöaika alkaa olla lopussa. Mitään näistä ilmiöistä ei koskaan esiinny uusien ja täyteen ladattujen paristojen kanssa.

  Käytän kuulokkeita työssäni vain vaimentajina, koska haluan keskittymisrauhaa inhoamiltani ympäristön jytinä-ääniltä, mutten sentään halua eristäytyä aivan täysin. Äänenvoimakkuus televisio-ohjelmia katsellessani on aina melko matala, koska en pidä (muiden valitsemasta) taustamusiikista. Musiikkia en näillä kuulokkeilla kuuntele koskaan enkä muutenkaan ole räimeen ystävä.

  Kävin muista syistä korvalääkärillä jokin aika sitten eikä kuulossani pitäisi olla mitään vikaa. Minua vain kiinnostaa tämä ilmiö sen vuoksi, että siitä ei näy puhuttavan missään, maahantuoja välttelee asiaa ja jälleenmyyjien kasvoilta paistaa "taitaa olla päässä vikaa" -asenne. Hieno juttu, että täällä sentään kommentoitiin!
   
 6. vps358

  vps358 Active member

  Liittynyt:
  14.11.2009
  Viestejä:
  3,955
  Kiitokset:
  135
  Pisteet:
  73
  Ihmisten herkkyys on yksilöllistä, toista häiritsee jokin, jota toimen ei edes noteeraa.
  Aikoinaan ihmettelin (90-luvulla tjsp.), miksi heräsin keskellä yötä. Syylliseksi paljastui puhelimen (Nokia 6110) alkuperäinen laturi, joka piti karmeaa vinkunaa ja ulinaa, kun puhelimen akku oli tullut liki täyteen.
  Toisen kerran heräsin taas keskellä yötä samantyyliseen ääneen ja syylliseksi paljastui lahonnut DVD-soittimen (joka oli seinän toisella puolella) virtalähde.
  Yhteistä noille oli hakkurivirtalähde, joista saa melkosen häiriöpesän huonolla/asiantuntemattomalla suunnittelulla...

  T: Vesku
   
  Ala_ kiitti tästä.

Jaa tämä sivu