1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

blu-ray soitin hankinnassa. Ilmeisesti Sony

Viestiketju Blu-ray -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Jonn2 06.08.2013.

 1. aba120

  aba120 Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  3,564
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Siellä on noi nauhuri liitännät harman kardonin takapaneelissa.
  tuliskos soittimen äänet jostakin niistä ulos.( CD soitin )

  Casette Deck. Open real Tape deck.( Compact Disk Player)
  Yhdistä se soitin HarmanKardonin CD liitäntään.

  Manual.Hk 690

  http://www.manualslib.com/manual/279092/Harman-Kardon-Hk690i.html?page=7#manual

  http://www.manualslib.com/manual/279092/Harman-Kardon-Hk690i.html
   
  Viimeksi muokattu: 15.08.2013
 2.  
 3. Jonn2

  Jonn2 Newbie

  Liittynyt:
  06.08.2013
  Viestejä:
  14
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Kokeilin kyllä juuri noin ja kaikkiin paikkoihin takapaneelissa ja sitten etupaneelista kävin läpi kaikki asennot ja kytkennät. mutta ääntä ei kuulu. ei sitten mikään auta.

  Vahvistin ei ole se stereo receiver, mikä on tuossa toisessa linkissä, se näyttää aivan erilaiselta vahvistimelta. mutta eka linkki on sama vahvistin.
   
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,223
  Kiitokset:
  1,047
  Pisteet:
  243
  Mennääs nyt järjestyksessä. Ensin liität RCA-pistikkeet DVD-soittimen AUDIO OUT -liittimiin. Jos johtosi liittimien värit ovat standardin mukaiset, vasen kanava (L) on valkoinen ja oikea kanava (R) punainen. Väreillä ei sinänsä ole väliä, kunhan kytkee saman värin samalle kanavalle molemmissa päissä.

  Sitten katsotaan Harman Kardonin liittimiä. Kun ei tiedä, mitä laitteita olet sinne jo liittänyt, ei aivan yksiselitteistä ohjetta voi antaa. Ensimmäiseksi tulisi mieleen liittää DVD:ltä tuleva ääni CD-soittimille nimettyyn liitäntään eli toiseen liitinpariin vasemmalta lukien. Ensimmäisessä parissa vasemmalla on vinyylilevysoittimelle tarkoitetut liittimet, mutta sitä ei voi käyttää, koska siinä on RIAA-taajuuskorjain.

  Jos sinulla on ennestään CD-soitin kytkettyän vahvistimeen, ei sitä tarvitse irroittaa, vaan voit kytkeä DVD:ltä tulevat johdot vapaisiin TAPE1 IN tai TAPE2 IN -liittimiin. Näistä ainakin toinen pari on varmaankin vapaa.

  Sitten DVD pyörimään ja siirrytään HK:n etupuolelle. Laitetaan virta päälle ja valitaan äänilähde. Jos kytkit DVD:n johdot ensimmäisen ehdotuksen mukaisesti, valitset FUNCTION-painikkeista toisen vasemmalta eli painat aux/DAD. Tarkista lisäksi, että FUNCTION-painikkeiden vasemmalla puolella olevassa TAPE MONITOR -painikeryhmän oikeassa laidassa oleva Source-painike on painettuna.

  Jos em. liitäntään olikin jo kytketty CD-soitin, DVD kytkettiin nauhoitinliittimiin. Riippuen siitä, kumpaanko nauhoitinliitäntään kytkit DVD:n, painat TAPE MONITOR -painikkeista joko Tape1 tai Tape2.

  Edit:
  Tuohan on merkillistä. Molemmat linkit viittaavat nähdäkseni samaan laitteeseen.
   
  Viimeksi muokattu: 15.08.2013
 5. aba120

  aba120 Regular member

  Liittynyt:
  11.06.2013
  Viestejä:
  3,564
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Kyllä noi linkit ovat samasta manuaalista.
  1 linkki sivu 7
  2 linkki sivu 1

  Kyllä se noin menee,miten 1pertti tossa ilmoittaa,
  oliskos sulla nyt toi rca piuha väärässä liitännässä.
   
 6. Jonn2

  Jonn2 Newbie

  Liittynyt:
  06.08.2013
  Viestejä:
  14
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Olette oikeassa, on se sittenkin sama vahvistin, toinen kuva näytti vähän sekavalta.

  Eli liitän blu-ray soittimen vahvistimeen, en dvd-soitinta - varmistan vain tämän.
  Ja blu-ray soittimen taakse saa yhden rca-piuhan, ei kahta, eli yksi kolo, - ei kai tämä ole este?, syy. Liitännässä lukee Digital out ( coaxial ).

  Olen liittänyt vahvistimeen kaikki, mitä siihen voi. Mutta otin pois toisen Tape-väylän, eli piuhat siitä. Eli kyllä, tape2 on nyt vapaa ja siihen olenkin laittanut valkoisen pään ja välillä myös sen kaverina olevan punaisen pään - vaikka tosiaan blu-rayn taakse saa vain yhden rca-piuhan. Kokeilin juuri äsken taas Tape2:n in-liitäntöihin, mutta ei. Ja samalla out-liitäntöihin, vaikka out lähtee blu-raysta, mutta ei. Samalla olen kokeillut kaikki mahdolliset liitännät vahvistimesta elokuvan pyöriessä, mutta ääntä ei kuulu kaiuttimista, tv:sta kuuluu hyvin. Sitten speakers 1 ja 2 sekä source direct - painikkeet ovat pohjassa, päällä.
   
 7. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,223
  Kiitokset:
  1,047
  Pisteet:
  243
  Oikein. Kirjoitin viimeksi virheellisesti DVD-soittimesta, mutta tarkoitin kyllä ostamaasi blu-ray:ta.
  Väärin. Takaa katsoen blu-ray-soittimen oikeassa alareunassa on kaksi vierekkäistä RCA-liitintä, jotka on merkitty AUDIO OUT. On käytettävä nimenomaan näitä kahta RCA-liitintä. Niiden yläpuolella on yksi RCA-liitin, joka on merkitty VIDEO OUT.

  Vasemmalla olevien liittimien ryhmmässä on keskellä OPTICAL AUDIO OUTPUT -liitin, joka ei ole ollenkaan RCA-liitin. Siitä saataisiin digitaalinen ääni vahvistimeen optisen kaapelin kautta, mutta sinun vahvistimessasi ei ole digitaalista optista tuloliitäntää, joten et voi ollenkaan käyttää tätä ääniliitäntää.
   
 8. Jonn2

  Jonn2 Newbie

  Liittynyt:
  06.08.2013
  Viestejä:
  14
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Tässä blu-rayssa ( siis Sony - BDP-S4100 3d ) ei ole takana AUDIO OUT. OLin jo kallistunut LG-merkkiin. Mutta kun kuulin siellä kaupassa, että joku katsellessaan tuota Sony - BDP-S4100 3d- laitetta kuuntelee sitten elokuvia kotiteatterin kautta, niin ajattelin, että sittenhän onkin sama ostanko Sonyn vai LG:n ja kun niistä ei olennaisia eroja löytynyt.
  Ja Sony näytti kaupassa vähän selkeämmältä käyttää.
  Mutta tuolla ostajalla oli sitten erilainen vahvistin. Luulin, että tämän Sony-laitteen saan stereoihin ja siksi jäi kertomatta, että ostinkin sitten juuri sen. Nyt löytyi syy.
  On kyllä pettymys, että Sonylla ei ole takana AUDIO OUT ja VIDEO OUT, joita olisin tarvinnut, mutta en osannut ajatella niiden tarpeellisuutta.

  Kiitän teitä vastauksista ja avusta!
   
 9. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  58
  Näin jälkisilmällä tarkastellen olisi ehkä kannattanut kaupassa tarkistaa minkälaiset liitännät laitteessa on. Ei ne kaupan esittelylaitteet siellä vain näön vuoksi ole. Lisäksi neuvot menivät pieleen, koska et kertonut hankkineesi Sonyn laitetta LGn sijaan. Kaikkea mitä kaupassa sanotaan ei kannata uskoa, sillä ethän tiedä millaiset laitteet sanojalla on.

  Ensi kerralla muista tarkistaa laitteen sopivuus omille laitteillesi ennen ostopäätöstä, ettei tule yllätyksiä kotosalla.
   
 10. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,574
  Kiitokset:
  72
  Pisteet:
  58
  Tuplat! Shorry!
   
  Viimeksi muokattu: 16.08.2013
 11. Docweird

  Docweird Member

  Liittynyt:
  28.11.2002
  Viestejä:
  11
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  11
  ... tai sitten ostaa soittimen esim. Gigantista jossa on reilusti palautusaikaa jos tulee toisiin mieliin. Tuollainen sopii juuri tällaisille ihmisille jotka eivät osaa (tai jaksa) selvittää laitteen ominaisuuksia esim. netistä etukäteen.

  Sony on ilmeisesti tarkoitettu käytettäväksi uusien vahvistimien kanssa, eli HDMI viedään vahvistimen kautta läpi jolloin ääni napataan "välistä".

  Sen kanssa voi myös tietenkin tehdä niin että kuva+ääni laitetaan HDMI:n kautta telkkariin ja otetaan sitten telkkarista vahvistimeen (monikanavaääni vaatii telkusta esim. optisen lähdön).
   

Jaa tämä sivu