1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Kysymys Black Friday pelikone!

Viestiketju Uutta tietokonetta ostamassa -osiossa. Ketjun avasi Phankeys 24.11.2015.

  1. Phankeys

    Phankeys Newbie

    Liittynyt:
    24.11.2015
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Minä melkein tilasin tuo FX-8320 build, mutta tä Intel vs AMD, juttu on niin ärsyttävä!
    En osa päättää! :/
    Mulla on tällä hetkellä AMD Phenon II X4 960T ja on toiminut hyvin.
    Nyt halusin ostaa sillä tavalla että pystyisin vaikka upgradamaan vuoden päästä jos on parempi rahatilanne.

    Auttakaa! :D
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,848
    Kiitokset:
    3,758
    Pisteet:
    223
    Mitä muita osia löytyy ja mitä meinasit vanhalla koneella tehdä? Itse kyllä kokeilisin ihan ekaksi avata tuon vanhan prossun 6-ytimiseksi. Vaikka ei onnistuisikaan niin ei kyllä ole oikein järkevää vaihtaa sitä isolla rahalla toiseen neljän säikeen prossuun.
     
  4. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...ntel-xeon-e3-1225-v3-lga1150-3_2ghz-8mb-boxed Tuosta prossu ja http://www.jimms.fi/fi/Product/Show...gabyte-ga-h97-hd3-lga-1150-intel-h97-ddr3-atx tuosta emo niin ei tarvi enää pähkäillä, Siinä vaiheessa kun tuota prossu + emo combinaatiota tarvii alkaa päivittää niin ei ddr3-kamoja enää hirveesti oo vaan sillon on ddr4 jo vakio (puhutaan noin 3-5vuotta ainaki eteenpäin). Eikä sillon oo amd:ltäkään mitään am3+ kamoja..

    Otatpa ton mun ehottaman Intelin tai wwawllun ehottaman amd:n niin päivittää et prossua pysty selkeesti parempaan, eikä kumpaankaan kantaan ole tulossa enää uusia prossuja. Joten näyttis on ainoa mitä pysty päivittämään, valitsitpa miten tahansa. Mutta toistan nyt kantani että ite ottasin Intelin.
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,848
    Kiitokset:
    3,758
    Pisteet:
    223
  6. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
  7. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Olisit heti sanonu. Avaa prossusta loput ytimet (jos onnistuu) ja pistä kelloja (vaikkei ytimet aukeis). Vuoden päästä mietit upgraden uusiks. Ihan turha alkaa vaihtaan quad coree toiseen quad coreen. Prossujen kehitys ollu viime vuosina tosi hidasta.
     
  8. Phankeys

    Phankeys Newbie

    Liittynyt:
    24.11.2015
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Minä varmasti myyn vanha kone pois kaverille. Olen kasannut sen noin 3,5 vuotta sitten.

    Päätin päivitää (tai ostaa uusi) koska kohta minun prossu ei riittää uusille peleille. Mulla on myös vain 4GB ram täällä.
    En tiedä miksi, mutta laggaa aika paljon jos yritän pelata vaikka Heroes of the Storm maksimissa ( se ei ole edes niin raskas peli).

    Minä just päätin että käytan vanha GTX 660 ja vanha kiintolevy -toistaiseksi-. Ostan uuden näytönohjaimen ja SSD myöhemmin.
    Sillä tavalla saan vahan parempi prossu + emolevy ostettu.

    Intel i5 6600K ei ole niin kallis 309,00 ja se on uusi. Skylake, DDR4... en ehkä tarvitsen vaihtaa sen ihan heti.

    Minun ongelma Haswellin kanssa (ja AMD FX) on että, ne on "vanhoja". Pelkän että ostan joku i7 4790K (380€) ja sitten pari vuoden päästä minun pitäisi taas päivittää.
     
    rick79 kiitti tästä.
  9. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Ihan hyvä suunnitelma
     
  10. Phankeys

    Phankeys Newbie

    Liittynyt:
    24.11.2015
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
  11. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Hyvä valinta, mitähän maksaa emo joka syö tuollasen prossun... Tais olla niin ettei perusemot toimaa
     
  12. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,727
    Kiitokset:
    761
    Pisteet:
    193
    Huomioitava: Intel Skylake Xeon Processors Work Only With C230 Series Chipsets
     
  13. Phankeys

    Phankeys Newbie

    Liittynyt:
    24.11.2015
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Ai, perkele...
    Olin jo melkein päättänyt. :(
    Kannataisko sitten ottaa i7-6700? 6700k on ehkä liian kallis.
     
  14. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,727
    Kiitokset:
    761
    Pisteet:
    193
    Kummalla tahansa tulet pärjäämään vuosiksi eteenpäin (i5 6600K tai i7 6700K tai ilman K:ta jos et kellota)
     
  15. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Lagaa koska peli surkee. Laske asetuksia siitä maksimista. Intelin prossujen omistajatki sanoo et lagaa jos on maksimeilla.

    Ongelma? i7-4790K on jotain 5-10% hitaampi mitä 6700K. Yhtään nopeemmin ei tuu päivitystarve vastaan. Tossa mielessä ihan turha olla ostamatta "vanhaa".

    Edelleen prossu riittää uusilleki peleille varsinki jos pistät pikkusen kelloja. Tietenki jos pelin optimointi on mallia täyttä roskaa, ei auta vaikka pistäsit millasen prossun. Ei se silti pyöri.
     
    Phankeys kiitti tästä.
  16. Phankeys

    Phankeys Newbie

    Liittynyt:
    24.11.2015
    Viestejä:
    14
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    3
    Ehkä ostan sitten i7-6700. Se on noin 50€ kallimpi kuin i5-6600k. Mutta säikenden määrä on 8 ja vaikka 50€ kallimpi, 6600k "ei sisällä cooleria", joka maksaisi varmasti 50€.

    Näin saan uusi teknologia ostettu, enkä (toivottavasti) tarvitse päivittää mitään vuoden päästä.

    Muuten, toimiko minun vanha GTX 660 uudessa LGA1151 emossa?

    Laitan kohta teille kuva buildistä.
     
  17. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,727
    Kiitokset:
    761
    Pisteet:
    193
    Toimii.
     
  18. BPVest

    BPVest Senior member

    Liittynyt:
    26.03.2010
    Viestejä:
    17,608
    Kiitokset:
    701
    Pisteet:
    173
    Vakiocooleri ilmeisesti sama mikä tossa kuvassa 4770K:n kanssa tuli:

    [​IMG]

    GTX660 toimii mut ihan oikeesti. Mitä järkee prossua päivittää pelikoneessa jos näyttis on tasoo GTX660?
     
  19. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,727
    Kiitokset:
    761
    Pisteet:
    193
    Kyllä tuon tasoiseen prosessoriin kannattaa laittaa erillinen jäähy aina, ei nuo vakiojäähyt ole prosessorin arvoisia sadan prosentin prosessorikuormalla, vaikka harvoin todellisuudessa tuota tilannetta tulee muulloin, kun testiohjelmilla.
     
  20. R3DgRu

    R3DgRu Regular member

    Liittynyt:
    20.02.2012
    Viestejä:
    385
    Kiitokset:
    52
    Pisteet:
    38
    Ei kyllä kannata päivittää vielä jos rahat riittää vaan uuteen prossuun. Pelisuorituskyky ei tuosta nouse ennenkuin vaihdat näytönohjainta parempaan. Säästää toistaiseksi rahat ja kun massia on kertynyt lisää, niin sitten on uutta osaa taas tullut ja/tai hinnat laskeneet.
     
    wwallu ja BPVest kiittävät tästä.
  21. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    -Intel jää suunnilleen noihin hintoihin.
    -uutta tulee amd:ltä ens vuonna (ehkä).

    Joten mikä estää päivityksen? Vanha näyttiskö? Tolla logiikalla voi koskaan päivittää mitään.
     

Jaa tämä sivu