1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

BIOS legacy vs. UEFI moodi?

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Illarian 21.02.2019.

 1. Illarian

  Illarian Member

  Liittynyt:
  06.09.2011
  Viestejä:
  72
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Morjesta!

  Laitoin uuden SSD:n (Samsung 970 Evo Plus) koneeseen ja formatoin koneen samalla (Win10 Pro). Kyseisen SSD:n lisäksi koneessa on kiinni 250gb SATA SSD sekä 1tb HDD. Formatoinnin jälkeen BIOS oli legacy modessa. Pitäisikö BIOS olla oletuksena UEFI moodissa? Muuttuiko BIOSSIN moodi uuden SSD:n takia?
   
 2.  
 3. Tiger25

  Tiger25 Active member

  Liittynyt:
  13.05.2011
  Viestejä:
  1,559
  Kiitokset:
  67
  Pisteet:
  58
  Yleensä BIOSin boot optionsissa voi valita asentaako käyttiksen Legacy Modessa vai UEFI Modessa (tämä käy ilmi siitä että vaihtoehtoina on "Legacy Install" tai "UEFI Install". Yleensä on suositeltavaa käyttää UEFI Modea, sillä jotkin toiminnot (kuten esimerkisksi Secure Boot ja Fast Boot) eivät välttämättä toimi ilman sitä tai niitä ei voi aktivoida. Koneen toiminnan kannalta näillä ei juuri ole merkitystä, mutta molemmat ylläolevat suojaavat konetta, koska ne hankaloittavat koneen käynnistämistä muilta käynnistysmedioilta kuin koneen omalta boottilevyltä(siis se kovo joka on käyttiksen asennuksen yhteydessä määritetty koneen käynnistysasemaksi, ja jolle käyttöjärjestelmä on asennettu). Tällöin konetta ei voi käynnistää esim. verkkoyhteyden tai ulkoisen USB-tikun kautta, ja mahdollisten haittaohjelmien on vaikea päästä käsiksi koneen käynnistysosioon.

  Modea voi vaihtaa uudelleenkäynnistyksen yhteydessä (Asetukset -> Päivittäminen ja suojaus -> Palauttaminen -> Käynnistyksen Lisäasetukset -> Käynnistä uudelleen nyt -nappula).
   
  Illarian kiitti tästä.

Jaa tämä sivu