1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Blu-ray ja HD DVD?

Viestiketju Blu-ray -keskustelu -osiossa. Ketjun avasi ZonY 21.10.2007.

 1. ZonY

  ZonY Guest

  Eli mikä tämä HD DVD ja BLU RAY kilpailevat formaatit ovat? Olen dvd-elokuvien kerääjä ja pelkään että kun formaatti muuttuu en nää elokuviani kun laitteet uusiutuu. Näkeekö Blu ray tai hd dvd soittimesta myös vanhoja dvd elokuvia?
  Entä toistaako Bluray soitin HD dvd elokuvia tai toisinpäin. Tuleeko näistä kilpailevista formaateista jompi kumpi ns. voittamaan kisan ja toinen näistä tulee ainoastaan käyttöön?
   
 2.  
 3. joouni

  joouni Regular member

  Liittynyt:
  08.07.2005
  Viestejä:
  164
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  - dvd levyjen oletettavia korvaajia
  - pelolle tuskin on vielä mitään aihetta ja todennäköisesti pystyy.
  - dual soittimia on jo, joten osalla soittimista pyörii molemmat levyt
  - Ehkä, ehkä ei, ehkä keskenäinen formaattisota koituu molempien tappioksi...Käytännössä kuitenkin hyppäys dvd:stä -> Blu ray / hd dvd:hen on suht minimaalinen saadun hyödyn kannalta, varsinkin jos vertaa vhs vs. dvd tilannetta. Joo kuvan resoluutio paranee ja tallennuskapasiteetti kasvaa, mutta siinä taitaa ne positiiviset puolet ollakin. Niin kauan kun vhs on vielä sinnitellyt, niin ei varmasti dvd tule katoamaan yhtään sen nopeampaa. Tuskin Dvd tulee katoamaan ennen kuin Blu-Rayn ja HD-Dvd korvaaja tulee...Esim. HVD on ollut jo jonkin aikaa kehitteillä ja se puolestaan on jo kunnon edistysaskel verrattuna näihin pikku päivityksiin http://en.wikipedia.org/wiki/Holographic_Versatile_Disc

  Miksi dvd:t tulee säilymään vielä pitkään
  + halpa
  + toimiva
  + tuttu
  + EI yhteensopivuus ongelmia soittimissa
  + formaatilla jo erittäin vankka pohja (vrt. cd:t)
  + perus tv:issä (<32') laatuero ei mitenkään merkittävä.
  + Suurimmalla osalla ei ole mitään hajua mitä esim tarkoittaa HDMI, DVI, 1080p, 1080i, kun verrattuna dvd soittimen sai kytkettyä samalla scartilla kuin videot ja hyödyt, kuten valikot, 5.1 äänet, kuvanlaadun, koon, levy vs. kasetti jne jne näki heti.
  + HD-Dvd ja Blu-Ray eivät vastaa niihin kohdistunutta hypetystä ja formaattisota hidastaa entisestäänkin molempien läpilyöntiä jo valmiiksi vaikeilla markkinoilla.
   
  Viimeksi muokattu: 24.10.2007
 4. razer321

  razer321 Member

  Liittynyt:
  07.09.2007
  Viestejä:
  52
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  ei ole syytä pelkoon, sillä suurin osa nykyisistä blu-ray/HD-DVD soittimista toistaa dvd-elokuvia, mutta asia pitää kuitenkin varmistaa laitetta ostaessa. Soittimen ostaminen ei normi käyttäjälle ole kuitenkaan vielä kannattavaa "formaattikisan" ollessa kesken, myös soittimien korkeiden hintojen takia. Ellei ole aikomassa ostaa esim ps3:sta(jossa b-r soitin) jonka hinta on laskenut mukavasti.

  myynnissä on soittimia jotka toistavat pelkästään joko B-R:tä tai HD-dvd:tä. niiden lisäksi on myös hybridi-laitteita jotka toistaa molempia formaatteja.

  Luultavasti tässä käy samalla tavalla kuin vhs:n ja betamaxin kanssa, eli toinen putoaa käytöstä. tämä ei kuitenkaan tapahdu heti, luulisi esim sonyn julkaisevansa kaikki ps3 pelit blu-ray:nä vaikka HD-dvd "voittais"
   

Jaa tämä sivu