1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Bluetooth-lähetimestä

Viestiketju Yleistä keskustelua digitaalisesta musiikista -osiossa. Ketjun avasi 2982 30.09.2014.

 1. 2982

  2982 Newbie

  Liittynyt:
  16.01.2014
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Moi!

  Olen etsinyt langattomia kuulokkeita, joita voisin käyttää mm. television katseluun ja yleisesti musiikin kuunteluun. Haluaisin, että kuulokkeissa on ominaisuus, jolla voin vaihtaa kappaletta menemättä laitteen luokse, josta musiikkia soitan. Haluaisin kuulokkeiden olevan myös around-ear -tyyppiset, jotka sulkevat ulkopuoliset äänet mahdollisimman hyvin ulos.

  On osoittautunut yllättävän vaikeaksi tehtäväksi löytää em. tyylisiä kuulokkeita. Bosen (http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/kuulokkeet/AE2W/bose-bluetooth-kuulokkeet-ae2w) kuulokkeet vaikuttavat muutoin täydellisiltä, mutta niissä tieto liikkuu bluetooth -tekniikalla. Esimerkiksi televisiostani puuttuu BT.

  Huomasin, että on olemassa BT-lähettimiä, jotka voi kytkeä esim. television 3,5mm kuulokeliitäntään ja lähetin muuttaa äänen BT-muotoon. Kiinnostaisi tietää, että 1) vaikuttaako lähetin äänenlaatuun? ja 2) voiko äänen siirto hidastua? Tarkoitan, että esim. leffaa katsoessa ääni tulee inan kuvaa jäljessä, koska lähetin muuttaa äänen BT-muotoon ja lähettää sen sitten kuulokkeille.

  Jani
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,503
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Ilman mitään kokemuksia kyseisistä laitteista vastaan vain yleisesti. Jos laite on huolellisesti suunniteltu ja toteutettu, äänenlaatu ei bluetooth-yhteydellä heikkene. Ääni pakostakin viivästyy tuossa digitointioperaatiossa, mutta ei välttämättä siinä määrin, että sen huomaisi ja kokisi haitalliseksi.

  Koska laitetta myydään myös nimenomaan television langattomaan kuunteluun, ei siinä olisi mieltä, jos viive olisi huomattava.
   

Jaa tämä sivu