1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Black screen käynnistyksen ohella

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi autisti420 22.03.2016.

 1. autisti420

  autisti420 Newbie

  Liittynyt:
  13.01.2016
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Moro ja sori jos ei ole oikeassa ketjussa.

  Läppärissä tulee 30 sekunnin mittainen black screen käynnistäessä, Windows logon jälkeen, jonka jälkeen pääsen normaalisti kirjautumaan ja muuta ongelmaa ei tule. Netistä yrittänyt etsiä ratkaisua, mutta tuloksetta.

  Black screeniä ei tule, jos poistan prosessorin integroidun näytönohjaimen laitehallinnasta (intel hd 3000), mutta tämän jälkeen käytettävissä on vain 1024x768 resoluutio ja esim. league of legends toimii fps 5-20, joka normaalisti on yli 100.

  Koneessa on prossun näyttiksen ohella AMD:n näytönohjain mallia 7500/7600. Muilla palstoilla kerrotaan, että black screen voi johtua kahdesta näytönohjaimesta, joka saa windowsin luulemaan koneen käyttävän kahta näyttöä. (Windows key + P ei auta)

  Kiitos jo etukäteen.
   
 2.  
 3. muppis

  muppis Regular member

  Liittynyt:
  13.07.2007
  Viestejä:
  224
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  28
  Eihän tämä nyt ihan oikeassa ole, kun kuuluisi rautapuolelle.

  AMD:tä ja läppäriä ei olisi pitänyt koskaan yhdistää.

  Vika tosiaan voi johtua tuosta kaksoisnäytönohjaimesta. Todennäköisesti tuo AMD:n osuus on menossa rikki ja se ei enää oikein toimi kunnolla. Sitä voi koittaa korjata asentamalla uusimmat ajurit, mutta sekään ei välttämättä auta. Voi ehkä pahentaakin tilannetta, kun vaatii ohjaimelta enemmän kuin se enää kykenee.

  Koska ilmeisesti pelaat koneella paljon kannattaa varautua, että et kohta pelaa sillä koneella ollenkaan. Toimistokäyttöön (lue: Pasianssin pelaamiseen) siitä voi vielä olla, kun kytkee AMD:n näyttiksen kokonaan pois käytöstä, jos pystyy. Riippuu täysin valmistajasta, että onko halunnut tehdä tällaisen mahdollisuuden.
  Kannettavissa on vain riittämätön jäähdytys siihen, että ne olisi toimistokäyttöä raskaammassa käytössä pitkäikäisiä.
   
  autisti420 kiitti tästä.
 4. autisti420

  autisti420 Newbie

  Liittynyt:
  13.01.2016
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Poistin AMD:n laitehallinnasta ajureineen ja nyt ainakin käynnistyy normaalisti. Kyllä tällä integroidulla näyttikselläkin pärjää, saa sentään käyttää normiresoa ja videot pyörii.
  Kiitos avusta.
   
 5. muppis

  muppis Regular member

  Liittynyt:
  13.07.2007
  Viestejä:
  224
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  28
  Katsele vielä varmuudeksi, että löydätkö BIOS:sta asetusta, että saat sen AMD:n kokonaan pois päältä. Windows saattaa äkkiä löytää sen laitteen uudelleen ja olet taas samassa ongelmassa.
   

Jaa tämä sivu