1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

BitLocker kryptaus.

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi lija 31.12.2015.

 1. lija

  lija Member

  Liittynyt:
  29.07.2008
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Moi!

  Eli mennääs heti asian ytimeen, eli minkälainen homma on "Kovalevyn kryptaus" ja onko kellään omakohtasta kokemusta tästä ja ohjelmasta "Bitlocker"?
  Kertokaas joitain hyviä ohjelmia millä kryptailla kovalevyjä, helppo käyttöisiä ja selkeitä.

  Kuiten hieman kysymyksiä..

  1.) Onko kryptaus murrettavissa helposti vai mahdollisesti ikinä?
  2.) Kärsiikö kovalevyt?
   
 2.  
 3. lija

  lija Member

  Liittynyt:
  29.07.2008
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Anteeksi, pistin juuri merkille että bitlocker ei ole edes mahdollinen nykyisessä käyttöjärjestelmässäni.
  Osaatko suositella mitään muuta kryptaus ohjelmaa?
   
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,598
  Kiitokset:
  676
  Pisteet:
  173
  Kun mielipiteitä kyselet, niin oma neuvoni on, että ellei koneellasi todella ole salaisuuksia, joita on varjeltava "vihollisilta tai kilpailijoilta", niin tiedostoja ei kannata salata. Pahimmassa tapauksessa salaus "suojaa" kansiot niin, ettet itsekään saa niitä enää auki. Vuosia sitten eräs netistä ladattu ilmainen ohjelma opetti tämän minulle. Ohjelma kaatui eikä enää uuden käynnistyksen jälkeen avannut suojattuja kansioita oikealla salasanalla.

  Tästä pääsemmekin toiseen kysymykseesi. Onneksi kyseisen ohjelman suojaus osoittautui helpoksi murtaa ja sain keinoteltua tiedostoni takaisin luettavaksi, mutta täytyy sanoa, että välillä ehdin jo huolestua. Samasta ohjelmasta oli olemassa myös maksullinen versio, jonka murtaminen olisi varmaankin ollut vaikeampaa, mutta silti mahdollista, koska sekään ei salakirjoittanut lukittujen kansioiden sisältöä.

  Silloin, kun koneella todellakin on salassa pidettäviä yritystietoja tms. käytetään Full Disk Encryption -tekniikalla suojattua SSD-levyä ja lisäksi erillistä tiedostokansioiden salausohjelmaa siltä varalta, että käynnissä oleva läppäri varastetaan. Kyllä kuluttajillekin on tarjolla luotettavia ratkaisuja, mutta aina täytyy huolehtia siitä, että tallessa on myös salaamaton varmuuskopio. Muutoin ollaan äkkiä tilanteessa, jossa salatut tiedostot jäävät laiterikon tai Windowsin uudelleen asennuksen (tai ehkä myös Win10-päivityksen!?) jälkeen ikuisesti lukituiksi.

  Täällä Afterdawnissakin on useaan otteeseen kyselty ongelmista, joita jonkin salaussoftan käytöstä on seurannut, kun salattu tiedosto ei enää aukeakaan. Silloinkin, kun tekniikka ei petä, voi muisti pettää. Netissä on aika paljon kysymyksiä tyyliin, mitä minä nyt teen, kun salasana on unohtunut ja...
   

Jaa tämä sivu