1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Betan siirto DVD:lle (Sony SONY SL-C9E -> Philips DVDR70 vs. LG RC388)

Viestiketju Videon muuntaminen toiseen formaattiin -osiossa. Ketjun avasi Psi_ 07.11.2014.

 1. Psi_

  Psi_ Member

  Liittynyt:
  25.02.2008
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mulla on kasa Beta-nauhoja, jotka haluan siirtää digitaaliseen muotoon ilman suunnattomia kustannuksia. Siirtoa olen yritellyt Sony SL-C9E - Philips DVDR70 -yhdistelmällä, mutta kuva tuntuu hyppivän iljettävästi. Vein sitten Sonyn Tampereelle huoltoon, ja siellä kytkivät laitteen televisioon. Kuva ei hyppinyt lainkaan (mutta kuvassa näkyi aika tavalla häipymiä ja/tai kuvarummun pätkimistä). Kuva oli kuitenkin aivan rauhallinen, ja mulle täysin riittävän laatuinen. Kun mainitsin kuvan hyppimisestä, sanoi huoltomies, että Philips DVDR70 ei ole erityisen hyvä pysymään huonolla signaalilla synkassa. Kokeilin sitten kotona kytkeä tuon Beta-koneen suoraan Philips 32PFL5404H/12 televisioomme, ja kuva oli aivan erinomainen. Philips DVDR70 ei siis ole se paras tallennin.

  Sain sitten kaverilta lainaan Pinnaclen tallennusaparaatin (RCA sisään ja USB-tikulle ulos). Parhaalla laadulla kun koitti tallettaa, laite ilmoitti jatkuvasti signaalin pätkimisestä. Ääni tallentui ok, mutta kuva nyki niin, että muutaman minuutin kuluttua kuva ja ääni oli sekuntien päässä toisistaan. Toiseksi paremmalla laadulla synkka säilyi, mutta kuva oli aika pehmeää.

  Millaisia ovat uudemmat VHS-DVD-combo-laitteet? Lähistöllä olisi kirjasto, jossa olisi LG RC388 combo asiakkaiden käytössä. Sinä lienee mahdollisuus tallentaa myös ulkoisesta lähteestä (RCA-liittimet etupaneelin luukun alla). Ennen kuin lähden raahaamaan Beta-konettani sinne, olisi kiva tietää onko kenelläkään kokemusta tuon laitteen ominaisuuksista?

  Ulkopuolisella ei nauhoja voi tekijänoikeussäännösten vuoksi toiselle formaatille toisella osapuolella teettää, eikä siihen riittäisi rahatkaan, vaikka joku suostuisi homman tekemään (nauhoja on vähän toista tusinaa!)

  [Sama viesti on lähetetty DVD Plaza -foorumille, mutta siellä en saa vastauksia, siksi koitan nyt täällä. Jos ristiinpostitus on kielletty, niin ylläpito poistanee ja muistuttaa]

  pekka
   
 2.  
 3. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Vaihda ohjelmaa jolla otat videon talteen. Nykyisen tallennusohjelman paras laatu on todennäköisesti pakkaamatonta videota ja kiintolevy ei pysy vauhdissa mukana. Jos taas se video on MPEG-2 tai MPEG-4 pakattua parhaalla laadulla, niin pätkiminen johtuu siitä että koneestasi loppuu puhti.
   
  dRD kiitti tästä.
 4. Psi_

  Psi_ Member

  Liittynyt:
  25.02.2008
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Laite on Pinnaclen stand-alone-tallennin ("Pinnacle Video Transfer"): RCA sisään ja USB-tikulle ulos. Laite ei ole kiinni PC:ssä, joten PC:n kyvyillä ei ole merkitystä. Tallentimen sisääntulon merkkivalo sammuilee, kun laite menettää kuvasta synkan. Jos tikku olisi liian hidas vastaanottamaan, ei laite kai vilkuttaisi sisääntulevan videon signaalin merkkivaloa. Ilmeisesti laitteesta loppuu puhti synkata hyppivää kuvaa täydellä resoluutiolla. Em. televisiolla katsotaessa kuva ei näytä hyppivän lainkaan, mutta DVDR 70 -tallentimella kuva hyppii ikävästi.

  Nauhurin huoltoliikkeessä laitteelle ei tehty mitään, sillä valkoiset häipymät kuvassa tulkittiin siellä rummun pätkimiseksi, ja se on tekemätön paikka (rummun vaihto on ison puoleinen operaatio eikä varaosia ole ehkä saatavilla). Jälkiviisaasti voi kai todeta, että jos huollossa olisi katsottu kuvaa analogisella televisiolla, olisi synkan heikkous ehkä tullut esille, ja ehkä joku säätäminen olisi voinut kuvaa rauhoittaa, mutta huolto on Tampereella, joten sinne asti en viitsisi laitetta enää Helsingistä toiste kiikuttaa.

  pekka
   
 5. vinikka

  vinikka Regular member

  Liittynyt:
  04.05.2008
  Viestejä:
  313
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Ite aikonaan siirsin siten että videot pyörimään ja videosta scartilla tallentavaan DVD soittimeen. Niistä levyistähän voi sitten ripata ne ohjelmat kovolle.
   
 6. Psi_

  Psi_ Member

  Liittynyt:
  25.02.2008
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Näin juuri tein, mutta mun tallentimeni ei pysy kuvan kanssa synkassa, kuva hyppii. DVDR70-tallentimessa on mahdollisuus SCARTin kautta monitoroida etupaneelin liittimien kautta sisään tulevaa kuvaa prosessoinnin jälkeen (Beta > RCA > (DVDR70: AD > DA) > SCART > TV). Kuva hyppii jo tässä monitorointivaiheessa, mutta jos Betan kytkee suoraan televisioon, ei kuva hypi lainkaan. Siksi kyselen, onko uudemmat DVD-tallentimet, kuten tuo kirjaston LG RC388, olennaisesti parempia pysymään synkassa kuin tuo vanha DVDR70?

  Pinnacle Video Transfer -laitteeseen on ollut saatavilla firmware-päivitys, jonka pitäisi paikata tuota kuvan ja äänen epäsynkkaa, Netistä löytyi päivitys (00.01.00.46.03 March 25th, 2008) jota pitänee sitä vielä kokeilla.

  pekka
   
 7. dRD

  dRD I hate titles Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  10.06.1999
  Viestejä:
  8,841
  Kiitokset:
  181
  Pisteet:
  143
  Hommaa jostain kirpputorilta/huutonetistä/tms analogista videosignaalia sisäänottava kaappauskortti/palikka tietokoneeseen, joka osaa ottaa signaalia sisään haluamallasi codecilla. Käytä M-JPEGiä (liikedatalle häviötön) tai Huffyuvia (kokonaan häviötön) codeccina tallennukseen tietokoneelle. Editoi kuva kuntoon tietokoneella aiemmin valitsemassasi formaatissa pysyen. Kun olet tyytyväinen lopputulokseen, pakkaa video vasta tuon jälkeen MPEG-2:ksi ja DVD-yhteensopivaan muotoon.

  Eli:
  • joku 10-15 vuoden takainen videonkaappauskortti, joka ei pakkaa, vaan tuo kuvaa sisään (yleisesti kutsuttiin "tuner cardeiksi" tuohon aikaan, niiden varsinainen idea oli tuoda analoginen televisiokuva tietokoneen näytölle näkyviin, ei niinkään tallettaa sitä kuvaa). Kortin valinta on vähän kinkkinen, joudut googlettelemaan tovin, että olet varma kortista ja sen ajurituesta nykykäyttiksillä.
  • sisääntulevan videosignaalin tallettaminen häviöttömään tai lähes häviöttömään formaattiin (M-JPEG, HuffYUV)
  • videon editointi haluamallasi tavalla (VirtualDubiin löytyy ihan jees suodattimia, jos sillä haluat testailla)
  • pakkaus MPEG-2 -muotoon ja authorointi DVD-yhteensopivaksi (jos haluat helppoa, muttet ihan superlaatua, VSO:n ConvertXtoDVD toimii mainiosti)
  • poltto DVD:lle (ImgBurn)
  ...etsit käytännössä oppaita ja ohjeita vuodelta 2002 - 2004, meidän jenkkipuolen opasarkistoa kannattaa kaivella, vaikkakin videoguidet ovat pääsääntöisesti sielläkin vähän vanhentuneet, mutta idea ja mitä tehdä, selviävät kuitenkin:

  http://www.afterdawn.com/guides/

  Rahaa prosessiin ei pala, mutta aikaa kylläkin. Mutta opit paljon videon ihmeellisestä maailmasta samalla :)
   
 8. remie

  remie Newbie

  Liittynyt:
  25.03.2016
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Voisit yrittää katsoa vanhasta analogisesta TV:stä kuvaa ja kaapata skartilla tai antennipiuhalla sen uudelleen digi talentimeen analogisesta sisääntulosta . Lienee helpoin ja halvin. Jos sellaisia vehkeitä ei ole niin jonkun mummon vintiltä löytyy varmaan. Mikäli ymmärrän niin skart liittimestä tulee Pal järjestelmän kuva ulos. En ole täysin varma
  että tuleeko kaikista TV:malleista. Kysy vanhalta TV:korjaajalta.
   
 9. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,769
  Kiitokset:
  768
  Pisteet:
  193
  Ei näitä vanhoja keskusteluja kannata herättää enää henkiin. Asia todennäköisesti jo ratkennut, kun kysyjä ei ole lähes 1½ vuoteen kommentoinut asiaa.
   

Jaa tämä sivu